Roșia țuguiată/prekos nu-i toxică. Tu ești. Ești un mucron “făcut pachet” de piarul roșilor cherry

de Eugen Istodor     HotNews.ro
Luni, 10 iunie 2019, 8:17 Actualitate | PERSPEKTIVA


Rosii tuguiate
Foto: Google
Trebuie să n-ai istorie, să fii, adică, scurtcircuitat ca maimuța, ca să nu știi tu ce-i cu roșia țuguiată timpurie, de care se face atâta caz. Necazul cel mare este că plâng țăranii (și intermediarii lor, da!) pe tarabe că tu, bizonule, pui botul la postările-piarul deșănțat de pe net și ce faci? Cumperi cu tona cherry din supermarket. Țuguiata? Are țugui că e "dată dracului", na, că nu vrea să fie perfectă. Țuguiata, de fapt, este un soi de roșie ca oricare alta. Războiul din aceste zile este un război artificial. Iată dece.

Hai, ciugulește un pic de istorie

“Taicule, mi-a zis azidimineață un moș în piață la Râmnicu Sărat-București, tăticule dragă, noi nu mai avem semințe de alea adevărate, de pe vremea lui Ceaușescu, de vreo 25 de ani. De ce? Păi, tu, ăla, ăla, ați cumpărat încet încet dela magazine, de la supermarket, să fie totul perfect și să fie tot anul. Noi, țăranii, ce-am zis, să luăm și noi semințe minune de astea. Că se vinde, ne îmbogățim. Și s-a luat cu tona din Olanda, din Bulgaria, din Argentina, mă ia cu capu’ de pe unde. De ce? Ca să vindem olecuță, să nu murim de foame. Ce-am făcut? Ne-am omorât roșia noastră."

Deci, roșia adevărată a fost distrusă pentru că nu se căuta, din pricina asaltului supermarketului.

Și omul meu mi-a spus cum se făcea pe vremuri:

"Știi cum mă învățase mama? Luam niște roșii bine făcute și le luam semințele și le păstram și le puneam în pământ, în casă, în beci, la călduț, sub nările vacilor și cailor. Să nu fie ger rău și spre primăvară ieșeau. Băgam solarul, ieșea roșia. Asta era tradiția. Pe vremea lui Ceaușescu așa aveați roșii în piață, că altfel se aduceau semințe și răsaduri proaste la magazine. Și erau cu țugui, fără țugui, cum dădea Dumnezeu.”

REPET, eu, tu, seduși de legumele care arată perfect ne-am dat cu tesla în roșia românească. Ca bizonii.

Ca oameni fără cap. Țăranul? A fugit după logica pieței. Piața vroia roșie-perfectă, fără gust, fără vicii, țăranul i-a dat roșia, chiar și de asta cu țugui. Dece? Ca să intre în competiție, ca să trăiască și el. Acum, ce facem? Luăm la omor țăranul care a intrat și el în joc. Dece?

Ce face țuguiata? E prima pe piață. Crescută în solar.

Dece? Ca s-o vândă țăranul cu un pic profit. Și atunci ce facem noi pe internet? Sărim: "Băi, țărane, ce mă-ta cauți bă cu roșiile? Ne strici nouă cherryul nostru?

Păi, ce-are rooșia?

“Are țugui, și-n țugui este adunată toxină”. Hahaha.

Uite aici un dialog. Uite, cum urlă reporterul. Specialistul invocat e precaut. Da, se adună chimicale, dar nu sunt dovezi destule pentru a dovedi chimicalele din țugui.Acum o săptămână alt reportaj amplu. Aceleași rezultate însă. Priviți că specialiștii o dau la jumătate, “scriitorii” o dau radical ca să sperie lumea. Aici, un urlet pentru popularitate

Aici, o rinocerizare pentru vedetuțe

Acum doi ani, pe Hotnews, tot așa o acuzație de la specialiști, dar aici ți se recomandă un experiment simplu:

"Prekos este singurul hibrid care se vinde in Romania si are usor aceasta caracteristica de mucron, dar nu pronuntata, ce este dat de o gena care transmite aceasta caracteristica. Sunt putine creatii comerciale care au genetic aceasta caracteristica. In rest, aceasta caracteristica este declansata de simulentii pentru fecundare, pentru polenizare. Acest soi sub masca caruia se ascund comerciantii, manifesta foarte putin vizibil acest asa numit mot, care este prezent la foarte putine fructe ce apartin soiului Prekos. Nu vorbim de un soi uniform care sa aiba o caracteristica expresiva si uniforma cu acest mucron", a declarat Costel Vanatoru pentru AgroIntel.ro.

