PIAȚA ȘI vampirii energetici

ENEL l-a criptat și "electrocutat” pe un Ștefan. Pentru un biet aviz

de Eugen Istodor     HotNews.ro
Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 9:24 Actualitate | PERSPEKTIVA


Istodor privind Viața
Foto: Cosmin Bumbut
Un Ștefan îi scrie lui Enel ca să-i dea un aviz. Omul vrea să-și facă o casă. Asta se întâmpla în 13 octombrie. Trimisese documentele pe email (cum altfel?). Asta pentru că în față la ENEL e coadă de 4 ore zilnic. Și pentru că suntem pe vreme de COVID. Și pentru că suntem în 2020, în era eco, în care facem economie de hârtie și folosim inovația virtuală, nu? ENEL este firmă eco friendly, nu? Un Ștefan calm trimite documente - primește răspuns automat. De mulțumire. Dar tot octombrie ENEL-ul tace. Omul mai trimite o dată documentele. Cu întrebarea, de ce nu-mi dați număr de înregistrare? ENEL-ul trimite iar mulțumiri. ​E povestea unui om "electrocutat" în lumea virtuală.

Trece timpul. Un Ștefan calm dă telefon. Tastează zero, tastează 2, tastează 3. "Dacă nu ai înțeles meniul, tastează zero". ENEL zice: "Nu am recepționat nicio opțiune". Se închide telefonul, un Ștefan calm o ia de la capăt. Reușește acum. I se spune să aștepte. Vine, în noiembrie, un număr de înregistrare.

Bucurie mare pentru Ștefan. Deci lumea virtuală are eficiența ei. Se întâmplă, domle.
Un Ștefan calm n-a stat în frig, la coadă, cu tone de documente în brațe. A salvat copaci, nu? Pe 3 noiembrie un Ștefan calm primește mesaj electronic. Ce citește acolo? Păi, simplu: să trimită din nou un document pe care-l mai trimisese, apoi, să facă dovada că el este proprietarul propriei case și să trimită în 2 exemplare un document. În 2 exemplare!

Un Ștefan calm a pus mâna pe telefon. CALM.
A tastat zero, a tastat 2, a tastat 4, mă rog a tastat, iar a ieșit din meniu, iar i s-a închis ENEL-ul. A luat-o de la capăt. Iar 2, iar 4, iar știți povestea că ați pățit-o și voi. Un Ștefan calm vorbește un sfert de oră cu o tipă ENEL. Ce i se spune (conversația este înregistrată automat, așa a fost avertizat un Ștefan calm).

Operatoarea îi spune așa:
trimiteți înc-o dată documentul solicitat, chiar dacă l-ați mai trimis o dată. CALM Ștefan. Punctul 2. Trimiteți în 2 exemplare documentul solicitat. Un Ștefan calm e siderat: doamnă, suntem pe virtual, poate colegul să printeze/duplice de 2 ori, nu-i nevoie să atașez de 2 ori. Domle, vă rog eu, atașați de 2 ori, e așa greu? Și TREI! Scrieți în email că dumneavoastră Ștefan sunteți dumneavoastră Ștefan. Nu mergeți la notariat. Scrieți Eu Ștefan calm sunt un Ștefan calm.

Omul face cum spune ENEL-ul. Calm. Respectă indicațiile.
ENEL-ul trimite iar mesaj automat. Că a primit. Un Ștefan calm așteaptă și așteaptă. Și iar trec săptămâni. Trec iar zilele. Minutele. Clipele. Suntem în 20 noiembrie, nu?

De ce aviz era nevoie?
A, am uitat. E vorba de un aviz de principiu. Domle, e ok. Sârmele de curent electric nu trec prin terenul tău, Ștefane. Nu trec. Poți să te apuci să demolezi, poți apoi să te pui să construiești. Pentru asta ENEL a cerut dovada proprietății, certificat urbanism, planuri la șdemii de dimensiuni, cerere, ocpi, și altele pe care nu le amintesc că le-am uitat și eu jurnalist, că nu-s cretinizat ca Ștefan să repet calm.

