PERSPEKTIVĂ

“Pe aripile vântului”. Ăsta este al treilea război mondial. Între copii și bătrânii lor părinți

de Eugen Istodor     HotNews.ro
Joi, 11 iunie 2020, 9:28 Actualitate | PERSPEKTIVA


Afisul filmului "Pe aripile vantului"
Foto: Hotnews
“Pe aripile vântului” film despre anii 1860-80 din sudul SUA a fost retras de către HBO. Serialul “Little Britain” și el a avut aceeași soartă la BBC și Netflix. “Pe aripile vântului” este socotit prea romantic privind problemele rasiste. “Little Britain” își bate joc crunt de britanici și de prejudecățile lor de întreținuți ai soartei. Afro-americanii edulcorați și englezii cretinizați - două ștampile puse unor filme. Și cu aceste ștampile filmele sunt “evacuate” pe scara de incendiu ca niște spectatori care se țin de prostii. CLICK aici pentru explicații. Pe Hotnews Și pe contul Facebook Mona Nicoară.

În spatele dărâmării statuilor, revoltelor americane, retragerii de filme de pe platforme stă un demon tânăr. Suntem chiar într-o lume în schimbare. Nu-i vrăjeală. De generații, de culturi.

Și bătrânii spun așa: tragedia întâmplărilor din industria difuzării de filme (HBO, Netflix, BBC) stă, de fapt, în invazia prostiei. Prostie? Pandemiile de superficialitate, analfabetism funcțional și hipersensibilitate care bântuie universul nostru atât de conectat, atât de intolerant și imatur. Iar toate astea dau incapacitatea de a percepe ce-i realitate, ce-i ficțiune, ce-i realitate, ce-i poveste inventată. Nu oare de aceea fake news-ul are atâta putere și influență? Este boala tipului de gândire “denotativ”, al tipului de gândire care nu înțelege că există o filosofie a lucrurilor, o lume abstractă, dincolo de orice cumperi și posezi: țoală, mașină, parfum, iaht, acțiune la bursă, bani în conturi. Dar toate aceste acumulări de obiecte au o semnificație. Lăcomie, inconștiență, anxietate. Toate aceste semnificații sunt ignorate. Este ignorată o întreagă lume de simboluri și mistere care deranjează, care sufocă de indignare, în loc să fie analizată și înțeleasă.

Lupii tineri sunt aici grăbiți, câștigători și mereu nesatisfăcuți. Astfel de victorii, precum scoaterea de pe scena mare a filmelor, sunt incredibile pentru ei. Tinerii de ani de zile încearcă să ajusteze o istorie ostilă, străină practic de propria lor înțelegere. Și în ne-înțelegerea lor, mare dreptate au. Rasism, bullying, intoleranță de tot felul, fac parte din registrul, felul de viață al “bătrânilor”. Ei vor o lume mai bună, mai dreaptă, și au rețelele de socializare și timpul de partea lor. Pun la colț culturi, istorii, dărâmă statui, dau de pământ cu o lume care ne le dă prea multe șanse, încremenită în proiecte.

Este o zguduire a sistemului consumerist, globalist, construit fără multă etică în zeci de ani de zile. Suntem într-un moment în care o generație scrie istoria și dărâmă fără multă cumpănire trecutul care i se pare greu, de neînțeles, oribil, intolerant. Până aici povestea sună cumva. Problema este ca aceste revizuiri, intoleranțe să se oprească într-un echilibru.

Ori n-are cum.

Tinerii n-au cultura bătrânilor. Bătrânii nu le-au dat moștenire înțelegerea, cheile culturii lor. Bătrânii n-au chef să-i priceapă pe tineri. Unii nu-s dornici să-nțeleagă contexte, iar o lungă listă de manageri le țin isonul, țin mult la păstrarea poziției lor în sistem și țin enorm la audiența lor tânără, activă, consumatoare. Ceilalți spun: noi așa am apucat, ce să schimbăm așa deodată?

Răzbunarea pe produse culturale este răzbunarea cea mai la îndemână.
Statui, cărți, filme n-au destule vorbe și public să le apere. Arta, cultura explicate fac o lume mai bună, urcă poporul pe aripile vântului. Dar cine-i în stare astăzi să explice? Tinerii înțeleg de la tineri, nu admit lecțiile bătrânilor.

Rănile lumii în care trăim nu-s predominant în cultură. "Pe aripile vântului" mă-ndoiesc că e vizionat de atât de mulți tineri. Dar este clar că trebuie lovit într-un lider cultural. Culmea filmul cu cele mai înalte cote de încasări din istorie a fost dat jos în momentul în care era cel mai puțin vizionat.

Ce nu se înțelege este simplu: cultura “execută” mișcările tectonice din societate. Cultura nu este nevinovată, dar este mută, nu se apără prea tare. Și n-are dece. Cultura este gratuitate (adică în primul rând delectare a minții, apoi abia informație).

Nu cumva încet încet, acut acut al treilea război mondial este cel între fiu și tată, între fiică și mamă? Mamă, tată nu mai sunt modele. N-au fost în stare să se explice la timp, să se adapteze la mediu digital la timp sunt animale depășite. Contează o lume mai rapidă, mai dreaptă și asta are liderii, modele ei. Cei mai mulți n-au văzut "Pe aripile vântului". Cei mai mulți nu au răbdare la film. Cei mai mulți nu-nțeleg "Pe aripile vântului". Pe cei mai mulți îi doare în bască de "Pe aripile vântului". Cei puțin care înțeleg "Pe aripile vântului" nu-nțeleg dece este prearomantic rasist filmul.

