Mie îmi plac eroii zilelor noastre. Uite, Bănilă DIICOT! I s-a cerut demisia de către Președintele țării. I s-a umflat gușa ca intelectualii și a dat-o în bară ca mitocanii. Incompetența naște astfel de superbități: “Vă asigur despre faptul că demisia șefului DIICOT, dacă aceasta se va produce, va fi rezultatul unui amplu proces cognitiv și nu doar expresia unei simple porniri instinctuale, golită de importanța funcției, de care, de altfel, sunt pe deplin conștient.”

Felix BanilaFoto: AGERPRES

Ce proces cognitiv îi trebuie lui Bănilă care o bâlbâie de câteva săptămâni este greu de înțeles. El a prins niște cuvinte pretențioase din aer și le-a molfăit într-un comunicat de presă pretențios în această dimineață.

Nu știi ce-i cu Bănilă?

Este în fruntea DIICOT, Doamne, o instituție care îți dă fiori. Sunt băieții de la crimă organizată. Ceva grozav. Intri în colimatoriu? Nu mai ieși. Bănilă a fost numit în fruntea DIICOT pentru slugărnicie și incompetență. Singurul lui caz relevant este salvarea unei clăi de fân.

Cum a devenit Bănilă un foc de paie

Uite, că pe mandatul lui, a lui Bănilă, șef DIICOT, a picat măgăreața uciderii-dispariției Alexandrei Măceșanu, o fată curajoasă care a anunțat 112 și de care 112-poliția Caracal și-a bătut joc. Cazul Alexandrei a dus la arestarea unui anume Dincă. Omul o freacă abulic cu niște incinerări într-un butoi. Așa s-a descoperit și o a doua tragedie. Luiza Malancu. Tot incinerare. Tot butoi. Bănilă a reușit să transforme într-o glumă toată tragedia. Și, implicit, ieșirile înfricoșătorului DIICOT.

Este un studiu-caz de cercetare despre cum conspirația și violența fizică sunt cocoane mari în mintea și brațul poporului iubitor. Și sunt instalate de Bănilă și DIICOT-ul lui.

Ce avem aici? Primele intervenții ale autorităților nu l-au făcut pe Dincă să mărturisească. Asta-i normal, nu? Dar după mărturisirea lui Dincă anchetatorii, polițiști-diicotiști-legiști, păreau că acționează ca niște amatori. Dincă le spune niște basme, și ditamai oamenii, cică cu școli la bază, oameni competenți, sunt trimiși după pradă. Sar polițiștii gardul, fac paradă de câini și legiștii de scule care descifrează ADN-ul. Rezultatul? sanchi! Nu găsesc mare lucru.

Dincă îi învârte pe degete.

Obsesia tuturor: un cazan, un butoi de tablă. Dincă pare întradevăr un alchimist, iar ciuperca de păreri se declanșează. După o lună și ceva de cercetări suntem în același punct: singurul inculpat Dincă, da dincă dresează anchetatorii.

o fi rețea în spatele lui? cine-l învață? nu cumva diicot acoperă rețelele de carne vie?

Peste atâtea suspiciuni se mai adaugă și alte lucruri groaznice.

Violul și sugrumarea unei fetițe de către un olandez dement, reglare de conturi în plin București. De fiecare dată, autoritățile sunt gură cască.

România e sat fără câini, nu asta e simplu de gândit?

Astea-s faptele. Efectul la nivelul mentalității colective, care este?

Nu știu dacă se mai uită cineva pe la televiziuni. Bun, poți să alergi după comentarii și pe net, dar nu se compară, nu, nu! Eu am făcut o pasiune să mă uit la televiziuni, mai ales după ce apare Bănilă, sau acționează DIICOT-ul în Caracal.

Efectul este atomic. Hai, să nu mă iau în serios. Este comic.

Vorbim de DIICOT, da? Repet, vorbim de cazurile Alexandra Măceșanu-Caracal, Luiza Malancu. Chestii tragice. Bănilă a alimentat cu bâlbele lui toate ciupercile românilor și acestea și-au găsit rezonanță în televiziuni.

Uite, Dincă dă ordine, toți îl ascultă. Este șef la Diicot. Asta crede tot poporul suspicios. Uite Bănilă, ce act cognitiv ai dat!

Când cognitiv tu ca om primești “error” de câte ori vrei să-nțelegi ce se întâmplă în jurul tău, nu-i mai simplu să te refugiezi în “televiziuni”, în zone care-ți prezintă lucrurile coerent în fiecare seară?

ce primește poporul? errorerrorerrorerrorerrorerrorerror de la Diicot. Armonie, conform prejudecățile de-o viață, de la televiziuni.

Transpirația autorităților alergate de Dincă a dat spectacolul. Circul procurorilor dresați de Dincă și aparițiile cețoase ale lui Bănilă au creat neîncredere în autorități.

Confuzia actelor cognitive, ca să ne exprimăm ca șeful DIICOT, a condus la teorii conspiraționiste în cazul Alexandrei Maceșanu și Luizei Melencu. Efectul e doar pe teve și în mintea poporului?

Nu.

Reprezentări, conspirații trec și-n partea cealaltă. Sufocați chiar ei de neputință, de propriul act investigativ, Bănilă și ai lui n-au putut decât să apeleze la forța fizică, în cazul Luizei Melencu. În weekend familia unui copil ucis a fost atacată de către forțele DIICOT. Înspăimântător.

Act cognitiv, Bănilă Bâlbâilă?

Da, îți cer demisia tocmai pentru acest act cognitiv ratat care a făcut ravagii în mințile noastre. Ne-a ucis speranța, ne-a dat tremurici pe stradă seara. Ne e frică să mai facem copii în România.

CLICK pentru cei care i-au băgat în cap lui Bănilă că-i bun de Justiție

Cum a ajuns Bănilă în fruntea DIICOT, deși era nedorit de colegii-procurori? CLICK Hotnews

Cerere demisie Iohannis-Bănilă. CLICK HOTNEWS

Întregul comunicat DIICOT de astăzi, 1 octombrie 2019:

"Urmare a solicitării Preşedintelui României din seara zilei de 30.09.2019, procurorul şef DIICOT aduce la cunoştinţă publică următoarele: Demisia este un act unilateral de voinţă, dar sunt împrejurări în care aceasta ar putea reprezenta expresia unui om laş şi poate chiar lipsit de responsabilitate. Vă asigur că în cazul meu, nu se va întâmpla aşa. Fiind solicitată de Preşedintele în funcţie al României, desigur că ea trebuie tratată cu maximă seriozitate, ceea ce voi şi face, în mod neîntârziat. Aşa că, voi culege opiniile colegilor mei, ale şefului ierarhic şi al celor implicaţi în actul numirii procurorului şef al DIICOT, după care voi aduce la cunoştinţă publică rezultatul deciziei luate. Instituţiile sunt formate din oameni, însă demisia şefului DIICOT, mai ales în astfel de împrejurări, poate avea consecinţe deosebite, până la instabilitate, iar eu nu pot concepe că aşa ceva ar fi de dorit, într-o ţară membră a UE şi a NATO, aflată la frontiera acestora. Activitatea DIICOT nu se rezumă numai la cazul Caracal şi de aceea, vreau să vă asigur despre faptul că demisia şefului DIICOT, dacă aceasta se va produce, va fi rezultatul unui amplu proces cognitiv şi nu doar expresia unei simple porniri instinctuale, golită de importanţa funcţiei, de care, de altfel, sunt pe deplin conştient”.