Preafericite Părinte Patriarh Daniel te-am ascultat ieri cum predicai cele „patru mari adevăruri” din Evanghelia Duminicii Sfintei Cruci. Culmea, a lipsit adevărul simplu și crud al acestor zile: stai acasă, creștine! Dumnezeu este cu tine în casa ta, nu obligatoriu la biserică.

Patriarhul BOR DanielFoto: basilica.ro

În rest, ai spus frumos și adevărat despre: Lepădarea de sine adică renunţarea la modul egoist de a trăi; Luarea crucii şi lupta sau voinţa de a lupta duhovniceşte pentru a birui răul cu ajutorul lui Dumnezeu; Urmarea lui Hristos prin credinţă şi iubire.

Îmi pare rău că lupta pe care o proclami cu crucea în mână împotriva COVID 19 n-a început măcar de ieri. Că n-ai mărturisit, deși știai asta din cărțile sfinte, că orice căutare după Hristos se face mai ales în sufletul și casa credinciosului.

Ce vroiam să spun.

#stăm acasă #izolatidarimpreuna

Ai omis să transmiți clar, răspicat credincioșilor și preoților un adevăr simplu: Dumnezeu este oriunde cu tine, române, mai ales acasă. De ce Domnia ta nu rostește cu fața către preoți și mulțime indicațiile Ordonanței Militare care privește Biserica și interzicerea slujbelor față către față? Nu este vremea comunicatelor de presă. este vremea cuvântului Patriarhului.

Avem atâta nevoie de lucruri clare rostite de o autoritate ca a dumneavoastră.

De ce amintești și acum de ezitarea îndelungă cu care BOR-ul a tratat “Colectiv”-ul, durerea unei generații?

Ce se întâmplă în sufletul acela preafericit?

Ce ezitare omenească vă mână să ignorați mulțimea care se adună în jurul bisericii și care se poate contamina cu coronavirus?

De ce nu le spuneți preoților să-și țină credincioșii departe de linguriță, de biserică?

Cum spun și cărțile sfinte, lumea e o turmă și, preafericite, ești în fruntea ei pentru luminare și îndrumare. Coronavirusul crește pe linguriță, pe mulțime, pe ezitare, pe tăcere.

Nu ne lăsa, Preafericite, învață din "distanțarea socială" pe care ne-o arată Dumnezeu.

Vine Paștele! De Paște, hai să-i ridicăm slavă lui Isus. Ai puterea să ne luminezi casele de departe, de la Patriarhie. Fă o minune cu cuvântul tău ca să ne aprindem, cu mâna noastră, lumina Acasă. Ține-ne acasă nu ne chema la biserică, nu ne pune să umblăm năuci pe străzi în căutarea luminii. Nu ne lăsa să ne contaminăm de COVID 19, luându-l în înghesuială, odată cu lumina lumânării.

Preafericite Patriarh Daniel, cuvintele mele sunt proaste, dar cuvântul dumneavoastră face minuni. Rostește-l! Ieși pe fereastra internetului și rostește-l! Dă lumină turmei preacredincioase Acasă. Mai ales preoților. Mai ales preoților. #stăm acasă #izolatidarimpreuna

Citește și scrie în Jurnalul ANTI-covid19

Ordonanță militară

Nu fă Nuntă și nu fugi din carantină

Mâncare, alimentație sănătoasă și hârtie igienică

Diaspora vine acasă

Minciună si Fake News

Anxietate depresie

Dragoste de părinte

COVID 19, prietenul meu