Nasol, toate astea arată că TOȚI suntem "pe aripile vântului". Vântul cel nou.

Pentru cei prea grăbiți, uite povestea retrasă pentru disclaimer. “Pe aripile vântului” este prezentă pe amazon, în librării, pe torente, etc..

Scarlett este frumoasă de pică și plină de viață. La vârsta ei fragedă, habar n-are de prejudecăți și, de aceea, vrea dragostea imposibilă a lui Ashley, un tip care știe bine ce vrea de la viață. Scarlett prin obsesia asta a ei devine tot mai nefericită și-și tratează iubirile ce vin cu exigență și orbire. În fapt, Scarlett cu tot năsucul ei “pe sus” face față admirabil momentelor grele ale sărăciei, războiului ce se abat asupra Atlantei mitice. Este devotată și muncitoare, își apără rivala de rău, soția gravidă a lui Ashley, și-și scoate din foame apropiații, nicio diferență între "negrii" și tatăl orb. Film de război și dragoste. Afro-americanii / Negrii nu-s mulți în film. Sunt în posturi inferioare. Sunt tratați însă egal, uman. Aici cea mai importantă este Mammy. Fără de Mammy personajul Scarlett ar fi dureros de inept. Că lucrurile stau așa, stă faptul că actrița care o joacă pe Mammy, a câștigat Oscarul, a depășit orice canon al epocii.

Pentru cei prea grăbiți, uite povestea, ficțiunea retrasă poate definitiv de pe BBC, Netflix. De luat depe torente, amazoane, etc.

E umor nerușinat aici. Dar bazat pe un mecanism simplu. Britanicii ținuți pe mofturi variate, dar ținuți prin stipendii de către stat. Omul cu dizabilități, capricios, care nu e deloc cu dizabilități. Dar care se complace în întreținut. Este o metaforă la adresa lumii sensibile, fără orizont, incapabilă să-și vadă “lungul nasului”, păstrată la infinit, de către societate, într-o inocență tălâmbă și consumeristă.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12571 vizualizari

 • -11 (53 voturi)    
  "Este zguduire a sistemului consumerist, globalist (Joi, 11 iunie 2020, 9:34)

  xolv [utilizator]

  Ce zguduire, tovarase, are o poveste de dragoste din perioada razboiului civil american sec XIX si sistemul consumerist-globalist din sec XXI?
  • +18 (42 voturi)    
   hmm (Joi, 11 iunie 2020, 9:55)

   stupidu [utilizator] i-a raspuns lui xolv

   cu cititu' vad ca te descurci, mai greu cu procesatu'
   • -7 (37 voturi)    
    Pune-o la dosarul de cadre: (Joi, 11 iunie 2020, 10:50)

    xolv [utilizator] i-a raspuns lui stupidu

    "Nu intelege lupta socialismului contra oprimarii capitalist-imperialiste"; " Element dusmanos".
    • 0 (24 voturi)    
     Hahaha (Joi, 11 iunie 2020, 13:53)

     Amenhotep [utilizator] i-a raspuns lui xolv

     Buna gluma. Dupa cum stim cu totii capitalism-imperialismul nu oprima popoarele, ci le elibereaza. Ca in Irak si Afganistan.
  • -1 (65 voturi)    
   Ideologiile stangist-marxiste domina lumea acum (Joi, 11 iunie 2020, 10:37)

   Miky60 [utilizator] i-a raspuns lui xolv

   Toata aceasta nebunie din ultimii ani in care se doreste reevaluarea a tot ce a fost in istorie doar din dorinta de a distruge tot ce inseamna economia de piata, familia si modul de gandire, este exact ideologia stangist-marxista promovata intens si repbanduita ca "progresism". Amintiti-va ca exact ce se petrece acum cu distrugerea statuilor si cenzura oricarei scrieri care nu se aliniaza cu "noua gandire progrezista" este exact ce s-a intamplat in revolutia bolsevica leninista cand se distrugea orice apartinuse Tarului Nicolae si a tot ce era din vest, cand se promova "noua gandire a oamenilor muncii" care mergeau fix pe gandirea de acum: egalitate, diversitate, incluziune, lupta impotriva bogatilor si a averilor!
   Toata ideologia "progresista" este fix gandirea stangist-marxista a proletarilor rusi!
   • -3 (15 voturi)    
    numărul de minusuri denotă câţi (Vineri, 12 iunie 2020, 5:56)

    let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

    răvăşiţi mental de "progresism" sunt şi pe aici...
 • -3 (73 voturi)    
  o prostie notorie (Joi, 11 iunie 2020, 9:53)

  liviu_ [utilizator]

  in primul rand aia nu inteleg ce arata filmul respectiv, si cred ca e mai mult o metafora...

  in al 2lea... libertatea de exprimare, cum ramane cu asta?! ne bagam singuri in 1984 doar de dragu de a nu se simti jigniti nustiu ce oameni?! dar cu libertatea MEA cum ramane?!

  in al 3lea... in aceste proteste, protestatarii "antiviolenta" am omorat mai multi politisti decat aia care l-au omorat pe tipul de la care a pornit tot .... sa nu mai vb de furturi, distrugeri, dezastru economic etc etc!

  este dezastruos cum planeta asta se da de partea unor infractori!

