​Astăzi Gică Hagi împlinește 55 de ani. Omul este un geniu neînțeles în România. Este adulat în lumea fotbalului, în Turcia, ce să mai spun. Intelectualii se râd ca proștii de anacoluturile lui, proștii îl ciupesc de fund la fiecare ne-reușită a lui în play-off. Important este că tipul mie mi se pare fabulos. Știe să se ridice din nimic, din penibil cu fruntea sus și să dribleze încă și pe intelectualii lui pește și pe proștii-de dau în gropi. La Mulți ANI, Gică! Rege!​ Statuie! - orice vrei tu să fii!

Gică Hagi, in tricoul RomanieiFoto: Captura YouTube

Gică Hagi este Regele fotbalului pe care l-am prins eu. Omul este născut din pulberea neagră și marasmul fotbalului comunist. O letargie de fotbal, un vai și un amar. Mergeam în tribune, la fotbal, cu semințe și muie-n gură, cui s-o mai dăm, cui s-o mai împărțim. Ca cerșetorii. Hagi mi-a apărut în viață la Sportul, unii pe care-i uram, îi consideram niște amatori, la Sportul Studențesc. Echipa asta era pe atunci a studenților, sanchi. O făcătură de echipă care justifica munca unora care erau de fapt sportivi.

Hagi a venit acolo și m-a omorât. Eu eram cu Rapidul, cu nemuritorii. L-am înjurat din tribună, dar muream după mișcarea lui în teren. Mi-era frică de el.

Hagi este însă azi mare. Uite-l în folclor. Este simbolul reușitei: "Dau sut, bara, gol, 1-0, Gica Hagi!" Uite-l aici ce-nseamnă pentru Selly, cel mai în vogă vlogger:

Legendă azi, Hagi are capul "în bocanc" și cu asta m-a vrăjit.

Uite aici golul cu Columbia. Vezi cum stă, gândește și nimerește bășica într-un colț imposibil. Vezi, ia-o de trei ori și spune-mi unde-i creierul lui Gică?

Dar la golul ăsta mi se face părul de arici pe piept. Uite aici, de la jumătatea terenului. Ce șut, a fentat lumea toată. Poarta a rămas pe loc înmărmurită:

Gică este azi legendă și creator.

Are patima aia fără leac a creatorului. Asta-mi place. Nu ține cont de nimic. Ia o idee care i-a intrat lui în cap și și-o duce la capăt.

Academia și Clubul, Viitorul lui este incredibil. Batjocorit de matahala Becali, descoperind că nu-i bun de Națională, Hagi pe banii, munca, ochiul, inteligența lui a construit un club, o școală. Greșește, dă cu bocancul în nătărăii care-l opresc. Are succes, dă chef din toată inima lui la tot poporul. Astăzi el dă gol metafizic la tot poporul ăsta necugetător.

La mulți ani! Gică Hagi.

Da, cum zici tu este: meriți statuie! Ce gol al vieții simți tu la 55 de ani? Doar capul și degetele piciorului tău de aur simt. Simt cum tinerețea a trecut cu goluri rare, simt cum bătrânețea se așterne cu reușitele tale, cu invidiile atâtora, cu răul unei țări pe care ai depășit-o în toate piedicile pe care ți le-a pus. În singurătatea ta de la 55 de ani stai cu tine, cu capul tău și privește-ți piciorul de aur. Și gândește-te atât cum a fost posibil?

Uite încă 5 boabe ale lui Hagi: