"Nu-s nici bărbat, nici femeie, ci undeva între". Așa mă simt. Nici Dumnezeu, nici extratereștrii, nici dacii liberi nu-mi interzic. Ce mă fac?

de Eugen Istodor     HotNews.ro
Luni, 23 septembrie 2019, 12:29 Actualitate | PERSPEKTIVA


Merriam-Webster
Foto: Hotnews
Revoluția se-ntâmplă lângă tine și tu habar n-ai! Cuvântul “They” (ei/ele) este recunoscut în dicționarul Merriam -Webster ca fiind fără gen masculin/feminin. Asta-nseamnă spargerea unor prejudecăți sexuale, dece nu? Un simplu cuvânt devine periculos și urât de moarte pentru unii, triumf al gândirii pozitive pentru alții. Prestigiosul dicționar Merriam -Webster a listat, săptămâna trecută, cuvântul “they” ca fiind pronume singular non-binar. Motivația: utilizarea lui a devenit populară în rândul celor care nu se identifică nici cu persoanele de sex feminin, nici cu cele de sex masculin. Asta da, Revoluție în 2019, nu călătoria pe Neptun, cola cu aromă de ienupăr și alte prostii care ți se vând ca revoluționare.

Cuvintele le molfăi, le greșești, le dai în aia mă-sii și spui că nu contează, important este că ești înțeles, nu?
Mai mult, sistemele computerizate la care stai cu gura căscată omoară cuvintele transformându-le literele în coduri. E mai simplu, e mai confortabil, nu ne mai lovim de tradiție, istorie, etimologie. Este revoluție! Și lucrurile merg câtre robotizarea ta atâta timp cât comanzi de mâncare pe net “1 sau 2 sau 3”, în loc să ți se indice “chiftea cu piure”, “ciocănel de pui cu piure”, “ceafă de porc cu piure”. Cuvintele sunt puuf, bing, bang, împușcate. Distruse în tradiția și istoria lor.

Odată cu măcelul acesta s-a simplicat și viața.
Dă-o dracului de ceafă e ca chifteaua. 1 e ca 3. Tot în maț se varsă, tot la budă ajunge.
Nu-i destul! Stau cu capul în calculator non-stop și sunt vulnerabil la toate gogorițele lumii. Uite cum ceafa de porc, buda și Prejudecățile fac horă. Din vârful buzelor repeți: Ce homălău e ăla, ce proată e blonda, ce cretin e ăla!

Ce face THEY?
Lovește la ceafă, lovește în budă, lovește în prejudecată.
Un cuvânt tradițional, cu istorie îndelungată, azi e un hopa mitică.
“They” oprește carul nebuniei consumeriste, nu se vrea judecat oricum.
Mai precis, anii de discriminare, de prejudecăți, de sexisme, misoginisme, feminisme au scos un tulburător și filosofic răcnet din ființa umană: nu știu ce sunt, bărbat sau femeie.

Lăsați-mă cu responsabilitățile, cu greutatea răului istoric, cu armata obligatorie. Mai degrabă sunt ceea ce cred eu: și bărbat și femeie. Când bărbat, când femeie. Un pic din toate. Sam Smith s-a declarat oficial non-binar, explicând că nu se simte "nici bărbat, nici femeie, ci undeva între". Fabulos! Au zis că nu se recunosc bărbat/femeie Jill Soloway care e-n "Transparent" și Asia Kate Dillon care este în "Billions". Ei și-au recunoscut dubiile. În oglinda care sunt și alții s-au așezat și s-au întrebat.

Deci, un simplu cuvânt face psihanaliza unei societăți.
E o lume în descompunere? Care nu-și recunoaște identitatea clar? E o lume mai profundă, care înglobează dintr-un singur gest o întreagă ascendență filosofică? Grea întrebare, dar sigur gestul lui They nu mai poate fi ignorat de acum încolo.