  politistii aia au gresit si or sa plateasca pentru asta, dar toata planeta (am vazut mesaje cu BLM si incurajare la defun the police PESTE TOT... situri care nu au nici o treaba cu politia!) ignora violentele cred fara precedent pe care le fac astia in numele dreptatii si impotriva violentei!
 • -4 (86 voturi)    
  Este o prefață pentru ce urmează (Joi, 11 iunie 2020, 9:56)

  MPopa [utilizator]

  Am fost uimit să văd oameni tineri, care trăiesc din și pentru cărți (sau teatru, sau film, sau artă plastică) aplaudând această decizie. Să luptăm contra rasismului!
  La un moment dat vor realiza că au pus umărul la sterilizarea culturii în care sperau să se afirme.
  Sigur, pentru mediocrități vin vremuri bune, replicile corecte politic au fost deja scrise, trebuie doar reluate și așteptate aplauzele.
  • +6 (50 voturi)    
   Asumarea mediocritatii (Joi, 11 iunie 2020, 11:14)

   IK [anonim] i-a raspuns lui MPopa

   Nu crd ca ati cunoscut vreun tanar artist caruia batranii consacrati sa nu ii fi reprosat ca sunt mediocrii. Si s-au saturat. S-au saturat sa spere ca vor fi vreodata recunoscuti ca meritorii de catre acestia. Asa ca isi asuma mediocritatea si rastoarna lumea geniilor hexa-septa-octogenare. Le arunca la gunoi munca si valorile in care au crezut la fel cum le-au aruncat si acestia munca si valorile
   • -6 (34 voturi)    
    puiule (Joi, 11 iunie 2020, 13:22)

    Florin Oprea [utilizator] i-a raspuns lui IK

    Puiule esti liber sa te exprimi, nimeni nu ti-a interzis sa te manifesti, sau sa spui ceva. Daca mie nu-mi place ce produci tu, tu imi iei mie dreptul de a ma manifesta si de a vorbi? O reactie infantila, ca sa nu spun idioata
   • -4 (32 voturi)    
    stimate domn, dupa toate statisticile "batranii" (Joi, 11 iunie 2020, 19:40)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui IK

    Aveau dreptate, din 100 de creativi sau orice altceva, 80 la suta sunt mediocri, 5 la suta sunt peste medie, 2 la suta sunt varfuri iar restul sunt sub orice critica. Ca sa ajungi sa iti cunosti limitele si locul iti trebuie o oarecare maturitate.
    Sau credeti ca tanara generati e formata din 50% genii care nu se pot desfasura din cauza oprimarii sistematice?
   • -4 (24 voturi)    
    nu devi celebru din scutece, contrar (Vineri, 12 iunie 2020, 6:04)

    let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui IK

    nerăbdării voastre, notorietatea cere nu numai talent dar şi timp pt. a evolua şi a te face cunoscut.
    poate că şi Rembrandt sau Michelangelo s-ar fi crucit dacă ar fi văzut operele lui Picasso sau Dali, dar asta nu i-a determinat pe ultimii să pretindă distrugerea operelor primilor...
   • -4 (14 voturi)    
    asumarea mediocritatii (Vineri, 12 iunie 2020, 9:07)

    Doina Pantazi [anonim] i-a raspuns lui IK

    Ete, na! Toti indivizii aia care devasteaza magazine si statui sunt niste artisti neintelesi!
 • -5 (67 voturi)    
  Ipocrizia in cea mai pura forma.... (Joi, 11 iunie 2020, 9:56)

  ggiiggii [utilizator]

  Toti tinerii astia de tipa in gura mare pe strazi si distrug statui si carti....toti au in buzunare telefoane de ultima generatie...MADE in CHINA....aceasti CHINA care a omorat un ultimii 50 de ani zeci de milioane de chinezi pentru "revolutia cultura".....

  Pe cei 50 de mil de victime(CHINEZI)...nu ii mai plange nimeni???
  Dar...este la moda sa tipi in gura mare, sa distrugi, sa protestezi, sa cenzurezi...nu prea stii de ce....dar totusi o faci
  • -5 (13 voturi)    
   Nu stiu (Joi, 11 iunie 2020, 13:56)

   Amenhotep [utilizator] i-a raspuns lui ggiiggii

   Tu cat de des ii plangi pe cei (de fapt au fost cam 40 mil) de rentieri chinezi care au fost eliminati chiar de taranii de pe mosie in timpul revolutiei agrare ?
   • -8 (20 voturi)    
    Faraone, stii ce e ala un rentier? (Joi, 11 iunie 2020, 19:41)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Amenhotep

    sau vorbesti din amintiri?
    • -6 (6 voturi)    
     Da (Joi, 11 iunie 2020, 23:02)

     Amenhotep [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

     Unu care traieste din renta. Poti sa dai si tu un google search.
  • -4 (18 voturi)    
   nu câuta discernământ acolo unde nu există (Vineri, 12 iunie 2020, 6:06)

   let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui ggiiggii

   mişcările astea sunt întreţinute doar de spiritul de imitaţie/turmă format pe reţelele de "socializare"...
 • -7 (23 voturi)    
  razboi? (Joi, 11 iunie 2020, 10:25)

  andimi [utilizator]

  razboi intre tineri si batrani? cand, acum? Da din 68 incoace ce tot avem? Nu se compara miscarea din 68 cu fasaiala pe care o avem acum! Trece si asta.
  • -5 (11 voturi)    
   ăia din '68 măcar se războiau cu pavelele (Vineri, 12 iunie 2020, 6:08)

   let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui andimi

   din caldarâm nu cu statuile, filmele, cărţile, etc.
 • -2 (38 voturi)    
  Când văd politicieni care pun botul la balamuc. (Joi, 11 iunie 2020, 10:27)

  asavreau [utilizator]

