E iarnă. Va fi și mai iarnă. Sunt atâtea căciuli pe lumea asta de iarnă. Multe. Infinite. Multiplicate la nesfârșit pe net. Dar Radu mi-a arătat căciula lui. Când mi-a arătat căciula, am privit la căciulă cu lăcomie. Radu Florin face căciuli, mi-a arătat un dulap plin de căciuli. Și m-am uitat încântat. Dacă vrei și tu căciulă cere-i lui Radu, pe facebook. Întrebarea este de ce să-ți iei căciulă tocmai de la Radu.

Caciula lui Radu FlorinFoto: Hotnews

Eu privesc căciulile lui cu lăcomie. Mintea, capul! mi-e frică să nu-mi congeleze. Să nu mă tragă corentul. Și atunci privesc cu lăcomie căciula.

Căciula lui Radu e totală. Te îmbracă. Îți intră până-n gât. E ca o pizza uriașă. Radu este generos. Și știu că generozitatea căciulii e și a sufletului lui. Sufletul lui Radu? Păi, îți dai seama de suflet, nu?

să croșetezi căciuli vorbește despre răbdare, spune multe despre cum potolești timpul în trecerea lui. Radu ține în loc timpul, făcând căciuli. Adăugând “ochi cu ochi”, “secundă cu secundă” până la căciula finală. În sfârșit, căciulile lui Radu sunt multicolore. Nicio restricție aici. Ochiul celui care te vede, se bucură. Te vede multicolor. Oricât de negru ești de COVID, căciulile lui Radu te multi-colorează. Zici că nu ieși din casă de COVID-ul ăsta?

Păi, nu mergi la magazin? Pui căciulă.

Păi, nu vin curierii? Pui căciulă.

Păi, nu te plimbi? Pui căciulă.

Păi, crezi c-o să ai căldură și apă caldă toată iarna? Pune, domle, căciulă.

Da. Acest articol este despre căciuli. Da, acest articol face reclamă unui producător român. De ce? Pentru că am privit căciulile lui Radu cu lăcomie. Și așa se face. Dacă-ți place ceva mult, "duci vorba"mai departe. despre căciulă.