Coronavirusul va trăi în noi precum microbii și va crește precum unghiile - cercetare Harvard. Sau despre perversitatea leacurilor BOR și Oliviei Steer

de Eugen Istodor     HotNews.ro
Marţi, 25 februarie 2020, 10:09 Actualitate | PERSPEKTIVA


Coronavirusul. O schemă. Banală schemă
Foto: Hotnews
Leacul împotriva coronavirusului promovat de Olivia Steer? Leacul BOR promovat în Italia? Leacurile deștepților de pe facebook sunt panică-frică-invenție la maxim? Harvardul și cercetătorii lui (într-un articol The Atlantic) mă inspiră cu mult mai mult. Coronavirusul nu se va termina niciodată. Profesorul de epidemiologie de la Harvard, Marc Lipsitch, spune că acest coronavirus va fi precum panica: vom fi imuni doar dacă ne obișnuim cu ideea. Va face parte din viața noastră. CITEȘTE aici, nu doare și nu aduce panică.

Prostul tot "puișor" rămâne. Doar că acum proștii sunt infinit de mulți

Nu enumăr aici “câinii” fără inimă care lansează fake-news-uri. Motivația lor este faima și, într-o zi, vor contacta virusul, vor zace la pat și vor intra în panică. hahaha Ticăloșia nu-i o noutate. E chiar o mare plictiseală. E ca o nevastă care te cicăle: "mai lasă țigara aia, că intri în mormânt!"

Nici BOR-ul din Italia nu-i pasiunea mea care găsește aliați în mir, rugăciune și cruce. În fapt, toate astea n-au ce să strice, nu?

Nici măcar fabuloasa rețetă Olivia Steer nu mă pasionează (usturoi pisat, musai chinezesc, ceapă de Buzău, dar tocată chinezește, ardei iute chinezesc tocat, ghimbir ras/bere chinezească cu ghimbir, hrean ras tot chinezește etc, etc). Steer nu aduce nimic nou în 2020. E ca un vrăjitor de ev mediu, doar că-i miroase gura a ghimbir.

Mișto, îmi place timpul în care trăiesc. E ca și cum sutele de ani de cercetări în biologie, medicină nu există.

Acum vreo zi, la Ateneu, un tip Manfred Spitzer vorbea de "Demența digitală"și felul în care presiunea și tabietul folosirii ustensilelor digitale ne aruncă în demență, da, în deteriorarea fizică a propriului creier, în anularea funcției memoriei personale - bună și ea mai ales la vremuri de frică. Vine apocalipsa, spre exemplu, și-ți întrebi creierul: mă cum am reacționat acum două apocalipse. aha, așa e cu apocalipsele, îți spui, și te liniștești.

UITE AICI CONFERINȚA HUMANITAS
UITE ȘI O VARIANTA PENTRU CEI CE NU ȘTIU ENGLEZA

Mie mi-a plăcut și m-a adus pe linia de plutire un articol din THE ATLANTIC. Este aici, poate fi citit. DĂ CLICK. Sunt concluziile unui profesor de epidemiologie de la Harvard.

“Se spune că COVID-19 a ucis mai mult de două ori decât acest număr. Cu amestecul său puternic de caracteristici, acest virus este spre deosebire de majoritatea care captează atenția populară: este mortal, dar nu prea mortal. Îi face pe oameni bolnavi, dar nu în mod previzibil, identificabil în mod unic. Săptămâna trecută, 14 americani s-au testat pozitiv pe o navă de croazieră din Japonia, în ciuda faptului că s-au simțit bine - noul virus poate fi cel mai periculos, deoarece, se pare, poate uneori nu provoacă simptome.”

Ce observ este că acest coronavirus se pretează la interpretări, mai ales catastrofice. Este ambiguu, este ubicuu. Este jucăuș, îmgâmfat.

Prostul nu-i prost destul: el n-are răbdare și vrea certitudini. Incertitudinea, ambiguitatea, jocul îl distrug, îl omoară, îl panichează.