  Îmi spun,reapare sclavia.Dar,de data aceasta albii vor fi prinși și trimiși sclavi în țări din Africa și Asia.Negrii care acum triumfă spărgând vitrine și jefuind în aplauzele unor inconștienți pretinși politicieni,vor fi viitorii negustori de sclavi.Sunt și acum,o cercetare a activității infracționale va arăta că multe dintre acestea sunt asociate sclaviei-trafic de persoane,prostituție infantilă,trafic de droguri,omucideri.Când ies în stradă ,o fac ca să se relaxeze după petrecerile cu alcool,droguri și minore.
  • -4 (22 voturi)    
   Nu e nevoie sa trimita (Joi, 11 iunie 2020, 23:03)

   Amenhotep [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

   In Uk deja musulmanii au venit ii faca pe albi sclavi la ei acasa.
 • +17 (29 voturi)    
  Pe cuvint ca e altfel cartea! (Joi, 11 iunie 2020, 10:27)

  CetateanulRoman [utilizator]

  In primul rind este o fresca a unui sfirsit de lume! E prima confruntare intre societatea bazata pe clase sociale (Sudul) si societatea ultraagresiva capitalista(Nordul). Si atunci problema sclavagismului a fost cel mai bun pretext - exact cum e folosit rasismul astazi.
  Propietarii de sclavi erau un fel de taranoi cu o spoiala de "familie buna" si plini de bani - Ashley era diferit fiind cu adevarat educat, facind parte cu adevarat dintr-o "familie buna"; in rest era inadaptat momentului istoric pe care il traia. Pt Scarlet era doar un trofeu, atit. In rest... a facut numai alegeri proaste care i-au marcat viata. Drama ei se proiecta peste drama prabusirii lumii in care s-a nascut si s-a format - drama care la un moment dat in viata ne marcheaza pe toti fiindca lumea evolueaza foarte repede - "timpul nu mai are rabdare", daca ar fi sa parafrazez un citat celebru.
  In rest.... generatii intregi de "sclavi" ce depind de banca, de un job platit cu minimul orar, de cele mai multe ori cu mai multe job-uri; care abea apucau sa traiasca pt a ma i avea timp sa faca si educatie copiilor. Media evolueaza si ea si daca acum 100 de ani top-of-the top era reprezentat de teatru si text imprimat pe hirtie, arta vizuala pictata,orchestra simfonica, etc, in timp asta a evoluat; a devenit initial radio (aducind acasa concerte, teatru radiofonic, politica, reclame); fotografie; cinema, initial mut si alb negru, apoi din ce in ce mai sofisticat - o foarte buna cale de propaganda!; apoi media digitala, online, media produsa de neprofesionisti, etc. Asta emomentul de acum. Practic greseala e ca oameni needucati sau cu educatie precara au avut acces la tehnologie foarte moderna - in multe domenii. Asta duce la clivajul social prezent peste tot. In plus inegalitatea sociala a crescut, diferentele sociale sint din ce in ce mai vizibile si mai usor de punctat prin mijloacele de comunicare moderne - asta duce la neacceptarea sistemului, la razvratire si pentru asta orice pretext e bun.
  • -5 (17 voturi)    
   cut the b.s. (Vineri, 12 iunie 2020, 9:06)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui CetateanulRoman

   abolirea sclaviei si razboiul civil n'a fost despre lupta civilizatiilor, ci, ca si globalizmul de azi, despre liberalizarea circulatiei fortei de munca.
   ieftina si din belsug.
   scalvii au schimbat jugul de lemn de pe plantatii cu cel de fier, din marile orase din nord, tragand la lopata si targa. s'au trezit ca nu mai are nimeni grija de ei, ca tre' sa'si vada singuri de nevoile traiului. asta a fost jugul, bolovanul pe care multi dintre ei, dupa multe generatii, il poarta si azi.
   e greu, au nevoie de cineva sa le poarte de grija. si se vand ieftin. pe ei conteaza stanga progresista.

   pt. asta se darama statui, se ard carti si se interzic filme.
 • -12 (32 voturi)    
  Duh de vrajba (Joi, 11 iunie 2020, 10:48)

  idealogul [utilizator]

  Acum cateva luni am vazut un filmulet pe Youtube. Filmul prezenta predica unui pastor american. La cum arata filmul, decorurile, coafurile etc. filmul e posibil sa aiba peste 30 de ani.
  Pastorul spunea ca a avut o viziune prin care era avertizat ca va veni pe pamant un duh lasat de la Dumnezeu care va face ca noile generatii de copii sa nu se mai inteleaga cu parintii. Pastorul era vizibil tuburat. Am retinut ideea mai mult datorita emotiilor prin care trecea pastorul, si nu erau de loc teatrale, cand ne avertiza despre suferintele prin care vom trece cand ne vom trezi ca indiferent de ce vom face copii ne vor deveni cei mari mari dusmani.
  • -5 (13 voturi)    
   aşa ne trebuie dacă am făcut sex fără prezervativ (Vineri, 12 iunie 2020, 6:13)

   let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui idealogul

   ...
 • -10 (28 voturi)    
  lol (Joi, 11 iunie 2020, 10:52)

  Georgiana1995 [utilizator]

  Libtards
 • -6 (58 voturi)    
  Generatia Instagram n-are nevoie de "cultura" (Joi, 11 iunie 2020, 11:57)

  animatron [utilizator]

  Nu se poate corect monetiza cultura asta a "batranilor", nu e in trend, nu e adecvata.
  Un personaj tanar dintr-o serie tv 2019 premiata (Golden Globe) si foarte laudata de massmedia progresista il intreba cu dispret pe un amic daca chiar e interesat de "epoca aia in care oamenii citeau carti tiparite".

