Perspektivă

Ostaficiuc PSD Iași, castrocurcuvetele care a băut sifoclăbucel. Acest mare Uriaș Ignorant înfrânt de eternul “Mare Uriaș Prietenos”

de Eugen Istodor     HotNews.ro
Duminică, 7 februarie 2021, 9:36 Actualitate | PERSPEKTIVA


Ostaficiuc, marele uriaș Ignorant
Foto: Hotnews
Povestea asta din carte de copil se întâmplă în realitate. Un politician a fost înfrânt de o carte pentru copii. Hahaha. Ostaficiuc este politicianul. Unul mare, domle, uriaș cu funcții, furie și trufie. Când greșește, el nici nu pricepe că greșește. O ține pe a lui. Și cheamă Oficiul pentru Protecția Consumatorului în ajutor. Atât de adâncă îi este analfabetizarea. Victima trufiei i-a căzut o carte. O carte celebră. “Marele Uriaș Prietenos” de Roald Dahl. Este una dintre cărțile cu care a crescut o generație întreagă. Este destul să deschizi internetul pe mobil, să dai cu goagăl și să descoperi ce-i cu cartea. Povestea însă, hehehe, este chiar a lui Ostaficiuc până-ntr-un punct. Ignoranța sa de Uriaș a stârnit abuzul de putere. Slugile Oficiului pentru Protecția Consumatorului Iași au amendat și interzis cartea în librărie.

Povestea care l-a scos din sărite pe Ostaficiuc sună astfel: un Uriaș nu știe carte, vorbește analfabet și sperie astfel copiiiiii. Uriașul lui Dahl face greșeli haioase de gramatică, stâlcește cuvintele. E tare haios, mânâncă litere, dar nu mănâncă pic de copil. Mai mult, Uriașul lui Dahl este dornic să-nvețe carte. Și-nvață de la un copil să vorbească frumos. Învață, cum e normal, din erori.

La Ostaficiuc Marius Eugen se potrivește povestea asta. Dar în loc să-nvețe din erori, merge cu trufie și fudulie înainte. Deși are sentință în Justiție că a greșit. uriașul Ignorant o ține pe a lui. G4Media, care-i ia un interviu, arată că Ostaficiuc nu-și înțelege greșeala, ba, chiar ar face la fel.
Ar da cartea pe mâna Inchiziției.

Dar să ne întoarcem la povestea acestui castrocurcuvete care a băut prea mult sifoclăbucel - ca să folosim cuvintele Uriașului Prietenos.

Ostaficiuc a cumpărat din librărie o carte de copil, Ca pe hârtie igienică și spirt, și s-a simțit tare viril.
Acasă, Uriașul Ostaficiuc a pus mâna să citească Și a-nceput să mârâie, să urle, să se indrăcească.
Cum a citit un pic, suflet de nimic, n-a înțeles, vai vai, nimic. “Uriașul”, cu literă, cuvânt și carte, i-a devenit gigantic inamic.
Abia se-nfurie Împărățelul și-și băgă pe cap hălățelul. Îl turba tot răhățelul. Și-și chemă ca un mișel mielușelul.
“Să-mi arestezi cărțicica, că mă sfidează piticica. Mă-mpiedică să mă văd Uriaș în ochii la urmaș.”

Și cum era ordin dis de dimineață, sluga pe loc a amendat cartea semeață.
“Fă, nefericito, mă strici cu șefu’, îmi strici și chefu’?
Carte? Vierme mi-ești! O să vezi cum te căiești!”

Și uite așa o carte a fost anchetată ca pe vremea Inchiziției. Iar cartea interzisă în librărie. Decizia a fost luată de Oficiul Consumatorului Iași. Niște slugi de la Oficiul din Iași, niște uriași analfabeți.

Ostaficiuc nu doar s-a enervat rău pe o carte pe care n-o înțelegea. Nu-i pricepea spiritul, adică, punem greșeli aici, în carte, ca un copil să le citească și să se gândească: așa greșește și tata, și profesorul, și colegii mei pe net?

Ostaficiuc neînțelegând aluzia la propria condiție de Uriaș ignorant, a pus la treabă și instituția statului ca să dea foc spiritului cărții.

Incultura și-a dat mâna cu abuzul de putere.
Norocul Uriașului lui Dahl a fost că judecătoria, de data asta, a citit cartea. A înțeles spiritul ei. Și a dat dreptate Uriașului lui Dahl. Verdictul înseamnă: e bine să-nveți din greșeli. E bună la ceva cultura. E bun un Uriaș ca al lui Dahl la mintea omului. E de râs un Uriaș ca Ostaficiuc la casa Domnului.

Cartea care a făcut de râs analfabeții este Marele Uriaș Prietenos, de Roald Dahl, ilustrații de Quentin Blake, Editura Arthur, Bucuresti, 2013

Informația folosită în articol este AICI, dacă dai CLICK

Un rezumat al cărții am găsit pe Roata Mare

"În cartea Marele Uriaș Prietenos scrisă de Roald Dahl este vorba despre cel mai prietenos uriaș din lume pe care îl mai cheamă și MUP. Într-o noapte MUP a călătorit de pe Tărâmul Uriașilor în orașul Londra. O fetiță de la orfelinat pe care o chema Sophie nu putea să adoarmă și s-a dus să se uite un pic pe fereastră și dintr-o dată a văzut o umbră neagră. Era umbra lui MUP. El a văzut-o că se uita la el și a răpit-o.

Nimeni nu are voie să vadă un uriaș. Apoi s-a dus cu Sophie pe Tărâmul Uriașilor. În timp ce MUP alerga, Sophie se gândea că va fi mâncată, dar când a dus-o în peștera lui, a observat că era un uriaș bun. MUP s-a prezentat și i-a spus că el este singurul uriaș care nu haplește omleți. Asta înseamnă că nu mănâncă oameni deloc. Dar MUP nu prea vorbea corect pentru că la el pe tărâm nu existau școli.

Sophie a mai aflat despre MUP că mânca doar castracurcuveți, adică niște legume îngrozitoare și bea sifoclăbucel dintr-o sticlă lungă de doi metri în care bulele se spărgeau la fundul sticlei și nu deasupra, cum știm noi. MUP nu era un uriaș obișnuit, ci un uriaș-de-vise-suflător. Știa unde este Tărâmul viselor și mergea din când în când ca să ia vise pe care apoi le punea în borcane de sticlă. Apoi visele le sufla în urechile copiilor adormiți cu o trâmbiță uriașă. MUP mai avea și niște urechi mari cât roțile de la camion cu care, atunci când era senin și liniște afară, auzea muzica stelelor din cer. Pe Tărâmul Uriașilor mai trăiau încă nouă uriași, dar care erau mâncători de oameni. MUP și Sophie au mers la regina Angliei, unde MUP i-a suflat în ureche reginei un vis preparat de el în care povestea despre uriașii mâncători de oameni. La sfârșitul visului, MUP a făcut ca regina să viseze că pe pervazul ferestrei din palat stă o fetiță. Apoi MUP chiar a pus-o pe Sophie pe pervaz pentru că regina va crede că dacă o parte a visului este adevărată, atunci și celelalte părți vor fi adevărate. Cel mai mult mie mi-a plăcut capitolul Captura, asta pentru că regina și MUP i-au capturat pe uriașii cei răi și, în felul acesta, nu mai puteau mânca alți copii. Când am început cartea chiar am crezut că o vor mânca pe Sophie și mi-a fost teamă. Când MUP a primit casa lui de la regină el a devenit scriitor și a scris împreună cu Sophie toate aceste lucruri, iar cartea pe care o veți citi este de fapt cartea pe care au scris-o ei.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


25781 vizualizari

 • +14 (16 voturi)    
  Ma minunez de fiecare data, (Duminică, 7 februarie 2021, 10:36)

  persuasiv [utilizator]

  incredibil.Stiu ca postarea mea nu va scapa cenzurii.Ca de obicei.Insa macar tu,moderatorule,citesti si poate imi dai dreptate.In sinea ta.Incredibila scriitura.Incredibila alcatuire.
  • +4 (6 voturi)    
   pe mine moderatorul (Duminică, 7 februarie 2021, 11:40)

   DiDiRo [utilizator] i-a raspuns lui persuasiv

   m-a trecut pe "mute" pentru mult mai putin!
   • +2 (4 voturi)    
    Nu des,dar se intampla. (Duminică, 7 februarie 2021, 15:29)

    persuasiv [utilizator] i-a raspuns lui DiDiRo

    publica comentariile in care protestezi,tocmai pentru a se disculpa.
 • +11 (13 voturi)    
  mai este ceva (Duminică, 7 februarie 2021, 11:50)

  M2VW [utilizator]

  din ce am citit in alte articole se pare ca "sesizarea" a pornit defapt de la un grup de parintzi "oripilatzi" de continutul cartzii. si omul a mushcat ca sa se dea bine cu electoratul .
  • +9 (11 voturi)    
   Adevarat (Duminică, 7 februarie 2021, 13:50)

   mimiloi [utilizator] i-a raspuns lui M2VW

   Pesedistul ostaficiuc n-a citi cartea. Nu-l creditati cu un merit pe care nu-l are. A primit cartea cu lista de "neconformitati" si sublinierile cu rosu pe pagini. Pesedistul ostaficiuc nu putea rata ocazia de a se da in stamba si a actionat cum numai un politician incult si aproape analfabet poate s-o faca - isi arata prostia in vazul lumii. Cu siguranta ostaficiuc nu pricepe ce a gresit. Din punctul lui de vedere ce a facut este foarte corect iar multimea de oameni care rid de el acum sint doar niste viermisori care isi dau ifose ca inteleg si cuvinte care nu exista in dictionar.
   Lasati-l in zeama lui pentru ca atit poate.
 • +22 (24 voturi)    
  Spațiul dintre urechi (Duminică, 7 februarie 2021, 11:56)

  termopan [utilizator]

  Deputatul PSD a dat o librărie pe mana OPC pentru o carte care conține literatura. OPC a dat amenda librăriei pentru ca vinde cărți care conțin cultura.

  Deputatul PSD ma aștept sa trimită Sony sau LG in fata instanței pentru conținutul de la TV. Iar OPC sa amendeze mediagalaxy pentru ca vinde mijloace de transmis conținut care ii displace analfabossului.
  • 0 (0 voturi)    
   Kafka un mic (Luni, 8 februarie 2021, 13:10)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui termopan

   copil
   Cum sa amendezi o librarie pentru o carte cu povesti?
   Cred ca pupinii de la protectia consumatorului ostaficiuc ar trebui pusi sa plateasca daune librariei in cuantum triplul valorii amenzii, plus prestarea de munca in folosul societatii in chiar libraria respectiva. Acolo, angajatii orificiului respectiv vor trebui sa citeasca cu voce tare basme si povesti, cu exemplificarea pe viu a actiunii facuta de insusi marele analfabet functional ostaficiuc (unul pentru care mentor a fost veorica vasilica docila)
 • +9 (11 voturi)    
  Oficiul pentru protectia consumatorului... (Duminică, 7 februarie 2021, 13:26)

  pinkplanet [anonim]

  ... este de fapt Oficiul pentru protectia politicianului. Asa se intimpla cand astfel de structuri sunt alocate politic. Incet incet isi fac o tara a lor...
  • 0 (0 voturi)    
   asa se (Luni, 8 februarie 2021, 13:12)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui pinkplanet

   intampla cand non valoarea conduce societatea, indiferent de numele partidului.
 • +7 (9 voturi)    
  Deci (Duminică, 7 februarie 2021, 13:53)

  Rarara [utilizator]

  Ma k*k pe mine de ras. Este... n-am cuvinte...
  • +8 (10 voturi)    
   Plangi (Duminică, 7 februarie 2021, 14:48)

   Cetateanu [utilizator] i-a raspuns lui Rarara

   E de plans.Actiunea dobitocului la indemnul analfabetilor, urmata de actiunea slugilor/spagare OPC analfabete, au dus la blocarea unui judecator si ani de procese, castigate de librarie. Cine plateste costurile analfabetismului unui "ales". Sa mai spunem ca actiunile OPC sunt in general "interesate", si cu dedicatie?
 • +7 (9 voturi)    
  Filiera de traditie (Duminică, 7 februarie 2021, 15:33)

  sitizan [utilizator]

  Ce sa te miri , ce poate emana din partidul care a dat-o "premierita" pe madam Dancila ?
  ..Si uite asa, a trebuit sa faca Goagal fata unei avalanse de cautari gen "cine e, bre, Ostafirfirica, asta ? "
  Ca unii mai auzisera de Dahl, cat de cat..
 • -14 (14 voturi)    
  nasui ... (Duminică, 7 februarie 2021, 16:01)

  fidea castro [anonim]

  o facut o nefacuta acest nasui , romanii si-au luat case cu bani europeni ,iar LKC va trebui sa ancheteze frauda de mii de euro , asa ca asteptam DNA-ul , de indata !!!
  • +7 (9 voturi)    
   ???? (Duminică, 7 februarie 2021, 17:30)