Dicționarul Merriam-Webster se tot apără de o săptămână cu un lucru binecunoscut.
Nu Dicționarul impune trendurile. Nu e MacDonalds sau Coca Cola. Nu, nu. Dicționarul urmărește ce se-ntâmplă în uzul poporului uman și notează. E ca și Google, ca și Facebook.

Hei, acum e acum. Ce se-ntâmplă în capul poporului uman?
În primul rând, secolul 21 este o desrădăcinare. Nu-s bărbat, nu-s femeie. SECOLUL 21 va fi ambiguu sau nu va fi deloc!

Grav: nu știu ce sunt.
Dacă nu mă simt bărbat asta înseamnă că nu trebuie să fiu eficient cu orice preț, nu trebuie să umblu cu mândria între picioare că eu decid soarta lumii. Dacă nu mă simt femeie înseamnă că mă lipsesc de prejudecățile de-o istorie: casnică, proastă, “cu burta la gură”.

Vezi, asta spuneam. Un cuvânt THEY și schimbă complet mintea-lumea.
Cine?
Un cuvânt “They”.

În al doilea rând nu este destul. Pentru că dacă nu te simți bărbat și nici femeie. Ce ești?
Uite aici se complică rău mințile. Obișnuit ca fiară de-o istorie să gândească binar, în alb-negru, Omul nu poate înțelege ce-i cu acest THEY. Nu-s bărbat, nu-s femeie, dar nici nu vreau să știu-nu știu ce anume sunt. Aha, las că știm noi ești LGBTQ.

În al treilea rând, te anunț cu această ocazie că THEY îi protejează pe cei din comunitatea LGBTQ dar nu se oprește la ei. THEY este, de asta, visul unei întregi tradiții filosofice.

Este ambiguitatea, este nici-nici, sau-sau, și-și.

Lasă individului libertatea să se definească, într-un secol al clasificărilor robotizate. Ce sunt? Nu sunt ce vreți voi, sunt ce am chef. Azi, bărbat, mâine femeie. Și-n a treia zi nici nici.

Pot fi un iepure speriat de existență, pot fi un urs de pluș dornic de tandrețe. În instanță, un om va ucide un alt om și va spune nevinovat: onorată instanță sunt un ursuleț de pluș!

“They” mă ascunde, mă protejează. Pot să-mi schimb sexul, sau pot să nu mi-l schimb, pot să greșesc sexul și să revin. Secolul 21 permite absolut și schimbarea de sex și revenirea la inițial, de ce nu, chiar și androginizarea sexuală.

E nebun secolul 21! Lasă omul să meargă după fiecare iluzie, minciună, eroare, fără memoria păcatului săvârșit (care păcat?). Secolul 21 nu are memorie. Memoria este un hard în Siliconvalii.

"THEY" arată asta. Absolvă de păcate/ Care păcate. THEY este chemarea la inocență a omului.


Da, da, urmează o urgie și mai mare pentru cei care înjură THEY-ul inclus în Merriam -Webster! Nu-nseamnă că aceste ființe ambigue ale secolului 21 nu vor faimă, nu vor fi președinți sau cântăreți. Nu-nseamnă că aceste ființe ambigue ale secolului 21 vor știi adevărul-minciuna, pardon, post adevărul. Nu-nseamnă că aceste ființe ambigue ale secolului 21 nu vor avea orgolii, nu vor trăi din fake-news. Eu cred că epoca lui THEY nu va da două parale pe fake-news cu care noi ne ucidem nervii și viața și nu va da două parale pe post-adevărul și statul paralel cu care ne alegem Șefii de stat și de guvern. THEY ambiguu? Nu, astăzi este fericire. Cum va fi și mâine. THEY rupe o barieră astăzi. Dar, așa e soarta cuvintelor, dar și a codurilor computerizate, mâine THEY va fi o barieră.