  Tot ce exista acum si poseda acesti imbecilizati e creatia "batranilor", chiar si cand "batranii" sunt tineri de fapt ca Elon Musk sau Zuckerberg, aia acuzati ca sunt amicii lui Trump pt ca il ajuta cu programul spatial (vezi proiectul Artemis al lui Trump si SpaceX-ul lui Musk) sau nu-l cenzureaza in numele "adevarului" decreata de o minoritate de activisti de partid, oengisti, etc.

  Orice ignorant are acum acces la spatiul public de cuvantare, unii incep chiar sa fie "mandriii" ca nu au habar de cultura trecutului propriului neam, natiune, tara, civilizatie, pt ca le-a zis cineva ca toata treaba e "rasista", "nationalista".

  Pretinzi ca lupti contra "consumerismului" de pe smartphone-ul creat de corporatii capitaliste in China comunista pt a te face pe tine dependent de aplicatii si like-uri prin care iti trimit reclame la produse si servicii pe care apoi le vei consuma ca sa reincepi "distractia" si "fun"-ul intr-un ciclu si mai "consumerist" ?!

  Violenta, vandalismul, ura raspandita pe strazi impotriva oricaror idei diferite de "corectitudinea politica", nu au cum sa conduca la construirea unei societati "mai bune" si "mai drepte".

  Intoleranta e alimentata continuu de ipocrizia zisei "sensibilitati" (prin definitie ceva pur subiectiv si reconstruit permanent) care devine latul cu care e sugrumata libertatea de exprimare la inceput si apoi libertatea de a alege si de a actiona ca om liber.

  Omenirea a trecut prin astfel de promisiuni despre un "om nou" si un "viitor luminos" si s-a terminat cu zeci de milioane de morti, masacre si dezamagiri crunte.
  • -5 (15 voturi)    
   cam toate regimurile care au promis o lume (Vineri, 12 iunie 2020, 6:17)

   let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   "mai bună şi mai dreaptă" au construit exact contrariul.
 • -5 (37 voturi)    
  falia e in cu totul alta parte (Joi, 11 iunie 2020, 12:54)

  xan [utilizator]

  Conflictul la care asistam nu este intre generatii.

  Articolul e o redirectare subtila inspre diferentele dintre generatii. Hai, asmutiti-va, copii, dati in parinti. Parinti nu va lasati la ei. Dar e o perdea de fum pentru cauza manifestata pe strazi in State, printre magazine sparte si pradate.

  Din motive de corectitudine politica e mult mai greu sa vorbim despre adevarata falie si cauza a evenimentelor, e mult mai usor sa dam vina pe orice altceva, numai sa nu vina politia gandirii sa ne ia la rost. Ca nu avem curaj sa-i tinem piept.

  Politistul ala din Tulsa a avut cohones si curaj sa vorbeasca, dar nu-s prea multi ca el. Insa problemele nu se rezolva cata vreme nici macar nu indraznim sa le discutam.
  • -4 (22 voturi)    
   Asa e (Joi, 11 iunie 2020, 13:59)

   Amenhotep [utilizator] i-a raspuns lui xan

   Conflictul e intre SJW si restul oamenilor care au ramas sanatosi la cap.
  • +7 (35 voturi)    
   Te referi la politistul care a spus ca negrii (Joi, 11 iunie 2020, 14:10)

   Alui [utilizator] i-a raspuns lui xan

   trebuiau impuscati mai des?
   https://www.theroot.com/tulsa-police-major-says-theyre-shooting-black-people-24-1843984893
   Banuiesc ca “solutia” ta e similara cu cea a lui Hitler!

   Ce probleme nu se rezolva dupa tine?
   • -2 (24 voturi)    
    problema caminelor fara tati (Joi, 11 iunie 2020, 19:13)

    xan [utilizator] i-a raspuns lui Alui

    Ma refer la politistul care a spus ca politia e mai violenta cu negrii pentru ca negrii sunt mai violenti.

    In state deja peste 70% din copiii negri sunt crescuti de mame singure, cu toate problemele sociale care rezulta de aici.

    Dar voua progresistilor putin va pasa de problemele lor, va pasa doar sa ii folositi ca masa de manevra si sa va laudati virtutea, pentru un strop de dopamina in viata voastra lipsita de semnificatie.