   Grasu [anonim] i-a raspuns lui fidea castro

   Ce are scula cu prefectura?
  • +4 (4 voturi)    
   na, ca a scapat Ostafciuc la tastatura (Luni, 8 februarie 2021, 10:00)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui fidea castro

   Tipic.
 • +9 (9 voturi)    
  universuri paralele (Duminică, 7 februarie 2021, 17:41)

  mike_the_hunter [utilizator]

  Draga Eugen,

  Iti urmaresc duminica de duminica rubrica. Multe articole imi plac , pe unele le comentez favorabil sau mai putin. Dar acest articol m-a lasat cu gura cascata….si bate orice am citit pe hotnews de ceva timp…, niste toape de la PSD cu salariu de 8000 Euro pe luna la stat, sporuri de camp electromagnetic, pensionarii la 42 de ani cu pensie de 13 000 lei /luna .A ,da, si Catu si-a facut rapelu’!. Eugen sa presupunem ca, conform unei interpretari a mecanicii cuantice zisa si a lumilor multiple (ti-o explica nenea Presura care stie tot!) uite asa cum stam la calculator, ne trezim in alt univers unde facem ce a facut acest domn Ostaficiuc, nume cu profunde rezonante romanesti! Si revenim aici…la birou. Intre timp apare stirea pe hotnews….efectul cuantic al lumiilor multiple asupra intelectului uman…de C.Presura, si lumea citeste ce am facut in alte lumi.
  Ia spune mai ai curaj sa apari in public, cu prietenii, cu vecinii cand stii ca astia vor rade de tine, sau/si iti vor intoarce spatele?
  Problema cu acest domn este ca el nu are caracter, deci nu are rusine, si putin ii pasa. Asta e marea problema, si nesimtirea ucide cam tot ce e bun si frumos in aceasta lume, singura pe care o stim deocamdata.
 • +12 (12 voturi)    
  Ostaficiuc Marius-Eugen deputat PSD IASI (Duminică, 7 februarie 2021, 18:47)

  clement234 [utilizator]

  Ostaficiuc lucreaza in Adminstratia Publica de 20 de ani, a declarat dar de 70.000 euro la cumătrie si l-a sustinut pe Liviu Dragnea si Legile Justitiei, pe Maricel Popa cand a dat tunul cu Spitalul Modular unde s-au cheltuit peste 10 milioane euro desi spitalul a functionat doar o luna.

  Cum se face ca orasul Iasi trimite in Parlament doar oameni ca Sosoaca, Vosganian sau Tudorel Toader? Nu este nimeni competent in orasul ala?
  • +8 (8 voturi)    
   Ti se pare ca plesneste de Competenta (Luni, 8 februarie 2021, 0:30)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui clement234

   oricare oras din Romania cand vine vorba de Politicieni?
 • -1 (7 voturi)    
  sunteti toti fraieri! (Duminică, 7 februarie 2021, 20:52)

  Francisc 1 [utilizator]

  idiotul stia ca are zero neuroni si ca sa se bage in seama a inventat un conflict , dovada ca i-a mers : e deputat si se scrie despre el de vreo 3 zile , trebuie ignorati din start !
 • 0 (0 voturi)    
  buna stirea.. (Luni, 8 februarie 2021, 14:21)

  O.V. [utilizator]

  dar pentru a fi o stire sublima, demna de pastrat pentru generatiive viitoare, ar fi trebuit se se termine cam asa:
  "Tribunalul da cistig de cauza domnului Ostaficiuc si obliga libraria la plata cheltuielilor de judecata la care se adauga plata de daune morale de 1 milion de euro sus numitului"..... mama lor de 'telectuali, sa se invete minte. Cit despre seful OPC Iasi, acesta este promovat intr-o structura superioara, ca rasplata pentru vigilenta si competenta de care a dat dovada in instrumentarea acestui caz. Domnul Ostaficiuc, dupa ce a trecut pe la banca pentru a-si incasa binemeritatul cec de 1 milion de coco, merge la Palatul Cotroceni, unde va fi medaliat de presedintele Romaniei... uite asa, pentru ca asa vrea muschiul lui...na.
  Acum serios vorbind, asta e o intimplare à la Caragiale, dar era cit pe ce sa fie una à la Kafka


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by