După corespondență online, după discuții și tastat telefonic, ENEL răspunde într-un mesaj criptat ieri.
Un Ștefan spune: mamă, în sfârșit, mă apuc de casă. Dar mesajul e criptat. Dar cifru nu-l știe. Cică e codul de client al adresei. Păi, acolo la adresă e o casă abandonată. Cine are, frate, cod? Sună iar la ENEL. Apasă 2, apasă 5, apasă zeo. N-ai înțeles? Aha, revino. Iar o ia de la capăt. La telefon. Apasă, apasă, apasă, tasta, tasta, tasta. În sfârșit, așteaptă un operator. CALM.

Un Ștefan calm se acreditează cu CNP-ul, i se dă un cod client.
Aha, acum va decripta mesajul. Stai, nu-i Crăciun! Mesajul e zip. Download zip. Apoi, e criptat. Bagă codul client. Nu merge, clar nu-i Crăciun. Nu este. Nu este!

Iar telefon la ENEL. Iar tasta. Iar tasta. Iar nu ai înțeles. I se închide telefonul automat. Iar tasta, iar tasta, acum operatorul. Bun. Lui Ștefan calm i se dă un alt cod client! Domle, ENEL poate verifica! Toate aceste emailuri, telefoane. Tot acest vampirism energetic marca ENEL, e înregistrat, nu?

Un CALM Ștefan obține alt cod.
Acum cu noul cod merge! Merge! Ura! Toți Dumnezeii și mama Dumnezeilor și Paștele Dumnezeilor. Mesajul zipat și criptat este un A4 plin de ștampile, sigle pe care scrie mic, mic:

băi, un Ștefan cererea ta se respinge că nu ai trimis actele! Vă mulțumim că ați apelat ENEL, revino pentru mai multă satisfacție!

Un Ștefan devenit tot mai mic, stors de energie, este scos din joc. Terminat. Urmează iar telefon la ENEL. Un Ștefan calm e un dobitoc, un ins fără sârmă-n fund. Dar el deja un nimeni, un nimic, un gunoi. Nu roboții, computerele l-au făcut zero, un nimic. Nu. Ci, cine? Oamenii.

Omul e iar răbdător, omul vrea casă. Și apasă iar tastele. Iar greșește. Iar dă peste o ... Calm un Ștefan. Calm. Inocentă. Glas sidefat. Dacă urlă, înjură, i se închide telefonul. CALM un Ștefan. Ești un nimeni. Te înregistrează, bă! Urmează o convorbire de o oră aproape.

Operatoarea confirmă că un Ștefan există. Că are CNP. Că au fost primite emailuri. Lipsește unul. Și de acolo sare operatoarea pe un Ștefan calm. Vinovat, un nimeni ca Ștefan caută. Un Ștefan se uită și-i spune doamnei că ENEL a trimis mesaj automat de primire.

Un Ștefan calm ce să facă? Să fută două peste ochi robotului ENEL? Nu, nu, cum să facă el așa ceva? CALM Ștefan. Operatoarea sidefie, subțire-n glas ca țânțarul ACUM tace mult, mult, mult. N-are nicio decizie. Nu știe ce să mai spună.

După o oră aproape de verificări, operatoarea spune ceva decis. Îi dă lui un Ștefan calm un nou email și un nou telefon. Verificați aici. Domle, nu noi ne ocupăm de avize. Nu. Ci altcineva. Noi doar preluăm mesajele. Le dăm mai departe. Un Ștefan e calm.

Și notează un email cât un cârnat. O monstruozitate și un telefon ciudat. Un Ștefan calm e răpus. E terminat. Scos din funcțiune. Cu contoarul dat peste cap. ENEL l-a făcut un nimeni. Nu-i destul. Un nimeni trebuie electrocutat.

Luni va da telefon la monstruosul telefon. Bine, dar aici e mare problemă. Acest un Ștefan calm nu mai există. Nu există. Ieri, a fost Criptat, i s-a dat un cod greșit, apoi unul corect și în final i s-a spus că a expirat. Că e un nimeni.

