Valeriu Nicolae m-a lăsat fără glas. Îmi vine să strâng de gât pe cineva. Politician, primar, președinte. Și tu o să intri în draci. Vezi interviul cu Valeriu Nicolae. O dată, de zeci de ori. Intră și tu în lumea ghetoului. Uite-i pe cei în sevraj. N-au de unde lua drogul. Auzi urletele foamei. De unde mâncare? Auzi bătăile. Unde să fugă femeia de atâta bătaie? Afară este coronavirus. Niciun ajutor. Oamenii aici n-au de unde lua, cere un colț de pâine. Ghetoul a rămas fără ajutor. De asta acum Binele trebuie urlat, oamenii rari, curajoși, care fac binele trebuie ridicați în slăvi.

Ăsta-i Valeriu Nicolae. Tu? Semnează s-ajungă-n ParlamentFoto: Hotnews

Ajută-l și tu pe îngerul Nicolae, pe tata Valeriu să țină în viață copiii. Urlă binele, promovează faptele bune. Vezi video. Devoră VIDEO. Ascultă-l pe Valeriu Nicolae de la Casa Bună:

Valeriu Nicolae BLOG

AJUTĂ CASA BUNĂ

#voluntariat #ferentari #valeriunicolae

Reporter: Ieri erai furios.

Valeriu Nicolae: Nu mai sunt atât de furios.

Dece?

Am cărat lapte, am dus mâncare pentru patru zeci și patru de familii. Asta înseamnă peste 118 copii. M-am mai liniștit. Mi-au mai trecut din draci. E oribil așa să vezi cum Primaria sectorului 5 e peste tot cu reclame. Dau ajutoare tot felul de cretinătăți care nu ajută pe nimeni, pe nimeni și pe nimic. În Ghetou în Ferentari doar mașina de poliție trece la dat amenzi si cântat imnul. De asta e nevoie în Ghetou în Ferentari?

Cum stai cu "distanțarea socială"? Tu ajuți copii.

Mie îmi vine să mor. E foarte fain, e necesar, dar pentru oameni care au unde să stea. E imposibil în ghetou. Nu știu nici o casă în care cineva să aibă mai mult de 2 metri pătrați pe cap de persoană. La pușcărie trebuie, conform regulilor europene, să ai minim patru metri pătrați, dacă stai cu mai mulți, iar dacă stai singur ai șase metri pătrați. În ghetou e o nenorocire. Și cu banii e dezastru. Mamele care lucrau nu mai au de lucru, tații care lucrau pe la șantier, la chestii auto nici ei nu mai au nimic. Nivelul de violență a crescut foarte tare. Și în tot acest timp liderii noștri politici au carisma unei cizme. Sunt încă siderat de Iohannis este președintele normal al României normale. Ce facem cu sutele de mii de oameni care nu se pot distanța socială, care mor de foame stând în casă? Îmi spune ieri un părinte: "bai, dar mai bine mă duc la pușcărie, că măcar acolo am casă si mâncare asigurate. Plătește statul tot.

A iesi afară înseamnă răul.

Da, de acord. Dar a sta în casă în ghetou înseamnă să mori de foame. Deci mai degrabă riști să ieși afară. Mănânci, nu mori de foame. Cum să stai închis într-o casă plină de gândaci? Nu poți să-ți imaginezi numărul de gândaci de acolo, e plin de gândaci, e plin de șobolani, e plin de oameni în sevraj. Nici vânzarea de droguri nu mai merge. E plin de de violență. Sună foarte frumos toate chestiile despre coronavirus la televizor, dar sună sinistru în Ghetou, în Ferentari.

Ce-i de făcut?