Dragilor, oricât ați căuta pe net, un lucru este simplu. Faceți experimentul:

“Dacă taiem fructul in sectiune si vedem ca fructul nu are seminte, iar in lojele seminale gasim un tesut gelatinos de culoare verde si urme de seminte neevoluate este dovada ca avem un hibrid si ca acolo este posibil sa se fi intervenit chimic cu stimulenti, pentru ca fructul nu a avut timp sa-si formeze samanta si a fost grabit sa se matureze. Atunci cand sectionam fructul si gasim in pulpa exterioara a rosiei un cerc lemnos, albicios este semnul unei maturari fortate care a dus la crearea unui tesut celulozic in pulpa lui. Cepul, de la baza ramane lemnos si verde, puternic pronuntat in fruct asta fiind un alt indiciu al faptului ca tomata a fost fortata sa se coaca".

Care dintre voi face experimentul?
Fă ca mine, omule. Eu am luat azidimineață un kil de țuguiate.

4 lei. Am luat și caserola de cherry la 4,89, dela supermarket. Nicio țuguiată nu a avut “tesut gelatinos de culoare verde si urme de seminte neevoluate”. Am luat și caserola de cherry la tăiat. Trei-patru din ele aveau “țesut gelatinos de culoare verde si urme de seminte neevoluate”.

Deci? Eu o dau la împăcare pentru că nu cred că am 100% dreptate, nu vreau audiență, nu-s idiot.

1. Chestia cu țuguiatele este o tâmpeală de sezon a jurnaliștilor sau un piar. Nu știu exact. Poate al angrosiștilor de cherry, altfel nu-nțeleg dece vehemența asta de vreo 6-7 ani neîntrerupți. Este Obsesie!

CONCLUZIE: Toate roșiile depe piață (indiferent de dimensiuni/forme) au în ele “otravă”. Toate. Din pricina pământului otrăvit zeci de ani, intoxicat cu specii hibride ce au nevoie de ajutor chimic. Inclusiv multe soiuri din cele bio și eco. Ați încercat experimentul lui Vânătorul-Hotnews cu roșiile bio?

“Dacă taiem fructul in sectiune..."

E belită, zic eu! Uman suntem generația otrăvită. Dar șansa noastră este TESTul, căutarea țăranului/intermediarului care aduce roșia aproape de standardul omenesc, indiferent de soiul ei.

2. “Țuguiul” este cel mai bun psihanalist al acestui deceniu în care suntem stăpâniți de Piar. Da, Piarul acesta care atacă în prag de vară roșiile, pentru a scutura stocurile de prin angrouri. Cool! Piarul care profită că oamenii cu bani, nu ies din zona lor de confort.

3. Cu Țuguiul acesta toxic pot fi păcălite ușor generațiile XYZQetc. Analfabete alimentar, crescute cu casoleta, și pe care poți să le îndopi cu orice, poți să-i duci de dîrlogi, ca pe cai. Nasol! Pentru că ei vor rostogoli tradiția alimentară.

4. De unde știu eu istoria roșilor? De la două bulgăroaice cu țățe uriașe, cărora Ceaușescu le-a luat terenurile de lângă biserica bulgărească din groapă, de lângă Piața Râmnicu Sărat-București. Ce le-a făcut Ceaușescu? Femei de serviciu la mine, la bloc. Maică-mea le era prietenă de cafea și ele povesteau zi de zi tragedia roșiilor lor dragi. Și știu istoria roșilor de la bunica mea care era săracă lucie, dar punea roșia adevărată, chiar cu țugui, în pământ, pentru mine nepotul-boier de la București. Ca să țin minte cât oi trăi.

5. Deci, bă, sunt specialist, nu oricum. Și eu am CONCLUZIA: roșii toxice sunt tot anul. Adică forțate pentru coacere. Pentru vânzare rapidă.

Tu trebuie să caști mereu ochii.

Tu să nu fii mucron = vârf scurt, subțire și ascuțit, cu care se termină anumite organe ale plantelor (DEX) și unde se adună chimicalele-dejecțiile vânătorilor de senzații ușoare.

Nu fi mucron, omule! Caută, testează. Trăiască țuguiata!


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


65304 vizualizari

 • +51 (83 voturi)    
  scris prost (Luni, 10 iunie 2019, 8:23)

  lucian [anonim]

  Luati-i va rog tastatura lui Istodor. Nu cred ca scrie cineva mai prost in toata tara.