Ce-i asta? Omul de la Harvard zice cam așa:
Coronavirusul este un Păcălici, nu? Un clovn biet și el dacă îl vezi ca atare. Băi, ce facem cu el? Ne sâcâie, atât. Un timp. E ca un tânțar. Ne scarpină, nimic mai mult.

Omul de la Harvard Lipsitch prezice că, în cursul anului viitor, aproximativ 40 până la 70 la sută dintre oamenii din întreaga lume vor fi infectați cu virusul care provoacă COVID-19.

"Dar, clarifică el în mod empatic, acest lucru nu înseamnă că toți vor avea boli severe. Este probabil că mulți vor avea boli ușoare sau pot fi asimptomatice”, a spus el. Ca și în cazul gripei, care este adesea în pericol pentru viața persoanelor cu afecțiuni cronice de sănătate și cu o vârstă înaintată, majoritatea cazurilor trec fără îngrijiri medicale. (În general, aproximativ 14 la sută dintre persoanele cu gripă nu au simptome.)

Lipsitch nu este singurul care crede că acest virus va continua să se răspândească pe scară largă. Consensul emergent între epidemiologi este că rezultatul cel mai probabil al acestui focar este o nouă boală sezonieră - un al cincilea coronavirus „endemic”. Cu celelalte patru persoane, nu se știe că dezvoltă imunitate de lungă durată. Dacă acesta urmează exemplul și dacă boala continuă să fie la fel de severă ca acum, „sezonul rece și gripa” ar putea deveni „sezonul rece și gripa și COVID-19”.”

Pe scurt, Lipsitch spune că gripa coronavirus va fi curând precum sunt alte gripe.

Nimic mai mult. Trupul nostru deștept, se va adapta, îl va hali-înghiți, precum Nurofenul și doar bolnavii de alte boli vor intra în complicații și vor muri. Coronavirusul va deveni, iarna viitoare, la fel de obișnuit ca orice microb și va crește în noi precum unghiile.

Coronavirusul va fi în scurt timp un banal. Un Nichipercea. Un nimeni.

Din ce cauză putem gândi așa? se vede, nu?
Datorită statisticilor, cercetărilor, așteptărilor, acelui "este și nu este", îndoielii, cercetărilor științifice.
Nu vreți voi gândire pozitivă?
Na, asta este adevărata gândire pozitivă!

Mișto, în 2020 noi nu mai avem ÎNSĂ memorie pentru a înțelege acest lucru astăzi, darminte în decembrie 2020, decembrie 2021, 2022, 23, 4,5, 6, 7 etc.

Păi, Spitzer zice așa: creierul nostru nu-și mai exersează memoria. Nu ține minte mai nimic. Are memory stick-uri, telefoane mobile, postarea de pe facebook. Creierul nostru e o brânză în 2020. Nu putem ține minte, nu vom ține minte pănă anul viitor că am trecut prin panica asta de coronavirus. Nu ne mai duce hardul-capul. Eh, ce vom ține minte totuși? Ce vom ține minte, pe bune?

Cum Olivia, BOR-ul și fakeniușii ne însoțesc pretutindeni, din nou și din nou Olivia, BOR-ul, ticăloșii ne salvează.
Că nu ne-au făcut rău cu mirul și ghimbirul. Că ei ne-au ținut de urât în vremuri de coronavirus.

Cam atâta ne duce capul în epoca mediilor de socializare.
Epocă în care ne predăm cu arme și bagaje memoriei virtuale, roboțeilor.
Acestor "puișori" din toată România le urez: contaminare fericită! De panică, de fake news. De Olivie. Să puțiți a ghimbir cu ceapă de Buzău, fraților!

Ne-Fericiți sunt cei săraci cu duhul! Amin, Doamne ajută, Doamne iartă-mă! Doamne păzește!


