Întâi a fost COVID-ul. Ne-a băgat în case, ne-a omorât semenii. Apoi, am ieșit din case și am început delirul și trăncăneala. Ce morți? Ce carantină? Ce mască? - dă-le în mă-sa! Cine să potolească atâta ne-încredere în autorități, Dumnezeu, știință, medicină? Nimeni nu-i în stare. Peste toate a venit și măgăria de PR. "Bă, nu scrie că PROTV are COVID!" În sfârștit, aseară, binele a învins. Esca a mărturisit chinul, delirul prin care trece un om contaminat de COVID.

HotNews.roFoto: Hotnews

În sfârșit, binele a învins.

Dincolo de comentarii, afurisenii, înjurături, eterna întrebare “cât ai salariu Esca?”. Cum arată binele?

Esca și familia sunt spre bine cu sănătatea. Internetul a primit o lecție de sinceritate, de care avea nevoie ca de aer. Certurile, clevetelile, delirul verbal și-au primit răspunsul: coronavirusul există. E concret ca ghimbirul, urât ca Muma Pădurii și trebuie luptat cu el.

Ieri a primit o palmă peste bot delirul, delirul egoist al unei lumi care urlă, respiră, face sex, mănâncă, bărfește “pe net”. Este soiul ăsta de om-pește care se agită ca-ntr-un borcan de zacuscă.

COVID-ul există. PUNCT. Și COVID-ul nu-i doar un strănut. Nu. Este o complicație infinită care-ți răscolește trupul în căutarea fragilităților și îți tot încearcă mintea până-ți dă depresie.

COVIDul este pericol.

COVID-ul se răspândește ca dracu'.

COVID-ul nu se uită că vrei în Grecia, că mori dacă nu-ți cumperi un Porsche, că te tâmpești fără mâncare chinezească, nu se uită la cât de fericit ești, câți bani numeri, cât de mare ți-e gușa de baliverne. COVID-ul nu se uită la 5G sau la originea ta din daci, nici la leacuri din Bucegi, nici la mofturile și softurile lui Bill Gates.

nu se uită. Contagiune mai mare decât COVID este delirul verbal din mediile de socializare. COVID-ul, dă-l în mă-sa!

Există, dar...

e prea mic față de cât de mare și tare trebuie să mă arăt eu.

COVID există, dar... nu vreau să mă terorizeze Arafat!

Există, dar... să nu-mi îngrădească mie libertatea!

Există, dar... să nu-mi dea mie botniță pe bot!

COVID există, dar... dece ne bagă CIP-uri prin firul metalic de la mască.

Există, dar.. lasă, bre, să fac eu legea carantinei mai bună.

Există. dar dece să nu dăm noi bolnavilor voie să umble prin lume?

Această obsesie a lui “există, dar...” umblă liberă ca un gândac de bucătărie. Gândacul n-ar trebui să ne afecteze. Trece printre picioare. E semn că am băgat gunoiul sub preș. REGULĂ? Trebuie făcută o deratizare.

Gândacul-delir "EXISTĂ, DAR..." a dus la o escaladare a oricăror praguri de contaminare românească. Granițele ni se închid în nas. Grecia selectează românii, Ungaria ne ține în carantină. Presa străină se uită chiorâș la diavolii români.

"EXISTĂ, DAR..." spune clar: nu există.

"EXISTĂ, DAR..." vrea să spună: mă doare-n bască de reguli!

Intervenția lui Esca de aseară spune simplu: eu am COVID, omule, nu-i loc de vorbe, de întrebări imbecile!

Andreea Esca a vorbit de faptul că soțul, un copil s-au contaminat Și au trăit coșmarul lipsei de simțuri. Coșmarul testelor, incertitudinii de unde am luat, dece tocmai eu? Întreaga sa familie a ajuns în pragul acela de întrebări care o depășesc. Pentru care n-au niciun răspuns. Și care înseamnă urgent apel la doctori, știință, Dumnezeu.

Acest simplu gest de mărturisire a Andreei Esca a oprit un pic mințile. românii au stat un pic pe gânduri, unii poate au lăcrimat.

Românii au privit Știrile și au spus “pipăi, acum văd că există”. Românii și-au numărat încă o dată idolii la care să se-nchine și-n care au încredere.

Esca are COVID. COVID-ul există. E tragic că binele învinge astfel, zic. Dar... merge și așa! Binele învinge! Mă rog, învinge o oră, două!