Dacă aș fi președinte, ca să citez un clasic în viață, la Cotroceni, în grădină, aș pune niște corturi. Dai dovadă că ești președinte deștept, ești președinte profesor. Să-ți spun alta. Apropo de domn profesor Iohannis. Școala. Avem internet? Ca să facă școală online. Nu avem, îți spun eu. M-am chinuit eu să trag fire, să improvizez net de pe cartele. Dar asta este pentru copiii mei. În Ghetou nu intră firmele de internet, nu intră nimeni acolo. Le e frică să pună un cablu din ăla nenorocit. Școală la distanță în Ghetou? Nici o picătură. Nimic. Voluntarii mei fac asta. Copiii sunt abandonați efectiv. Copiii nu au acces la platforme online și nu pot să învețe. Și eu vorbesc aici doar de Bucuresti. Ce este în țară nu mă gândesc. Noi am instalat acolo, ne am chinuit și am pus pe cartele, am plătit datoriile la unii. Am instalat internet acolo și stăm cu copilașii, lucrăm în fiecare zi. Avem vreo 40 și ceva de voluntari. [dacă vrei răspunsul integral mergi la minutul 00:04:34]

Foame, lipsă bani, mizerie, violență, sevraj, nu educație.

Ce o să facem cu oamenii ăștia încă două săptămâni în case? De unde o să mai mănânce? De unde fac ei rost de bani.

Somaj tehnic.

Cu șomajul tehnic e o aberație. Că nici unul dintre ei nu poate să acceseze șomaj tehnic. Lucrează la negru, dacă lucrează. Ce somaj tehnic? Toți suntem drăguți și frumoși. Iată ce frumos gătim la noi acasă. Dar sunt o grămadă de oameni care nu pot sta acasă, n-au ce găti, ce să facă acasă? Să moară de foame?

De unde ai luat banii? Cum te ai descurcat?

Sunt o mulțime de oamenii din ăstia faini. Sunt o grămadă de oameni care ne ajută. "Lăptăria cu caimac" le-a dat copiilor atâta calciu cât n-au avut în viața lor. Lapte, iaurt. Aștia de la L'univers de Nicolai ne au dat pâine. Mâncare caldă de la J'ai Bistrot. 50 de porții de mâncare caldă. Am luat de la Banca de mâncare, iar. Noi reușim să ținem 200 și ceva de copii, le dăm să mănânce, le dăm internet, ca să nu iasă afară din casă. Noi facem asta de unii singuri. Primăria sectorului 5 ce face? Dă fructe din casă în casă, dar în Ghetou nu intră. Doamne ferește, primarul Florea să intre în ghetou. Doar la casele bune. [răspunsul integral aici 00:07:32]

Păi, acum câteva luni Primăria sectorul 5 si numeroase asociații civice ți-au distrus proiectul de la scoala din Ferentari. Unde-s toți ăstia curajosi?

Gura de ei. Mi-au dat un șut, acum zic că bine mi-au dat. Că m-au ajutat să fac "Casa Bună" si să fac o grămadă de chestii pe care altfel nu le-aș fi făcut.

De unde bani?

Din donații, din banii mei. De exemplu, eu acopăr benzina, motorina, tot ce e de urgentă nevoie. Mi s-a stricat mașina. Asta a fost haioasă. Am avut o dubă, s-a stricat, am rămas cu ea în mijlocul intersecției, mi-am luat o grămadă de înjurături. M-am întors acasă, am luat Touaregul vechi pe care încercam să-l vând ca să mai iau un microbuz pentru copii. Am luat Touaregul si l-am încărcat. Am avut si acolo niște oameni superbi, cei de la Auto Total. Au luat mașina defectă. Deci fără nici un ban fără nimic.

Sunt oameni care te ajută. CASA BUNĂ AJUTOR, VOLUNTARI CLICK AICI

Da. Si să stii că trebuie să le facem reclamă. Trebuie să strigăm numele lor. Ca să se audă. Ca politicienii să înțeleagă că ăsta e noul trend. Să faci bine. Trebuie făcută reclamă desănțată binelui tocmai ca el să intre în capetele tuturor că cel mai bine este să faci bine. am auzit multe voci că ce fac ăstia, că ce e aia bine, că noi cu politica facem si dregem. Nu-i adevărat. Toți sunt mari analisti, politicieni la teve. Dar aici în Ghetou, sau peste tot unde este nevoie de făcut bine acolo trebuie să fim, nu la teve. Sunt oameni, organizații super faine. trebuie făcută reclamă. Binele trebuie să fie trendul. Uite, e Concordia. Ajută săracii, ne ajută și pe noi, ne ajutăm reciproc. Hai să facem facerea de bine o normalitate. Altfel nu se poate în România asta. Si aici nu vorbesc doar de politicienii versati. USR-ul era o speranță, da? Uite-i la teveuri. Unde sunt? Sunt tineri, sunt abia la început de carieră politică. Unde sunt? Ar trebui să facă bine, de asta sunt tineri, de asta au intrat în politică.