De asta contează atât de mult să privim aventura asta a cuvântului, a societății. Apropo, știe cineva o operație pentru nemurire? Nu, nu de mărire a sânilor, nu de mărire de penis. Nu, nu! Aș vrea să-mi operez trupul de moarte, să fiu nemuritor. Ca să trăiesc momentul când “They” va fi pus la colț, ca prea puțin cuprinzător pentru o fericire și mai mare.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8156 vizualizari

 • -15 (49 voturi)    
  "Nu-s nici bărbat, nici femeie. Ce sunt?" (Luni, 23 septembrie 2019, 12:37)

  Mazeta [utilizator]

  Ești sorosistodor.
  • -10 (26 voturi)    
   sa nu jignim omu' (Luni, 23 septembrie 2019, 14:03)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   dupa cum zice, e ...un aia. sau, o ala.
   adica poate fi folosit pe ambele functii...
 • +13 (45 voturi)    
  Răspuns la ]ntrebare (Luni, 23 septembrie 2019, 12:41)

  war4peace [utilizator]

  „Ce mă fac”?
  Te oprești din postat pe Hotnews.
 • +14 (40 voturi)    
  S-a obosit cineva sa citeasca toata scrierea asta? (Luni, 23 septembrie 2019, 12:53)

  dessik [utilizator]

  Cine nu dati plus.
  • 0 (10 voturi)    
   nu am citit (Luni, 23 septembrie 2019, 17:15)

   Pacala se intoarce [utilizator] i-a raspuns lui dessik

   nu am citit chiar tot.

   Dar am raspunsul: cine e confuzat de ce sez are, sa mearga la o clinica unde se poate face o analiza ADN si-i zic baietii. Nu e rocket scienta, vorba lui raposatu', stiinta a avansa mult si are raspunsuri, mai ales pentru intrebari simple.
 • +3 (41 voturi)    
  aparitia istodorilor (Luni, 23 septembrie 2019, 12:56)

  tahomir [utilizator]

  Despre care nu se stie ce sunt, ce vor si ce zic.
  O nebuloasa.
  Cred ca e in ton cu articolul, ca nu e cazul sa-l citesc, e suficient titlul si autorul .
  Totusi o intrebare se impune: la ce folosesc istodorii pe hotnews?
  • +1 (1 vot)    
   Sunt haitas de idei (Luni, 23 septembrie 2019, 20:58)

   ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui tahomir

   fac sa sara din cuib cate o idee fricoasa, il ocolesc, il obosesc, il macelaresc..si lasa hoitul ideii spre deliciul sacalilor si corbilor observatori.
 • -4 (28 voturi)    
  atat (Luni, 23 septembrie 2019, 13:03)

  dailyshow [utilizator]

  obositor scris. nu stiu ce m-as face fara aceste exercitii de lectura de tip Survivor, dar, asta e, neuronul meu gras trebuie pus la treaba!

  viata e prea scurta.

  revenind la subiect, pentru limba romana ce articol folosim?? ca la noi neutru e tare alambicat
 • -3 (41 voturi)    
  O noua minoritate in cautare de privilegii (Luni, 23 septembrie 2019, 13:07)

  xolv [utilizator]

  de la Dumnezeul lor, statul.
  • -1 (3 voturi)    
   nu stiu ce sa zic (Luni, 23 septembrie 2019, 17:17)

   Pacala se intoarce [utilizator] i-a raspuns lui xolv

   nu cred ca ei privesc statul asa... mai degraba il privesc ca pe sclavul lor, cevacare trebuie sa le stea la dispozitie pentru toate mifturile...
 • -6 (32 voturi)    
  Comment sters de user (Luni, 23 septembrie 2019, 13:08)

  Fapte [anonim]

  • -4 (14 voturi)    
   Super (Luni, 23 septembrie 2019, 19:56)

   Baiazid [utilizator] i-a raspuns lui Fapte

   De mult n-am mai dat un plus asa meritat :) . N-am nimic cu nimeni, dar cand "they" incep sa isi impuna "drepturile" asupra majoritatii (i.e. sa imi invete obligatoriu copilul minor la scoala ca poate sa "aleaga" sa fie ce vrea el/ea dpdv sexual sau alte nebunii) deja avem o problema. Legat de articol autorul e probabil unul din aia care se cred extrem de "culti" si rafinati si pe care noi, prostimea, "nu-i intelegem". Proaspat evoluati din maimuta, aceste specimene abereaza intens pe teme "la moda" pentru simplul motiv ca pot. In cazuri din astea nu prea ai ce sa faci - vezi, te miri, treci mai departe :)
  • +10 (12 voturi)    
   Esti genial (Luni, 23 septembrie 2019, 20:47)

   filip.v [utilizator] i-a raspuns lui Fapte

   ...pentru un adolescent intarziat care scrie texte demne de arici pogonici.
 • -3 (41 voturi)    
  they (Luni, 23 septembrie 2019, 13:09)

  George [anonim]

  Un articol extrem de slab, despre niste aberatii fara sens. Genul neutru este pentru obiecte nu pentru oameni, se stie decand s-a conceput primul dictionar...
  • +4 (4 voturi)    
   They (Luni, 23 septembrie 2019, 16:41)

   Traian2015 [utilizator] i-a raspuns lui George

   Este un pronume (?) care descrie un grup mixt de bărbați și femei. În nici un caz în grup de transexuali. Pentru transexuali există cuvântul ..... transexuali. Ce surpriză, nu? Un cuvânt asemănător in română este "voi".
   • -3 (7 voturi)    
    cuvantul corect era NAPOLEON (Luni, 23 septembrie 2019, 18:48)

    socialismic [utilizator] i-a raspuns lui Traian2015

    cand nu stii cine esti... esti NAPOLEON ! Si adresa ta trebuie sa fie un spital.
 • -3 (29 voturi)    
  Mare-i gradina ta, (Luni, 23 septembrie 2019, 13:24)

  persuasiv [utilizator]

  doamne...
 • +6 (24 voturi)    
  Well well well (Luni, 23 septembrie 2019, 13:29)

  Octav_I [utilizator]

  "Vremurile rele produc oameni puternici,
  Oamenii puternici produc vremuri bune,
  Vremurile bune produc oameni slabi
  Oamenii slabi produc vremuri rele"
  • -2 (12 voturi)    
   well said (Luni, 23 septembrie 2019, 16:36)

   brianduffy [anonim] i-a raspuns lui Octav_I

   I'm afraid of the future
 • -5 (17 voturi)    
  somnul ratiunii (Luni, 23 septembrie 2019, 13:46)

  Ionescu Raymond [utilizator]

  sunt multi indivizi care au avut incert genul in scris, adica nu stiai cine scrie, dar s-au adaptat la invelisul biologic corporal primit la nastere.

  cred ca nu ai nimic de facut si visezi cai verzi pe pereti
 • -4 (24 voturi)    
  ce ca zic (Luni, 23 septembrie 2019, 14:10)

  unacare [utilizator]

  flecareala de doi bani. Niste nimicuri impachetate sa para ca au vreo noima. El ramane el, ea ramane ea iar ei inseamna el cu el sau el cu ea. Atat.
 • -5 (27 voturi)    
  Diaree verbala (Luni, 23 septembrie 2019, 14:15)

  SuntDeciExist [utilizator]

  Esti un nimeni care se baga in seama.
 • -1 (31 voturi)    
  O sugestie! (Luni, 23 septembrie 2019, 14:15)

  Leo55 [utilizator]

  Poti sa consulti doctor! Nu dispera.
 • -7 (19 voturi)    
  sete de ridicol (Luni, 23 septembrie 2019, 15:05)