    Nu ma intereseaza aberatii gen reductio ad hitlerum sau alte teorii ale conspiratiei.
    • +3 (11 voturi)    
     ... (Vineri, 12 iunie 2020, 0:13)

     Dor-El [utilizator] i-a raspuns lui xan

     Cine a adus negrii de bunavoie si nesilit de nimeni cu vaporul in America ? Aia care i-au adus n-au decat sa aibe de suferit. De ce m-as stresa eu din pricina lor ? Mai mult de atat, chiar cadrul legal le pemite mamelor sa isi creasca singure copiii. Daca doar le pemite si nu se implica efectiv, iarasi, ce stres am eu din pricina asta ? De parca nu as avea propriile mele probleme pentru care sa ma stresez. Oare negrii se uita la filmul asta ? Sau prefera sa citeasca cartea ?
     • -4 (10 voturi)    
      că bine ţi-ai mai ales nikname-ul (Vineri, 12 iunie 2020, 6:20)

      let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui Dor-El

      măi Dorele !
      ;)
     • -1 (3 voturi)    
      Felicitari (Vineri, 12 iunie 2020, 9:19)

      xan [utilizator] i-a raspuns lui Dor-El

      Pui intrebari foarte bune. Raspunsurile au sa te surprinda.
   • -3 (15 voturi)    
    Avand in vedere (Joi, 11 iunie 2020, 23:06)

    Amenhotep [utilizator] i-a raspuns lui Alui

    Ca politia impusca cam 200 de negri pe an, iar negrii omoara cam 400 de albi pe an, cine stie matematica sa calculeze :)
    • +6 (10 voturi)    
     statistica pe culori (Vineri, 12 iunie 2020, 0:49)

     Filbert [utilizator] i-a raspuns lui Amenhotep

     Asta e frumusetea unei societati care 'musteste' de arme, situatie care serveste de minune si politiei ca motiv de a impusca inainte de a verifica...

     Sint absolut convins ca tu stii din surse mai mult decit sigure ca toti acei 200 de negri impuscati anual erau vinovati ca au ucis albi sau urmau sa ucida in viitorul foarte apropiat...
     • -5 (21 voturi)    
      hEHE (Vineri, 12 iunie 2020, 2:34)

      Amenhotep [utilizator] i-a raspuns lui Filbert

      Iar tu stii din surse sigure ca erau nevinovati :) Avand in vedere ca vre-o 3.5 mil de negri mor anual, scuza-ma da sunt motive mult mai importante de revolta. Se vede de la o posta ca sunt inca niste proteste regizate politic. Pana una alta, negrii omoara albii intr-o rata proportional mai mare decat albii pe negri. Da si pe alti negri. Iar populatiile majoritar albe care au arme ca in USA nu au aceleasi probleme. Violenta e o trasatura cu o componenta clar genetica, si nu toate etniile o aceiasi inclinatie spre violenta.
 • +7 (53 voturi)    
  Filmul e pervers! (Joi, 11 iunie 2020, 13:50)

  Alui [utilizator]

  E de fapt o unealta de propaganda a sudistilor rasisti. In film apare la inceput un text despre cavaleri si povesti cu zane. Nu stiu de ce m-a trimis cu gandul la Ku Klux Klan.
  Dupa putina investigare pe internet, intradevar exista o legatura foarte stransa intre filmul asta si filmul “The Birth of a Nation”, numit initial “The Clansman”, film care a stat la baza crearii generatiei a doua a Ku Klux Klan.
  http://www.umsl.edu/~gradyf/film/gwtw&bn.htm
  https://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Birth_of_a_Nation
  • -5 (35 voturi)    
   Pluta (Joi, 11 iunie 2020, 16:53)

   Beta Alfa [utilizator] i-a raspuns lui Alui

   A spune ca "Pe aripile vantului" este o "iunelata de propaganda" va descalifica cultural.
   Mai puneti mana si pe o carte, mai incet cu Wikipedia.
   Ati vazut The Birth of a Nation" ? presupiun ca nu..
   • +8 (22 voturi)    
    Acum ma uit la amandoua. (Joi, 11 iunie 2020, 23:41)

    Alui [anonim] i-a raspuns lui Beta Alfa

    Filmele sunt foarte similare.
    Vrea sa ma uit si la BlacKkKlansman.
    Ca sa intelegi trimiterile din film ar trebui sa stii mai multe despre KKK. Eu i-am studiat. Linku-rile mele date in primul comentariu imi confirma parerea.
   • +6 (14 voturi)    
    nuantele propagandei (Vineri, 12 iunie 2020, 0:55)

    Filbert [utilizator] i-a raspuns lui Beta Alfa

    Daca tu crezi ca propaganda e numai ce se face/facea in comunismul nord-coreean sau in cel ceausist, afla ca exista moduri mult mai subtile de a impinge in fatza idei si programe.
    'Pe aripile vintului' e foarte asemanator, propagandistic vorbind, cu curentul semanatorist din cultura romana de acum un secol si mai bine, care idealiza satul si munca taranului in timp ce viata la sat insemna mizerie, saracie crunta si boala.
    Alt exemplu de propaganda subtila, apropo de filme: 'Top Gun' a fost finantat partial de armata SUA.
    • -6 (20 voturi)    
     adică tot ce un autor poate afirma în mod (Vineri, 12 iunie 2020, 6:30)

     let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui Filbert

     sincer în opera sa tu numeşti "propagandă" doar pt. că nu coincide părerilor tale...
  • -5 (33 voturi)    
   sa recapitulam (Joi, 11 iunie 2020, 19:49)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Alui