  (@admin: nu mai bloca posturile despre scriitura lui Istodor pls, nu cred ca incalca termenii si conditiile si cred ca el ar trebui sa stie si parerea cititorilor despre sciitura lui)
  • +22 (46 voturi)    
   Sustin! (Luni, 10 iunie 2019, 12:31)

   micul_licurici [utilizator] i-a raspuns lui lucian

   Este al 3-lea articol al acestui domn pe care il citesc. Promit sa nu o mai fac.

   Din acest stil alambicat care se doreste pe alocuri sa fie amuzant, rezulta o scriere oribila.

   Am citit si articolul despre miniseria Cernobîl/ Chernobyl.

   Domnule Eugen Istodor, lasa la o parte tonul mistocaresc si scrie clar, articulat, opinia dumitale despre subiect.


   “Are țugui, și-n țugui este adunată toxină”. Hahaha. Dacă tu crezi că pământul e plat, vaccinul te omoară, ce să mă mir. Ia, bă, și roșia și omoar-o! Ia-o, bă! Omoră țăranul-intermediarul, ce mă-sa e!

   Hahahaaaaa..... BĂĂĂĂĂ ce m-am ras BĂ!
  • +11 (33 voturi)    
   Recidiva (Luni, 10 iunie 2019, 13:22)

   Zache58 [utilizator] i-a raspuns lui lucian

   Acest scriitor de articole persevereaza in ridicol.Nu inteleg de ce este publicat!?
   Cred ca mai sunt oameni inteligenti,capabili de articole decente.Din nou comentariul meu nu va fi publicat.Paguba-n ciuperci....De la acest site aveam pretentii mai mari.Vad ca perseverati in greseala cu acest domn.
  • +1 (1 vot)    
   Adevar (Marţi, 11 iunie 2019, 13:50)

   Cornel [anonim] i-a raspuns lui lucian

   iti spun, coerenta va ucide stilu'. Rosia pe rosie, omu' pe om.
 • +25 (31 voturi)    
  Astea-s rosii ? (Luni, 10 iunie 2019, 8:32)

  FlorinG [utilizator]

  Tuguiate sau nu, rosiile nu mai au gust, degeaba arata bine. Si ar trebui sa aiba gust, ca de-aia mincam rosii, nu ne facem poze cu ele, ca sa fie gustoase, nu neaparat perfecte ca aspect. Dar nu e de vina producatorul, ci dobitocul care cumpara produse de proasta calitate doar pentru ca arata bine.
  • +5 (27 voturi)    
   Munceste , nu comenta (Luni, 10 iunie 2019, 14:16)

   matematics89 [utilizator] i-a raspuns lui FlorinG

   Munceste singur pamant si pune-ti rosii tu personal. Toti dau din gura dar cand vine vorba de munca...tot chimia e mai buna...m-am saturat de acest popor de ipocriti si prefacuti ordinari...lenea e cea mai mare problema...ce credeti ca munceste cineva sa va puna rosii super naturale pentru 3 lei? bai baiatule, stai pe aproape ca nu s-a intalnit hotul cu prostul...la munca!
   • +5 (21 voturi)    
    social (Luni, 10 iunie 2019, 15:22)

    emoticon [utilizator] i-a raspuns lui matematics89

    corect...
   • 0 (14 voturi)    
    Nu te da muncitor. (Luni, 10 iunie 2019, 17:46)

    asavreau [utilizator] i-a raspuns lui matematics89

    Dacă muncești prost,degeaba muncești.Roșiile românești sunt proaste pentru-că în marea majoritate sunt forțate.Dacă produci roșii la solar este bine să pui mâna pe carte,să înveți cum să folosește niște substanțe chimice,fără să afectezi calitatea produsului.Roșiile de solar nu pot fi produse fără aport de substanțe chimice,iar țăranii vor să se îmbogățească,să dea lovitura și mai mult pierd.Cumperi odată,iei plasă și a doua oară nu mai cumperi.Sunt și producători care știu,dar,din păcate,sunt puțini.Ei chiar au roșii bune.
   • +1 (13 voturi)    
    Ce-mi plac interlocutorii care stiu tot, (Marţi, 11 iunie 2019, 0:20)