Ce să spună acolo, în situația dată?
El care a devenit un gândac într-o lună de zile. El care s-a supus. Care a atașat de două ori un document, el care a scris că Ștefan, el, este Ștefan. El, el care a fost respins într-un document criptat. El acum nu există. El ce-o să spună LUNI? Omul vroia casă. Să înceapă o viață nouă. Atât. Primăria ca să-i dea certificat de demolare și construire i-a cerut aviz ENEL. Și de acolo a început un Ștefan Calm să nu mai fie.

Da, toată această poveste n-ar fi trebuit să existe. O lege votată de parlament, ratificată de președinte, spune că toate aceste avize trebuie luate de Primărie. Deci, acest Ștefan strivit de birocrație n-ar fi trebuit să existe. Primăria și ENEL-ul trebuiau să se elucideze. Între ele. Să se lumineze. Să se joace de-a avizele. Să-i dea lui un Ștefan o hârtie simplă: DA, pune-te pe treabă!
Un Ștefan calm trebuia să obțină totul de la Primărie.

Până se aplică însă legea, Un Ștefan a fost "electrocutat" de chiar ENEL. Un Ștefan calm. Întâi, comprimat cu tot cu documente. Apoi, atașat unui email. Apoi, devenit un cod greșit. Un Ștefan calm înregistrat, arhivat. În final "Electrocutat". Culmea, calm trebuie s-o ia de la zero..


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

25681 vizualizari

 • +26 (32 voturi)    
  ENEL este Protejat de “La Hermandad” (Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 9:29)

  un domn [utilizator]

  ANRE, am ajuns in calitate de Pagubit Enel la Comisia ANRE din Parlamentul Romaniei in 2017.
  De atunci pana azi Noiembrie 2020 raportul Comisiei ANRE NU s a Dezbatut

  Speta prezentata de dl Istodor este un pistol cu apa pe langa Epopeea Mea

  Daca doreste dl Istodor poate afla e mail ul meu asociat Hotnews pentru exhaustive Detalii
  • +24 (28 voturi)    
   Partea mai gravă (Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 10:49)

   gebica [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Este că această firmă europeană (macaronaro-broscărească) venită să se îmbuibe cu resursele României (care n-a mai fost în stare nici să găsească niște mioritici neaoși care să-i întindă și stoarcă sîrmele) acționează în cel mai disprețuitor mod față de clilenții CALMI, în deplină conivență cu o justiție care îi protejează mai ceva decît cea comunistă pe activiștii de partid, oferindu-le niște soluții aberante care ar fi demne de un rechizitoriu strigător la cer, în care a susține și motiva că negrul e alb e floare la ureche. Asta a justiția mutilată de PSD cu care PNL-ul e foarte mulțumit.
   Vă cred că sunteți posesorul unei epopei incredibile, măcar și pentru simplul motiv că eu posed două și mă feresc ca dracul de tămîie de altele. E mai ușor să învingi în justișție o autoritate a statului decît să obții o soluție favorabilă (în spețe extrem de limpezi) în fața acestui colos european, care se pare că a găsit soluții mult mai eficiente (care or fi alea, ce bine-ar fi să șle știm și noi) decît tradiționalele șpăgi la care știm cît de sensibili sunt specialii noștri judecători. S-o fi revenit la directivele de partid? Și de stat? Alți stăpîni, aceiași păgubiți. Dacă cineva e curios, pun la dispoziție documente (ilegale dela ENEL, acoperite de hotărîri judecătorești de rîsu-plînsu, bune pentru studiat în universități sau CSM.)
    #showComment#showComment
  • -3 (3 voturi)    
   Tufui... (Duminică, 22 noiembrie 2020, 10:31)

   muscha mbanana [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   numai ciolanis e de vina cu o tara educata a lui si cu scoala online , cand in toata lumea , elevii se duc la scoala ! ne-am "digitalizat " de avem sa ne bagam si in nas , deshtu !
 • +1 (31 voturi)    
  Stefan sa fie eco-friendly... (Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 9:34)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  .. ce atatea pretentii? toti vreti gaz si electricitate, da stati ca parintii vostri la lumanare.. sa salvati mediul. nu sunteti voi mari ecologisti?
  ma duc sa tai niste copaci.
  • +10 (16 voturi)    
   nush ce parinti ai avut tu... (Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 11:45)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   .... dar la majoritatea cetatenilor inclusiv bunicii aveau curent (si unii chiar si gaz, inclusiv la tara, la butelie)....
 • +20 (22 voturi)    
  Genial de (Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 9:56)

  Astazi [utilizator]

  dureros- dar toata lumea crede in darwinism/selectia de Stefan acum,nu? Deci upgrade sau crapam.
 • +21 (21 voturi)    
  Avize la ENEL si.... CONGAZ (Distrigaz, etc.. ) (Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 9:58)

  Enache Mihai [anonim]

  Chiar asa se intampla ! Pai ce sa mai dea de lucru la armata de functionare (specialiste !!!!) mostenite de la altii ?
 • +27 (27 voturi)    
  exact asa (Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 10:07)

  Ana [anonim]

  Enel e cea mai groaznica companie cu care de multe ori esti obligat sa ai contract. Sa rezolvi o problema este ceva de minim 3 luni, exact asa cum a descris excelent Eugen Istodor.Si nici atunci nu esti sigur ca e rezolvata. Iar daca vrei sa schimbi furnizorul, pai iti trebuie nervi de otel, si renunti din start. Probabil ca asta au si dorit,
 • +16 (16 voturi)    
  daca (Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 10:31)

  victor L [utilizator]

  n-ar fi de plins, ar fi de risul curcilor. Sau invers.
  De risul curcilor e plinsul omului.
  Cine a aruncat legea in scirba, nu ar trebui sa fie raspunzator si de aplicarea ei?
 • +21 (21 voturi)    
  confirm... (Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 10:34)

  minus [utilizator]

  ca cei de la Enel nu inteleg pe ce lume sunt. Daca nu ar fi sprijiniti de sistem ar muri de foame. Am scris inclusiv presedintelui Enel, a avut toata bunavointa sa imi rezolve cazul, dar armata din spate nici nu a inteles ce trebuie sa faca. Da-i in ma-sa! Fugiti de ei!
 • +20 (20 voturi)    
  Cea mai simplă soluție (Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 10:46)

  Spiky [anonim]

  Mare greșeală să arăți înțelegere după mai mult de două respingeri. Reclamație la OPC, firma ia cel puțin 1000 lei amendă, repetată chestia și repetată amendarea până se sesizează contabilul firmei (că alți topălăi managerăi nu au cum). Abia după discutat, lămurit și obținut aviz.
 • +16 (18 voturi)    
  utilizator (Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 10:57)

  petrus [anonim]

  Este de-a dreptul infernal sa ajungi la un ghiseu Enel...sunt cozi de 2-4 ore de asteptat in strada...distantati. Si totul pe banii nostri.Inainte de privatizare la vechiul IRE asteptai max. 30 minute. Traiasca privatizarea si fericire vesnica realizatorilor sai!
 • +15 (15 voturi)    
  Utilitățile (Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 11:38)

  naftuliv [anonim]

  la o casă nouă sunt un chin, la curent cu calm, obții racordarea în maxim un an, dar rcardarea la gaze a casei noi durează ani, nu le dă voie „procedura” să vină și să constate pe teren că ai numai 1,5 m de la conducta stradală până la limita proprietății unde vine pus contoarul; și când știi că ai plătit racordarea de anul trecut. Al dracului „procedură democrată”.
 • +17 (19 voturi)    
  mda, trist (Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 12:44)

  Xorciser [utilizator]

  Când spuneam acum vreo zece ani că (,) corporațiile sunt mai rele decât statul ca birocratie- zicea lumea că mă opun progresului...

  Partea mai nasoala e următoarea: că langa Stefan e un alt teren pe care un alt nene calm (sa ii zicem Ciucurel, sau Mercedes) își face și el casa. Da doua telefoane la niste "prieteni", marchează suta de euro (sau daca sunt prieteni buni nici măcar), prietenii aia cunosc o cuconita de la ENEL departamentul avize (sau în primărie), nu i se cere nici un act, nu vorbește cu nici un robot surd, iar seara pe la 4-5 are deja avizul...mâine se apucă de lucru.

  Asta e tragedia, așa face Enel selecția naturală (și nu numai). Așa ajungem sa ne domine niste corupti. Darwin să trăiască.
 • +8 (12 voturi)    
  Fara dureri de cap.... (Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 13:20)

  malika ela [utilizator]

  ...de cand am apelat la DIGI pentru energie.
  De ce sa stau la Enel? Digi are toate serviciile net superioare, inclusiv toata hartogaraia asta si asteptatul dupa un raspuns.
  Stefan trebuie sa stie ca exista alternative pentru energie electrica, de ce sa se agate atata de un ENEL necompetitiv la momentul actual?
 • +6 (6 voturi)    
  vampirism energetic marca ENEL (Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 13:44)

  olimpus [utilizator]

  :)))
 • +12 (12 voturi)    
  De ce alegeti Enel? (Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 13:48)

  Cris [anonim]

  Au venit acum ceva timp sa ii propuna mamaitei un contract mult mai avantajos cu. Mamaia a plecat de la Muntenia Nord si s-a dus la Enel. Cand au inceput sa curga facturile mult mai mari ca cele dinainte, mamaita care face economie si la ulei, s-a dus sa rezilieze contractul cu Enel si sa revina la Muntenia Nord. Au zis ca s-a reziliat, numai ca facturile au mai curs 6 luni, am sunat eu la ei de vreo 100 de ori si imi spuneau ca nu s-a inregistrat nicio cerere de reziliere. La sfarsit, au reziliat contractul si mamaia, femeie la 77 de ani si-a luat niste pumni in cap si niste injuraturi de mama de la tataie . Voi sunteti mai tineri, de ce faceti prostii? Vreti sa va bata si pe voi cineva?
  • +3 (3 voturi)    
   Datorita de Santaj (Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 17:53)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Cris

   Sa explic :
   ENEL Are Doua Divizii : Facturare si Distribuie
   ENEL Distributie este Fosta Retea De Transport a Statului
   Digielectrica,CezElectrica, name it
   Isi transporta electricitatea ptin ? ENEL Distributie !
   Or
   Iei oferta ieftina de electricitate de la DigiElectrica
   Dar
   Daca ai probleme suni la ENEL Distributie
   Acum te am lamurit ?
    #showComment
 • +6 (6 voturi)    
  sa ii curentam si noi! (Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 17:39)

  mike_the_hunter [utilizator]

  Sa ii curentam si noi la alegeri pe domnii guvernanti ....care au ministerele :industrie administratie etc care ar trebui sa se ocupe de chestia asta ca cetatenii sa fie chinuiti de enel si alti ca ei.
 • 0 (0 voturi)    
  ce poti sa faci (Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 18:10)

  mishu_p. [utilizator]

  asta e, uneori ai noroc, alteori nu... daca cedezi, inseamna ca ai pierdut... incerci iar, pana la urma reusesti.
 • +8 (8 voturi)    
  Numele este confuz : Enel-Distributie da avize (Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 19:07)

  VasBad [utilizator]

