​​Explozia de verdeață trebuie celebrată. Mergi în piață de dimineață și ia verdeață. Amestecă mărar, pătrunjel, lobodă. Ceapă verde, leurdă. Taie mărunt totul. Bagă buruienile astea-n oală cu apă și o mână de orez. Nu uita sarea. Merge borșul cu un caș și lipie, mamă ce deliciu. Și cum altfel, această simplă ofrandă a primăverii o duci în paradis cu un vin de la #sticladepiatra #alambik. Ia vin de pe strada Paleologu 26 - București. De la ora 15,30 vezi tenis Tsitsipas cu Rublev. Iar seara, pe Netflix, bagă "The Serpent". Să-ți cutremure inocența. Asta-i Piața de duminică.

HotNews.roFoto: Hotnews

E zi grea duminica pe 18 aprilie. Afară cerul e negru. N-ai ce face. În Mall ce să faci? Nu mai e ca pe vremuri. De gugălit te-ai săturat. Ești la cap de îndopat cu carne și survol pe net. Pandemia ți-a amuțit stomahurile. Ți-ai făcut toate poftele. De n-ai pofte.

E bine când cerul de primăvară e încruntat, să-ți simți ușurătatea ființei. Nu te duce după fenta zilei, răul și întunericul ei.

Mergi în piață și stai cu tine.

Să-ți simți trupul dizolvat în cerul ăsta întunecat, să-l scoți viu, fără înjurături și greutate de grătare de porc. Și, fără a fi religios, să amintesc că-i bine să te și dezintoxici înainte de abundența de Paște și miel. Zic că-i simplu să te arunci în simplitatea bucatelor date de natură. De asta zic, de ce nu, un borș de buruieni nu strică. Pune mărar, pătrunjel, lobodă, leurdă, ceapă verde. Cu un orez de-o mână și o lămâie stoarsă cu jenă. Apă și sare cât cuprinde. Fii limpede deși Dumnezeu a dat nor negru afară.

De treci prin piață caută un caș de primăvară, sărătura telemelei de iarnă parcă întunericește, n-are armonie. Un caș proaspăt fuge ușor spre cerul gurii cu o lipie.

De vrei ca ușorul vieții să-l duci, depresia de la ora 16 să vină și să nu te-atingă, ia vin de la #sticladepiatra #alambik. Sunt acolo oameni care țin o poveste cum alta nu-i. Buni la suflet ca mieii, frumoși ca soarele sus de pe cer. Ziua e destul neagră, ai nevoie de blândețea locului acesta.

Vezi la 15 jumătate tenis. Tsitsipas cu Rublev. Țin cu Tsitsi. Are o inocență a loviturii. Îți dă sentimentul că tenisul ca joc abia a început. E un puști cu plete, inventiv cum rar se întâlnește pe lumea asta consumată. E plăcere, un deliciu de joc face Tsitsi.

Seara, de ai neastâmpăr, iar nu știi ce să faci cu capul tău? Bagă un "The Serpent".

Film înspăimântător. despre uciderea inocenței. Un ticălos, cu farmec și scrășnet din dinți, jefuiește și omoară orice urmă de inocență. Tinerii dornici de părăsit lumea asta ajung în Asia spirituală și dispar. Acolo, în voia drogului și vrând să-și simtă ușurătatea ființei, limitele, experiențele, pierd controlul. Un ticălos e mereu la capătul lor și preia controlul. Și mi-ți-i termină.

Filmul e ca ziua de astăzi. Fraged. În buruieni, în caș, în lipie. Inocent, în toate cele necunoscute. Rău ca un suflet ca al nostru cu gânduri tainice pentru zilele ce vor veni.