Vlad Enache este omul care mi-a dat un interviu sănătos pentru Perspektiva. Vlad Enache este un câștigător. Face parte din echipa de programatori români care a realizat o platformă online de testare psihologică și ajutor de specialitate pentru persoanele aflate în izolare ca urmare a pandemiei de coronavirus COVID-19. Platforma Yellow Canary a fost premiată cu 10.000 de euro la hackathonul #EUvsVirus, organizat recent de Comisia Europeană în mai multe țări UE, printre care și România. Premiul a fost acordat de Primăria orașului Amsterdam. Asa anunta StartupCafe.ro. Din echipă face parte da, si Vlad Enache, omul care este "platit sa faca ce-i place". Asa spunea in interviul de carantina YOUTUBE-Perspektiva.

Vlad Enache din echipa proiectului Yellow CararyFoto: Hotnews

Prin platforma Yellow Canary, disponibilă gratuit în română și în engleză, persoanele aflate în izolare pot să-și facă zilnic teste rapide tip early warning - pentru depistarea timpurile a unor eventuale probleme psihologice. De asemenea, utilizatorii pot apela la ajutor din partea unor psihologi voluntari, afiliați platformei. Din echipa de proiect fac parte: Valentin Ceaprazaru, Vlad Enache, Tiberiu Iorga, Ana Iorga, Denisa Berceanu, Mihaly Carol Tordai, Dragos Apostol. Ei activează în domenii ca programarea, marketingul sau alte specializări.

Interviul lui Vlad Enache este aici, pe YouTube Perspektiva.

Visul în tinerețe al lui Vlad era să se retragă în munți și să păstorească albinele. Ani de căutări, dar nu s-a lăsat. Are lumea lui lângă București. Și este programator, păstorește lumea de la distanță. L-am admirat pentru masca lui de snorkeling. Dar am cazut si-n cap cănd mi-a spus cum a pregatit-o pentru a iesi până la Mega. Masca e full face. Dar a pus un tampon demachiant ca aerul nociv sa nu-l sufoce. Dar aerul, aerul tot nociv era. Așa că a inventat un sac pe care să-l atașeze măștii. În sac intră atâta aer cât să trăiești pe drumuri scurte fără aerul plin de COVID. Senzatională invenție. Dar Vlad Enache si-a dat seama ca e o utopie povestea lui. Si a iesit la Mega cu o masca obisnuita. Urmariti interviul unui învingător. Pe muzica adecvată: Seherezada de Korsakov, muzica ce-i place.

ZILNIC interviuri sănătoase YOUTUBE PERSPEKTIVA