  Point [utilizator]

  foame de trend si ''valoare''.autorul(ea sau el)a sarit in barca nehotaratilor psiho-fizici,numai de dragul publicarii.acest munte de oportunism,e in stare sa danseze pe sarma cu o gantera in mana si purtand rochita roz cantand ode lbgbtqweryuiop.
  de obicei,romanasii(deh salbatici)rad cu gara stramba la pacientii de parhon/sapoca,le zic ''copilasii lui dumnezeu''.
  insa,aici se vede constructia si regia care a inceput
  cu promovarea nehotaratilor patologici.
 • -7 (27 voturi)    
  There is no truth, only power (Luni, 23 septembrie 2019, 15:38)

  Setalcott [utilizator]

  Post-adevar: De unde stii cum e sa te simti femeie?
  De unde stii cum e sa te simti femeie, daca nu esti? De unde stii cum e sa nu te simti nici femeie, nici barbat? De unde stii ca ce simti aia esti? Iti spune un transsexual, si tu il crezi.
  "Lexicografi și lingviști sprijină inițiativa de a utiliza pronumele "they" la singular." Acum iti spune si dictionarul. Asta e puterea, mai mare decat tancurile. Apararea dintotdeauna a puterii: noi facem ce vrea poporul. Poporul e cel mic si necajit, minoritati asuprite de tot felul. Noi suntem alaturi de cei slabi, deci suntem puternici.
  De unde stii ca Trump a spus 12000 de minciuni in trei ani? Iti spune Washington Post, si tu ii crezi. Dar daca nu prea simti povestea asta cu Russia collusion? Fake News. Stampila e la Ministerul adevarului.
  • -6 (10 voturi)    
   Inca ceva esential (Luni, 23 septembrie 2019, 17:38)

   Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

   "Cultural power is the power to name reality."
  • +14 (20 voturi)    
   realitati alternative (Luni, 23 septembrie 2019, 18:37)

   rivaldi [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

   Nu trebuie sa crezi pe cuvat WP cand afirma ca Trump a spus 12.000 de minciuni, trebuie doar sa-ti folosesti capul si sa compari afirmatiile sale cu realitatea. A zis ca turbinele eoliene cauzeaza cancer, ca imigrantii ilegali au votat cu Hillary, ca e cel mai putin rasist om care exista, ca e cel mai genial presedinte....afirmatii usor de verificat si de stabilit daca sunt adevarate sau false.

   Problema e ca fanaticii sai adepti nu accepta adevarul si inventeaza realitati alternative unde Trump e un genial om politic haituit de deep state si media mincinoasa.

   La fel si in cazul LGBT, nu e vorba sa-i crezi, e vorba de chestiuni stabilite de stiinta. Sa pornesti de la premiza ca niste oameni risca propria integritate corporala si oprobiul public (in unele tari chiar moartea) pentru un capriciu e absurd. Dar nu am asteptari mari de la iubitorii de Trump, logica si ratiunea le sunt complet straine.
   • -6 (10 voturi)    
    "Chestiuni stabilite de stiinta" (Luni, 23 septembrie 2019, 23:35)

    Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui rivaldi

    “It is counter to medical science to use chromosomes, hormones, internal reproductive organs, external genitalia, or secondary sex characteristics to override gender identity for purposes of classifying someone as male or female.” - Dr. Deanna Adkins, Duke University School of Medicine
    Cam asa e si stiinta numaratului minciunilor lui Trump.
    • +1 (1 vot)    
     mersi ca-mi dai dreptate (Marţi, 24 septembrie 2019, 15:15)

     rivaldi [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

     Ramane cum am stabilit.
     • -1 (1 vot)    
      Mostra de gandire critica (Marţi, 24 septembrie 2019, 15:54)

      Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui rivaldi

      Daca liderul cultului iti spune sa sari in cap, tu sari, pentru ca asa a zis stiinta: esti cam in plus pe planeta
      • +1 (1 vot)    
       vorbesti de Trump? (Marţi, 24 septembrie 2019, 16:03)

       rivaldi [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

       Ca asa se explica...
       • 0 (0 voturi)    
        O tii una si buna (Marţi, 24 septembrie 2019, 17:54)

        Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui rivaldi

        Cat o fi Trump de pe langa cu stiinta, inca n-a negat realitatea cum o fac ideologii pe care ii aperi pana dincolo de absurd.
  • +14 (14 voturi)    
   De unde stii? (Luni, 23 septembrie 2019, 21:06)

   ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

   E ca in mecanica cvantica. Rezultatul depinde de conditiile de determinare (masurare) Un exemplu: cand intra nevasta mea in camera, ma simt barbat. Cand intra soacra mea, nu ma mai simt barbat. Nici femeie, dar ceva intre.
 • +12 (16 voturi)    
  imi place ca Istodor ii trolleaza (Luni, 23 septembrie 2019, 18:17)

  piritex [utilizator]

  si ei tot vin si zic ce rau e, ce nasol, ce lipsa de talent...dar tot il citesc. Au asa o placere perversa..
 • -6 (10 voturi)    
  simplu (Luni, 23 septembrie 2019, 18:39)

  cucuveauamov [utilizator]

  inscrie-te in USR!
 • -5 (5 voturi)    
  Constat (Marţi, 24 septembrie 2019, 9:53)

  Zagura [utilizator]

  că frecvența apariției în mas-media a articolelor pe această temă este direct proporțională cu consumul de droguri raportat de diverse statistici. În această privință am două nelămuriri: 1. Cine se droghează ? Autorii, redactorii, forumiștii? 2. Cu ce se droghează? Opium, hașiș, LSD, cocaină, sau sunt suficiente etnobotanicele?
 • -5 (5 voturi)    
  Sa fie oare asta "EVOLUTIA" ??? (Marţi, 24 septembrie 2019, 11:33)

  Cippi [anonim]

  Eu zic ca e mai de graba INVOLUTIE.
  Cum ar fi o luma fara diferente de sex? ar mai exista?
  Daca acum sa spunem ca exista alb si negru, cum ar fi sa fie doar gri?
  Biblia - Romani 1: 18 Mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer împotriva oricărei necinstiri a lui Dumnezeu şi împotriva oricărei nelegiuiri a oamenilor, care înăbuşă adevărul în nelegiuirea lor. 19 Fiindcă ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu le este descoperit în ei, căci le-a fost arătat de Dumnezeu. 20 În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui se văd lămurit de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi, 21 fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit, ci s-au dedat la gândiri deşarte şi inima lor fără pricepere s-a întunecat. 22 S-au fălit că sunt înţelepţi şi au înnebunit 23 şi au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare şi târâtoare. 24 De aceea, Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăţiei, să urmeze poftele inimilor lor, aşa că îşi necinstesc singuri trupurile, 25 căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu şi au slujit şi s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Amin. 26 Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scârboase, căci femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească a lor într-una care este împotriva firii; 27 tot astfel, şi bărbaţii au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvârşit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scârboase şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor. 28 Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoştinţa lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite. 29 Astfel au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de piz
 • -2 (6 voturi)    
  constatare (Marţi, 24 septembrie 2019, 12:38)

  Toni_Romania [utilizator]

  Din 1 sept. de cand au revenit liceenii si parte din studenti vad mai mult ca niciodata prin Iasi cupluri de mana, el cu ea. Probabil isteria cu agendele Lgbt in RO duc la efectul advers, o "heterosexualizare" a tinerilor.
 • -5 (5 voturi)    
  eroare de semantica/sensuri (Marţi, 24 septembrie 2019, 12:43)

  Toni_Romania [utilizator]

  Multi de aici nu stiu ca in limba romana oamenii au SEX nu GEN. GEN au doar substantivele.
 • +1 (1 vot)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 1 octombrie 2019, 19:08)

  [anonim]Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by