   Un text despre cavaleri si zane v-a dus cu gandul la Ku Klux Klan?
   Nu sunt psiholog dar sper ca e cineva pe aici ca sa desluseasca procesele logice complexecare se petrec in mintea unui progresist.
  • -4 (22 voturi)    
   faptul că nu îi prezintă pe sudişti ca pe nişte (Vineri, 12 iunie 2020, 6:26)

   let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui Alui

   satrapi ce îşi biciuiau şi înfometau propri sclavi este ceeace supără.
   la fel cum bolşevicii înfierau orice creaţie artistică care nu prezenta "burghezo-moşierimea" în culori exclusiv negative.
   şi uni şi ceilalţi sunt doar tembeli ce vor să subsumeze arta politicului.
   şi ştim deja din istorie ce soartă au întotdeauna aceştia...
 • -4 (40 voturi)    
  Idiotii astia (Joi, 11 iunie 2020, 14:48)

  Incomod3 [utilizator]

  in state sunt fara speranta... au luat-o razna de tot... si vad ca au adepti si pe aici dupa cate vad prin comentarii...
  • -5 (19 voturi)    
   Sustinatori (Joi, 11 iunie 2020, 16:55)

   Beta Alfa [utilizator] i-a raspuns lui Incomod3

   Da, sunt cativa progresisti si prin zona. In afara faptului ca sunt analfabeti cultural, au si ei dreptul la opinia lor dar nu la "bully"-ingul altor opinii, asa cum le e obiceiul.
 • +4 (10 voturi)    
  Pe aripile democratiei (Joi, 11 iunie 2020, 15:20)

  Mihail Cristea [anonim]

  Pe vremea razboiului nord- sud politically correct non caucasians nu aveau job de soldat cu ceva exceptii.
  Cei care au cistigat si au murit la greu inainte sa cistige au fost de fapt albi. Cred ca o sa le spuna Trump pe twitter.
 • -2 (18 voturi)    
  LOL, Biblia pe când o interzicem? (Joi, 11 iunie 2020, 18:07)

  Nyk1 [utilizator]

  https://biblia.resursecrestine.ro/exodul/21

  Ia uite ce am găsit scriind în Biblie:

  „20 Dacă un om va lovi cu băţul pe robul său, fie bărbat, fie femeie, şi robul moare sub mâna lui, stăpânul să fie pedepsit.
  21 Dar, dacă mai trăieşte o zi sau două, stăpânul să nu fie pedepsit; căci este argintul lui.”
  • -6 (12 voturi)    
   +1 Nykolai (Joi, 11 iunie 2020, 19:50)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   Sfat personal, uita de Dragnea.
  • +2 (18 voturi)    
   Biblia e un basm (Joi, 11 iunie 2020, 20:39)

   landromat [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   de ce sa interzicem basmele ? Nu mai crede nimeni in basme
   • -5 (15 voturi)    
    Hahaha (Joi, 11 iunie 2020, 23:09)

    Amenhotep [utilizator] i-a raspuns lui landromat

    Vre-o 3% din populatia lumii este atee. 97% inca crede in basme (inclusiv aia 15% nereligiosi da "spirituali")
 • -4 (28 voturi)    
  Fahrenheit 451 - carte scris in 1953 (Joi, 11 iunie 2020, 19:23)

  sile_v [anonim]

  "Trebuie să ai grijă să nu-i calci pe coadă pe iubitorii de câini, pe iubitorii de pisici, pe doctori, pe avocați, pe negustori, pe directori, pe mormoni, pe baptiști, pe unitarieni, pe chinezii din a doua generație, pe suedezi, pe italieni, pe germani… Pe măsură ce școlile au scos tot mai mulți alergători, săritori, cârpaci, pungași, hoți, zburători și înotători în loc de profesori, critici, savanți și creatori cu imaginație cuvântul “intelectual” a devenit o ocară…Nu se naște fiecare liber și egal ci toți DEVENIM egali. Fiecare om caută să fie după chipul și asemănarea tuturor celorlalți, abia atunci sunt cu toții fericiți pentru că nici un munte nu-i mai înspăimântă și nu le dă sentimentul propriei lor micimi…Oamenii de culoare nu pot să sufere povestea Micul negru Sambo. Pune-o pe foc! Albii sunt cam stânjeniți de Coliba unchiului Tom. Pune-o pe foc! Seninătate, tihnă! Scoateți zbuciumul afară. Și mai bine ar fi să-l azvârli în crematoriu."
 • -6 (18 voturi)    
  Cand? (Joi, 11 iunie 2020, 20:18)

  zaw [utilizator]

  Pe cand interzicerea tuturor filmelor romanesti facute pana l990?
  • -5 (23 voturi)    
   eee pe naiba (Joi, 11 iunie 2020, 23:24)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui zaw

   filmele facute in timpul comunismului pot fi vazute pe toate canalele, tvr, prima tv, pro tv national tv etc.
   cu ceapeul, cu liceul, cu roscovanu', cu pistruiatu', cu tov. comisar moldovan si alti tovarasi.
   au, dar noi n'am abolit si nici n'am condamnat comunistii, ba, sunt chiar pe la putere. sau, ai mai autentici, la pensie. pensii speciale.
 • +7 (11 voturi)    
  Totusi... (Vineri, 12 iunie 2020, 2:38)

  andrei d [utilizator]

  doar pt ca filmul este celebru asta nu înseamnă ca putem automat pune semnul egal între el și “cultură”. Dacă ne uităm ce filme au cele mai mare încasări, de obicei nu sunt cele mai bune filme calitativ vorbim. Deci mi se pare exagerat sa spunem ca faptul ca anumite companii se delimitează de filmul asta e un atac la adresa culturii.
  • -7 (23 voturi)    
   cenzura în sine este un atac grosolan (Vineri, 12 iunie 2020, 6:41)

   let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui andrei d

   nu numai la cultură dar şi la libertate.
   e firesc pt. un om cu gândire normală ca orice produs cultural să fie disponibil, fie mein kampf, fie capitalul. totul depinde de discernământul celui ce parcurge acel produs. iar dacă nu are acel discernământ, degeaba le interzici căci respectivul tot un imbecil va rămâne...
 • -8 (10 voturi)    
  Păi da, suntem... sub ”aripile vântului”... (Vineri, 12 iunie 2020, 9:19)

  periscop [utilizator]