    FlorinG [utilizator] i-a raspuns lui matematics89

    ...inclusiv daca cel caruia ii raspund munceste sau nu. Colega, eu muncesc, nu cu rosiile, cu alte chestii, in care pun componente de calitate, nu chinezesti, adica proaste. Daca as pune chinezarii, clientii mi-ar da cu produsele in cap si nu le-as putea spune sa munceasca, nu sa comenteze. Banuiesc ca tie iti plac rosiile de azi, care aduc mai mult cu plasticul decit cu leguma, iti place sa mesteci ceva fara gust, in loc sa simti aroma rosiei de pe vremuri si sa simti cum te ustura pe linga unghii, dupa ce le-ai taiat. Gusturi si gusturi, mie nu imi place sa maninc pluta si iasca, tu ai dreptul sa rontai coaja de copac, dar abtine-te de la trimiteri la munca daca nu stii cu cine stai de vorba.
 • +31 (33 voturi)    
  social (Luni, 10 iunie 2019, 8:43)

  emoticon [utilizator]

  Mâncați roșii românești...
  Spaniolul le pune chimicale cu pipeta-să reziste la transport(cel puțin o săptămână până în România)-ai noștri le pun chimicale cu lopata-să se coacă mai repede
  Mâncați roșii românești...
  • +20 (30 voturi)    
   galeata (Luni, 10 iunie 2019, 9:32)

   adolf [anonim] i-a raspuns lui emoticon

   Ai dreptate. Spaniolul pune chimicale cu pipeta, pentru ca-l mai controleaza cineva! Producatorul roman pune chimicale cu galeata pentru ca nu-l controleaza nici dracu'. Asa ca mancati rosii romanesti! Eu halesc dalea produse de mine!
   • +1 (1 vot)    
    totusi (Marţi, 11 iunie 2019, 0:02)

    baimarean [utilizator] i-a raspuns lui adolf

    unde e garantia semintelor tale? de cati ani le salvezi.....?
    • 0 (0 voturi)    
     seminte (Marţi, 11 iunie 2019, 16:13)

     adolf [anonim] i-a raspuns lui baimarean

     Semintele le am de la batranu', care cine mai stie de unde le are. Pun doar 80 de fire , din rasaduri pe care mi le fac, din seminte scoase din rosiile mele.
 • +30 (46 voturi)    
  Rosiile.... (Luni, 10 iunie 2019, 9:35)

  Viorel Cotoara [anonim]

  Nu mi-am putut inchipui ca un ziarist poate scrie un articol atat de incoerent, un articol din care nu intelegi nimic, parca e scris la betie...
  Cert este ca nu am avut rabdare sa-l citesc pana la capat, si nu am gasit undeva unde sa scrie ca taranii nostri pun amelioratori de coacere la baza tulpinei ca sa se inroseasca rosia si sa para coapta. Dorinta de imbogatire rapida a facut ca sa nu ofere produse de calitate si oamenii nu mai cumpara "de la olteni"
 • +32 (32 voturi)    
  Piar (Luni, 10 iunie 2019, 9:44)

  Catalin [anonim]

  Adevarul se gaseste in raportul anual publicat de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. Citez concluzia unui articol documentat "Din analiza datelor, rezultă că cele mai multe probe cu depășiri ale nivelului maxim admis au fost prelevate din producția internă. De asemenea, un număr considerabil de probe din roșiile românești au conținut urme de pesticide mai mari decât cele raportate de responsabilii de pe lanțul alimentar. Celelalte probe cu depășiri ale nivelului maxim admis au provenit din țări din afara spațiului european ( Albania, Iordania ). Din Turcia au ajuns tomate care au conținut reziduuri de pesticide mai mari decât cele raportate. Din țările membre ale Uniunii Europene nu au existat probe care să aibă urme de pesticide peste valorile maxime admise, dar au sosit, cu precădere din Italia și Spania, roșii care au conținut pesticide mai multe decât cele raportate de responsabilii de pe lanțul alimentar." Prietenul Google stie.
  • +4 (4 voturi)    
   Un link la raportul ala se poate? (Luni, 10 iunie 2019, 19:22)

   Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui Catalin

   Ca mi se pare foarte interesant continutul.
   • 0 (0 voturi)    
    Link raport (Marţi, 11 iunie 2019, 12:58)

    Catalin [anonim] i-a raspuns lui Eu the first

    Nu pot posta aici linkuri catre alte site-uri dar puteti lua textul intre ghilimele il cautati pe google si gasiti articolul apoi din articol luati ce este citat din raport cautati pe google si gasiti raportul pe situl ansvsa .ro .
 • +10 (20 voturi)    
  Formulari jignitoare (Luni, 10 iunie 2019, 10:20)

  Petrul [utilizator]

  Ma intreb cum de au loc aici atitudinea asta si termenii ofensatori. Pe tema rosiei tuguiate... Daca era vorba de razboiul civil din Siria si pasivitatea noastra acolo cred ca eram injurati direct, cu totii. Sper sa fie o atitudine din partea conducerii site-ului. Si nu doar privind incoerenta frazarii.
 • +23 (35 voturi)    
  :) (Luni, 10 iunie 2019, 10:46)