Tu mai poți?

Am răni pe mâini de atâta spălat. Dar număr totul în suflete salvate. Virusul ăsta i-a speriat pe oamenii de acolo. Cine stie care este cu coronavirus, care nu? Nu intră salvările acolo, darminte testările. Eu intru oriunde. Îmi pun mască și gata. Chiar nu am niciun fel de teamă. Intru în locuri în care nu intră niciun gabor, nici un polițist, deci n-am chestii de astea. Dar acum câteva zile am avut un moment de ăsta... si poate astfel de momente se vor înmulți. Deci, au sărit la mine dependenții de droguri. Mi-au zis: nu te lăsăm, dacă nu ne dai si nouă. Ne e foame. Bine am rezolvat chestia că au intervenit ceilalți și le-au zis. Dar este jale.

Cum asa?

Bă, voi ați înnebunit? Asta este lumea, ce naiba. A început să fie complicat. Începe să fie complicat în case. Foamea, dar violența domestică? Îngrozitor. Și nu au unde se să ducă. Deci dacă tu ești mama si îți iei super bătaie unde te duci? Când îi văd la televizor vomit instant. Asta-i viața.

Ai tăi sunt bine?

Cum intru în curtea casei mă dezbrac de toate hainele, de tot. Ca să-mi protejez familia. Noi avem aici casa noastră, dar și CASA BUNĂ. Avem curte, avem loc. Ai mei sunt sănătosi. Mă ajută cum pot. Când am timp joc baschet în curte cu copilul. Suntem bine.

Nu stiu cu ce să te ajut.

Facerea de bine promoveaz-o la greu. Vomit când aud tot felul de ipocriți. Bă, lăsați-mă cu Dumnezeu și alea, deci vouă nu vă pasă decât de pisicile voastre sau de amantele voastre, si-mi spuneți mie să nu promovez oamenii care fac binele? Că să fim smeriți. Nicio smerenie! când în Ghetou este infernul pe pământ. De cine suntem noi reprezentați? De Firea si de Florea? Stii vreun politician care să facă bine, să vină printre oameni si sa-i ajute acum la greu? Eu nu știu niciunul. Hai să facem facerea de bine o chestie de normalitate atuncea. Că dacă politicienii nu simt o presiune din toate părtile ei nu misca un deget. Am scăpat de niste prosti, dăm de alți proști. Uite eu încep lista aici și cine ne vede s-o continue:

Anca Sandu face minuni cu copiii și cu părinții cu mers la spitale și o mulțime de alte lucruri

Anca Sandu Concordia - zilnic cară mâncare la sute de copii instiționalizați ajută o pensionară cu de toate - i-am reparat cu ea casa.

Barbara si Fundatia Carpathia

Citește și scrie în Jurnalul ANTI-covid19

Alexandru Tomescu

Mirel Bănică

Andrei Crăciun

Andrei Vieru

Lucica Mardale

Teodor Baconschi

"Acasă" la Ruxandra Cesereanu

Freud Netflix

VIDEO Coronavirusul și Sergiu Ion Ciobotariu. Cum știrea devine un basm cu Făt Frumos

Paul Goma ucis de coronavirus

Patriarhul Teoctist

Ordonanță militară

Nu fă Nuntă și nu fugi din carantină

Mâncare, alimentație sănătoasă și hârtie igienică

Diaspora vine acasă

Minciună si Fake News

Anxietate depresie

Dragoste de părinte

COVID 19, prietenul meu