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

31869 vizualizari

 • +10 (44 voturi)    
  bai, frate (Marţi, 25 februarie 2020, 10:26)

  ipsilon [anonim]

  ne mai plictiseste mult idiotul asta de Istodor?! cat va plateste sa-si scrie "budenismele" aici ?... e penibil rau omul asta ...
  • +8 (18 voturi)    
   E un idiot... (Marţi, 25 februarie 2020, 11:23)

   ggiiggii [utilizator] i-a raspuns lui ipsilon

   Nu am ce comenta aici...dar in prostia lui a citit si el ceva util si folositor, si cel mai important dintr-o sursa sigura.
   https://harvardmagazine.com/2020/02/fighting-sars-2
   Lipsitch, Farzan...astia chiar stiu despre ce vb.
  • 0 (28 voturi)    
   subscriu (Marţi, 25 februarie 2020, 11:40)

   comehe [utilizator] i-a raspuns lui ipsilon

   Pe pagina oficiala, inainte de a da click pe un articol, citeste cine l-a scris. Cu siguranta voi ignora toate articolele acestui Isodor. Strica imaginea Hotnews. Astfel de articole se gasesc pe Ziare com.
  • +3 (11 voturi)    
   Doamne fereste, maica domnului! (Marţi, 25 februarie 2020, 17:48)

   ValentinPal [anonim] i-a raspuns lui ipsilon

   Din 5 cuvinte face 10 puzzle-uri inutile. Nici citind filozofie nu ma doare capul de la atatea subtilitati si ghicitori ca in acest articol.
 • +3 (31 voturi)    
  Prostul tot prost rămâne (Marţi, 25 februarie 2020, 11:24)

  revelare [utilizator]

  Și acela ești TU, Istodore !
  Și alții ca tine fac infinitul de mulți.

  „ În mesaj, PS Siluan recomandă tuturor clericilor, monahilor și credincioșilor „să respecte cu strictețe prevederile tuturor Ordonanțelor emise de instituțiile centrale sau locale ale administrației publice sau sanitare italiene, precum și toate recomandările de imediată necesitate în ceea ce privește igiena și sănătatea publică.” Cu alte cuvinte, le spune să respecte legea, să meargă la spital, să urmeze tratamente dacă e cazul etc. În același mesaj, le dă credincioșilor câteva sfaturi pentru întărirea duhovnicească la vremuri de încercare: să se încredințeze în rugăciune purtării de grijă a lui Dumnezeu, să rostească adesea Tatăl nostru, să se împărtășească, să folosească undelemn de la Sfântul Maslu și să bea aghiasmă, etc. Adică reiterează toate recomandările tradiției Bisericii, pentru vremuri de „nevoie și primejdie omenească”.” Dacă doar ai fi auzit măcar de efectul placebo în viața ta de până acum, nu ai mai fi fost atât de prost.
 • +4 (20 voturi)    
  mda (Marţi, 25 februarie 2020, 12:24)

  irelevant [anonim]

  Indiferent de orice opinie as avea fata de continutul acestui articol, forma si modalitatile de expresie ale autorului sunt demne de un elev de clasa a VII-a in cel mai bun caz.

  Rusinos pentru acest site sa permita unui asemenea diletant sa publice
 • -2 (18 voturi)    
  Dar tu (Marţi, 25 februarie 2020, 13:19)

  Ilie [anonim]

  Si tu esti tot o Olivia Steer dar pe partea cealalalta. Macar ea e frumoasa.
 • -2 (14 voturi)    
  bine ca nu e epidemie de Istodorita (Marţi, 25 februarie 2020, 14:10)

  tahomir [utilizator]

  ca uite un singur specimen ce dezastru poate face, deja ma doare capul si imi vine sa vomit cand vad titlul, ca din prima e clar cine e de vina
 • 0 (16 voturi)    
  in gradina lui Ion, Istodor nu are somn (Marţi, 25 februarie 2020, 14:33)

  Ion Moromete [anonim]

  Istodor parca ar fi din gradina lui Ion unde toate pasarile dorm numai Istodor nu are somn.
  Nani nani puisor , mai bine bea niste laptic si dormi in pace Istodor decat sa aberezi pe la ziare
 • +13 (19 voturi)    
  Fain articol (Marţi, 25 februarie 2020, 15:30)

  Mia2 [utilizator]

