Peste 2 luni de stare de urgență. Zilnic frică. Cum m-am vindecat? Zilnic mi-am ținut jurnal anti-Covid 19. Am stat de vorbă cu prietenii, le-am intrat în casă, în suflet. Da, prin Zoom. Le mulțumesc tuturor. Am dobândit Peste 101 dialoguri, reacții, emoții, fețe ale vieții. De urmărit pe YouTube Perspektiva. Stările mele față-n față cu stările sufletești ale celorlalți. Iată acum o primă vedere spre sufletul oamenilor.

În sufletul omului Dialoguri - Youtube PerspektivaFoto: Perspektiva

Cum am trecut prin panică? Cum sună frica pentru câțiva dintre prietenii mei?

Andrea Sgarro, matematician la Trieste, la doi pași de zona atinsă de moarte Veneto, a trăit o viață cu sentimentul paradisiac că nu va îmbătrâni niciodată. Sentiment periculos. Descoperirea morții, camioanele cu morți trecând spre nu se știe unde, a fost șoc și groază pentru el.

Dan C Mihăilescu, critic literar, s-a retras în paremiologie. Cascada de proverbe este semn de obișnuință cu teama de neant, de moarte.

Lena Vieru Conta, profesoară și pianistă, s-a lăsat în voia lucrurilor. "Ca-n avion", mergi cu avionul, n-ai cum să te opui, nu?

Sandra Ecobescu, Președinte Fundația Calea Victoriei, a avut atac de panică: ce face cu Fundația, cu tot ceea ce a muncit o viață? Și-a revenit după o noapte de coșmar.

Dan Perjovschi, grafician, a simțit frica de a da coronavirus Celorlalți. Frica i-a reamintit grija de Ceilalți.

Ana Sișu, om de comunicare Ogilvy România, și-a activat modul echilibru "în deplin haos". Sincer, spune, nu știe cum i s-a-ntâmplat.

Vlad Enache, IT-ist, și-a luat o mască de snorkeling. Apoi, simțind cât de caraghios este cu ea pe stradă, a uitat-o în debara.

Ada Solomon, producător HI FILM, în criză și-a găsit energia să "construiască" să se implice în petiții și ședințe pentru salvarea mediului artistic.

Pentru mai multe reacții, răspunsuri urmărește YOUTube Perspektiva