  ... adică ”marxismul albastru / freudian”
 • -7 (11 voturi)    
  vazut azi pe youtube... (Vineri, 12 iunie 2020, 9:53)

  M188 [utilizator]

  https://www.youtube.com/watch?v=RtfEAEkuvVo&t=0s

  In continuare ma minunez cum de au putut castiga astia razboiul rece? Oare prin ce capitale mor unii de ras vazand imaginile astea?
 • -5 (13 voturi)    
  Contempland evenimenele (Vineri, 12 iunie 2020, 10:23)

  John M. [utilizator]

  generate de moartea lui George Floyd, mi-au venit in minte cuvintele memorabile ale lui Pushkin, poetul national rus:
  "Revolta rusesca- fara sens, fara mila..."
  Ceea ce se intampla acum in SUA si, la o scara mai mica, in alte tari, nu este altceva decat o revolta impotriva propriei nefericiri a celor care n-au facut nimic cu viata lor "din cauza asupririi albilor".
 • -6 (12 voturi)    
  REPETAM ISTORIA ? (Vineri, 12 iunie 2020, 11:47)

  jidanul [utilizator]

  Omenirea repeta greseli, distrugem si demontam statui, retragem filme, speram sa nu ajungem sa ardem carti, sa demolam vestigiile istorice din Roma ori piramidele din Egipt. Asa au ajuns nazistii la putere si tot asa au ajuns la putere comunistii si cu totii care vom citii si vom cunoaste evenimentele istorice, vom invata ce orori si teroare au produs nazismul si comunismul impotriva oameniilor pe aceasta planeta si nu vom mai repeta aceleasi greseli. Aceste actiuni de demolare si distrugere trebuie oprite urgent, pentru a nu devenii "talibanii" culturii si istoriei umanitatii.
  • 0 (4 voturi)    
   şi totuşi... (Vineri, 12 iunie 2020, 14:51)

   let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui jidanul

   naziştii nu au distrus opere ci doar le-au tezaurizat;
   comuniştii în schimb au distrus la greu...
   iar mai nou şi niscai deranjaţi musulmani sau progresişti...
 • -5 (13 voturi)    
  pai (Vineri, 12 iunie 2020, 13:22)

  hamham [anonim]

  ar trebui ca viteza luminii sa nu mai fie declarata viteza maxima din univers.

  s-a gasit un alb reactionar, einstein,sa impuna lumii o teorie care de fapt doar limiteaza viteza de deplasare a gruparii antifa din vitrina sparta in vitrina sparta.

  si jos statuia lui newton, fortele merita sa fie doar de stanga.
 • 0 (4 voturi)    
  Cu atâtea “genii” (Vineri, 12 iunie 2020, 16:03)

  Observatory [utilizator]

  cinematografice ale României , întrebarea este , cand producenti un mare film avand ca subiect persecutarea 100% rasista a țiganilor romani ?
  Sunteți intr-un amor nebun cu negrii din State , dar sunteți orbi lanproblema românească a rasismului contra țiganilor ....
  Ce mari moraliști și colțoși sunteți numai aici !
 • 0 (2 voturi)    
  Filmul e foarte bun, dar sunt jocuri politice (Vineri, 12 iunie 2020, 18:03)

  mmagic [utilizator]

  E pacat ca vom rapii noii generatii sansa de a vedea un film genial si revolutionar la vreme lui si absolut extraordinar in zilele noatre, care ne arata cum era viata acum 150 ani. Ar trebui incadrat la film istoric, oglinda a istoriei americane si atat.

  Mai degraba as vedea aici pe americanul alb care vrea sa ascunda lumii sclavagismul practicat in trecut.

  In rest, mie mi se pare ca sunt jocuri politicie, urzela politica bine orchestrata tot ce se intampla in USA. Nu stim de ce si cine urzeste pana la final, pentru ca oamenii politici sunt foarte subtili.

  Oamenii ne-manipulati si intregi la minte sunt de regula niste oi, care nu ar putea sustine un infractor cum a fost negrul ala cu atata ardoare

  Dar asta e, lumea merge oricum inainte si eu am incredere ca orice urzeala politica ar fii e pentru binele umanitatii(nu neaparat al individului) si e orchestrata de oameni inteligenti foarte abili in a mana oile.

  Negrii erau si sunt clar discriminati in America si o mana de ajutor acordata lor zic eu ca e bine venita.
 • 0 (0 voturi)    
  "Patriotismul" rasist, contagios... (Duminică, 28 iunie 2020, 22:55)

  Namaste [utilizator]

  in Romania de dupa '89, generatia "decreteilor", astazi bunici, l-a adorat fara rezerve!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by