  Doar că lumea își dorește șoc și stupoare, foc de artificii și sfârșituri de lume.
  Așa, cu tot limbajul ludic al dlui Eugen Istodor, sunt prea asaltați de realitate și banala normalitate.
  Unde e știrea?
  Unde-i extazul?
  Unde-i paranoia specific mioritică?
  No, atunci nu e bun articolul. Nu e bun nici tipul ăsta, că face aluzii la BOR și Mama Omida Ster.
  La gunoi cu el, noi mergem să mai punem pe față o mască. Alea 1000 (de până acum) nu fac față la ipocrizie.
 • -4 (16 voturi)    
  Coronavirus - Prostia si idiotenie (Marţi, 25 februarie 2020, 15:39)

  Anasha [utilizator]

  Ah cata ipocrizie, manipulare planetara. Ca sa nu mai amintesc ca acest "coronavirus" este o nenorocita , banala, milenara raceala, dar de care se folosesc concernele farmaceutice internationale, Bill Gates ( citez: "speram ca prin vaccinuri sa reducem populația globală cu min.10%...) iar ca si cand tacamul nu ar fi complet, intervine si OMS, care chiar are mancarimi suspecte de grija populației globale. Trebuie chiar sa fi cu neuronii carbonizati sa nu poti intelege, vedea manipularea ordinara, folosind FRICA implementata in subconstientul turmei de oite... iar tu oita lae bucalaie ce ataci pe Olivia Street, afla ca nu ii ajungi nici la degetul mic de la picior. Imunitatea corpului nu se obtine decat prin hrana sanatoasa, niscaiva pălincă, vin curat de tara, slană cu ceapa/usturoi, chiar de ți pute gura...adica produse naturale si nu buline farmaceutice , chimicale ce distrug imunitatea. Tulai Doamne, mare este gradina ta si plina de criminali globali.
  • +5 (15 voturi)    
   e un mare talent (Marţi, 25 februarie 2020, 16:05)

   KayT [utilizator] i-a raspuns lui Anasha

   sa nu te pricepi la nimic, sa nu ai nici un fel de calificare in nici un domeniu nici macar conex cu subiectul, sa fii semi-analfabet, cu "educatia" facuta pe net, si cu toate acestea, SA AI O OPINIE! Si ea sa fie una de neclintit, normal.

   A, ba nu, ma scuzati, nu e nici un talent. E plin internetul de idioti cu opinii cretine, dar de neclintit.

   Sper sa nu aveti niciodata nevoie de "buline farmaceutice" care sa va salveze viata. Sper sa zburdati mai departe fericit pe baza de usturoi si mamaliga vartoasa, fara sa aveti nevoie de antibiotice, medicamente de inima, citostatice, insulina etc...
   • 0 (10 voturi)    
    KayT- desteapta planetara (Marţi, 25 februarie 2020, 20:15)

    Anasha [utilizator] i-a raspuns lui KayT

    Pentru umilele tale cunostiinte, în Coreea de Sud exista un spital NATIONAL ce trateaza toate bolile prin metode naturiste. Inclusiv cancer, diabet si ce mai indrugi tu. Inclusiv neuronii alterati. Iti fac o donație sa iti revii, esti dusa cu pluta rau de tot. Bantui degeaba pe internet ca tot neinformata esti, asta asa ca sunt foarte delicata. ..
    • +1 (5 voturi)    
     mersi, tu (Miercuri, 26 februarie 2020, 10:05)

     KayT [utilizator] i-a raspuns lui Anasha

     esti draguta. am fost laudata in multe feluri la viata mea. Ca cica si frumoasa, si desteapta, si educata... Dar chiar desteapta planetara nu m-a mai facut nimeni!

     Hai poop! Mai vb! Ai grija cu usturoiul ala, ca de la prea mult puti!
 • +1 (7 voturi)    
  Coronafides (Marţi, 25 februarie 2020, 18:08)

  Setalcott [utilizator]

  Am dat clic pe articolul RFI despre BOR, dar l-au dat jos. Si-au dat si ei seama cat sunt de ridicoli.
  • +2 (4 voturi)    
   Manajementuu BOR exte ridicol (Miercuri, 26 februarie 2020, 0:43)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

   Asta da
 • +2 (2 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 28 februarie 2020, 13:01)

  [anonim]Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by