  Italienii de la Enel nu au investit decit in sistemul de facturare. Nimic in infrastructura. Ei detin atit firemde Furnizare cit si de Distributie pe zona Muntenia-Dobrogea-Banat. Pe Distributie E-Distributie are monopol in zonele respective.
  Confirm tot ce s-a scris in articol. Este inca si mai rau.
  Enel Furnizare foloseste o oferta numita ENEL FIX RELAXAT care stinge bani de la clienti (cite 3-4 euro/luna/punct de consum) in numele unei firme Magyare cu sediul la Budapesta. In Anexa la contract ei spun ca este dedicata persoanelor Fizice dar in realitate folosesc aceasta oferta si pt persoane Juridice. Banii se string sub forma unei asigurari. Clientii nici nu au habar ca au semnat pentru asa ceva. Asigurarea de fapt nu te asigura la nimic. Se colecteaza citeva MILIOANE de euro pe luna BANII ajung direct in conturile firmei din Budapesta (cititi Anexa la Contractul Enel Fix Relaxata). Practic cu o firma paravan pentru care Enel actioneaza in calitate de MANDATAR se string citeva MILIOANE de EURO pe luna fara sa ofere vreun servciciu. Cred ca nici nu au angajati. O modaliatate de scurgere a unor sume de mari de bani in strainatate.
  ENEL va face EXIT in data ce va gasi un cumparator. Nu si-a respectat obligatiile asumate privind investitiile.
  Singura noastra arma de alupta contra Enel este sa schimbam furnizorul. Eu m-am mutat la NOVA POWER&GAS din CLUJ. Tariful de furnizare pt energie electrica la NOVA este de 235ron/MWh in timp ce la Enel este de 360lei/MWh si iti baga si un abonamentlunar de 21,63 lei/31zile.
  La fel si la gaze, ca si ENGIE este un monopol la fel de periculos ca si ENEL. Am schimbat furnizorul si la gaze si platesc acum 60lei/MW in timp ce ENGIE m-a taxat cu 197lei/MW.
  DECI SFATUL MEU: SCHIMBATI FURNIZORUL DE ENERGIE ELECTRICA SI GAZE NATURALE: PLECATI DE LA ENEL SI DE LA ENGIE.
  A mai existat o companie monopol foarte aroganta: ROMTELECOM. Ati mai auzit de ea ? Va dispare prin cumpararea de catre ORANGE. Asa se va intimpla si cu Enel si Engie.
  • +2 (2 voturi)    
   care-s vinovatii ? (Marţi, 24 noiembrie 2020, 9:32)

   sareta [utilizator] i-a raspuns lui VasBad

   Ar fi trebuit sa infunde puscaria nemernicii care au pus la cale "privatizarea " acestor servicii strategice !Dar ar fi insemnat ca parchetul sa-si faca datoria ....Sunt foarte ocupati sa scape hotii de puscarie
 • +6 (6 voturi)    
  Da, e jale (Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 21:47)

  Lake123 [utilizator]

  DA, acolo la ENEL e mare nenorocire cu birocrația. Cineva acolo-și bate joc de clienți. și în mod implicit de această țară care se cheamă România. Eu vreau de cam un an de zile doar să schimb titularu contractului cu Enel, deoarece soția, care era titular, a decedat. M-au înebunit cu mesaje neclare și pline de iresponsabilitate. Acolo, mulți iau banii degeaba.
  • +2 (4 voturi)    
   reclamatie (Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 23:39)

   Herscovici [anonim] i-a raspuns lui Lake123

   pentru toti cei care aveti probleme cu enel ,eon faceti reclamatie la https://portal.anre.ro/FPetitie/ si cereti despagubiri daca nu raspund in termen de 30 de zile
    #showComment
 • +2 (2 voturi)    
  descurcați-l pe ENEL (Duminică, 22 noiembrie 2020, 0:30)

  MG [utilizator]

  Au o organizare ATÂT DE PROASTĂ că îi compătimesc pe subalternii care lucrează acolo.
 • +2 (4 voturi)    
  ce de necazuri, bre..!!! (Duminică, 22 noiembrie 2020, 2:31)

  richter [utilizator]

  faine firmele astea mari..se misca greu, te misti repede, ineligent, esti mereu in castig cu ei ! -locuiam la intr-un oras, bloc ramas fara incalzire centrala (s-a inchis fabrica/uzina care furniza energie termica) consumam normal, plateamla timp pana in decembrie: bagam in priza tot ce puteam:boiler, radiator...ca vara in casa..venea o factura normala (ca faceau citirea tot la 2 luni ca eram "bun platnic') la sfarsitul lunii, mai repede , mergeam eu cu citirea, optimist, zambaret , poiticos, iei fata doamnei de la ghiseu....prin Martie, realizau "dezastrul"..era deja primavara,...venea sa ma deconecteze...o cafea, una-alta, mai plateam ceva ..asa in rate...in Italia m-apus un italian sa-i demontez o statie de 3 KV ca nu-i mai trebuia ca avea alta la firma:bani pe demontat, bani pe materiale.la fier vechi...huzur..cu fostul RENEL am povestiri fantastice... cu Romtelecom? ...iubire mare,,,n-am cuvinte..e SF...MONOPOLUL E LA TINE, FI SMART !
 • +5 (5 voturi)    
  Adevărat (Duminică, 22 noiembrie 2020, 6:45)

  Albanezul [anonim]

  Mulțumiri autorului articolului și comentatorilor!
  Asta este VIAȚA PARALELĂ pe care am trăit-o
  și o trăiesc și eu!
 • +3 (3 voturi)    
  relatii cu publicul (Duminică, 22 noiembrie 2020, 10:44)

  Vasiliu Constantin [anonim]

  Toate institutiile care au in dotare servicii telefonice ,,moderne,, cu robotei si inteligenta artificiala sunt niste catastrofe! nimeni nu raspunde cu orele la un apel! iei bat joc de clienti! apasa 1 ptr. pers. fizice, apasa 2... apasa 3.... dupa 2 min. se aude vocea artificiala: nu am sesizat nici o solicitare. reincercati! si asa ore in sir! este o bataie de joc! CEZ, ENGI, BCR, BT, ING, RAR, , cele cu care am avut eu treaba saptamana trecuta. nici nu ai la cine sa faci reclamatii ptr. asa ceva. cei de la prot. consumatorilor spun ca ei nu se ocupa cu astfel de reclamatii!Atunci, noua cine ne ofera un ajutor?
 • 0 (2 voturi)    
  ENEL, Regia de APA, de Gaz, RAR, samd (Duminică, 22 noiembrie 2020, 12:27)

  OmniStudio [utilizator]

  Va veni o zi cand si mortii vor pleca din tara asta...
 • 0 (0 voturi)    
  Şi Primăria ce vină are? (Duminică, 22 noiembrie 2020, 13:28)

  MIKI@ [anonim]

  Spune că toate aceste avize trebuiau luate de către Primărie....! Şi cu funcţionarul de la Primărie probabil că dura dublu ca timp, ca să afle dl. Ştefan acelaşi rezultat, ba mai trebuia să depună acele documente şi la Primărie...ptr, că Primăria depunea actele online la Enel, Enelul înştiinţa Primăria că mai trebuie un act, Primăria pe dl. Ştefan, dl Ştefan depunea completarea iar la Primărie şi tot aşa, un fel de "telefonul fără fir". Pentru că şi dl Ştefan şi Primăria au de-a face cu compania Enel!
  Pfff....într-un final dl. Ştefan avea de vorbit şi cu Primăria şi cu Enelul....
 • +2 (2 voturi)    
  ANRE ,se aude ? (Marţi, 24 noiembrie 2020, 9:47)

  sareta [utilizator]

  Toata debandada este supervizata de ANRE ! S-a ajuns ca orice propunere idioata a ENEL sa fie imediat aprobata de ANRE ...A se vedea contractele intocmite cu incalcarea legislatiei nationale privitor la intocmirea lor ! Ptr.buimacirea clientilor au primit permisiunea sa foloseasca zeci de coduri ,atat la intocmirea facturilor cat si in eventuala corespondenta : -cod ENELTEL ,cod client,cod factura,cod loc consum ,etc.Clientul sa fie batjocorit .Mai nou au primit permisiunea sa desfiinteze filialele ,inventand in locul lor asa zise MAGAZINE in care sa-si vanda curgerea de electroni (curentul electric),asa la misto .......
 • +1 (1 vot)    
  cum scapi de birocratie.. (Miercuri, 25 noiembrie 2020, 11:46)

  richter [utilizator]

  cand faci casa ?
  -te imretenesti cu sectoristu'
  -ati cumperi fire si scule din comert
  -ati tragi curent
  -te apuci de construit
  -cand e gata tot, ati pui contor
  -ancepi sa platesti 9dupa ce te-ai impretenit cu contoru' sa fie pe-o mana cu tine.....


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by