  Kevi [utilizator]

  Credeam ca sunt singurul care nu poate citi ce scrie Istodor... Ma speriasem, ca oi fi analfabet functional. :)))
 • +5 (17 voturi)    
  Ce spui, Fritz! Si cherry se pot tuguia! (Luni, 10 iunie 2019, 11:50)

  neagoe [utilizator]

  Ce mare cunoscator de rosii te-ai gasit. Adica aia de la protectia alimentelor, de la centrele de cercetari trag semnale de alarma si un fritz se da mare ca a gasit el soiul.

  Bullshit! De fapt ar fi fost bun un bull shit in loc de chimicale.

  Da, rosiile cherry sunt in proportie covarsitoare otravite cu tot felul de porcarii, dar chiar si ele fac tugui cand sunt fortate. O fi vreun Prekos-Cherry :-)))))

  Nu crezi? Am luat eu sambata asta de la Carrefour o cutie cu cherry romanesti si jumatate sunt tuguiate. Le am si acum in frigider si nu se atinge nimeni de ele. Nu crezi? Da-mi o adresa de email si iti trimit poze. Poate ai apoi curaj si le publici in acest articol.
  • 0 (0 voturi)    
   Prekos-Vinete! :-))) (Miercuri, 12 iunie 2019, 18:19)

   neagoe [utilizator] i-a raspuns lui neagoe

   Si vinetele se tuguie daca le fortezi.
   :-)))))))
 • +8 (8 voturi)    
  rosii (Luni, 10 iunie 2019, 11:56)

  Cristian [anonim]

  Rosia care nu are seminte mature este gogonea si e toxica.Eu m-am resemnat sa nu mai mananc rosii din comert.
 • +11 (19 voturi)    
  In concluzie . . . . (Luni, 10 iunie 2019, 12:08)

  Vali Cel Batran [utilizator]

  . . . ce ai vrut sa spui,omule?
 • +8 (20 voturi)    
  rosii tuguiate (Luni, 10 iunie 2019, 12:23)

  damian [anonim]

  Subiectul este facut varza.....se pomenea si de maimute, or fi avut si ele cotributie la redactare...... or fi mancat rosii tuguiate?..... si dupa atatea demonstratii stiintifice facute cu furioe maxima, cred ca urmeaza ceva gras la portofel .
 • +9 (21 voturi)    
  scrisul (Luni, 10 iunie 2019, 12:51)

  costin [anonim]

  Un scris alambicat, fortand o dimensiune de text care sa justifice un kil de rosii cu sau fara tugui. Filozofic acid, transmitand jumatate de informatie care poate fi usor negata ulterior.

  Ca doar nu vorbim de rosii, vorbim de oameni, nu? A declamat autorul nocivitatea rosiilor? E de rau sau e de bine? Sigur nu erau castraveti in loc de rosii?
 • +8 (22 voturi)    
  Nu pot sa inteleg ce scrie in acest articol! (Luni, 10 iunie 2019, 13:02)

  ZzZx [anonim]

  ... Ce naiba scrie in acest articol? Nu am reusit sa inteleg nici jumate? N-are decat sa sa scrie carti, treaba lui, le cumpara cine e destul de elevat sa le priceapa. Dar pentru un articol de hotnews, e bataie de joc.
 • +8 (20 voturi)    
  Dl. Istodor (Luni, 10 iunie 2019, 13:04)

  Ion [anonim]

  Va rog rafinati-va stilul de a scrie, normalizati-l, este de-a dreptul frustrant de greu de urmarit.
 • +2 (12 voturi)    
  tugui (Luni, 10 iunie 2019, 13:37)

  vasile-bugarin [anonim]

  Nu-mi vine sa cred ca sunteti Eugen Istodor. Nu e vorba aici de Oblio, nici de otrava, ci de faptul ca rosiile tuguiate nu au gust, nu au zeama, au ditamai cotorul si coaja foarte groasa. Soiurile ce s-au cultivat in Romania pana prin anii 80, inima de bou, ''de Tiganesti'', ''de Calafat'' etc exista si azi, dar considerente economice le-au scos de pe piata in favoarea memelonatelor dvoastra.
  Sunt oripilat.
  • +8 (8 voturi)    
   social (Luni, 10 iunie 2019, 15:31)

   emoticon [utilizator] i-a raspuns lui vasile-bugarin

   D-le,soiurile de care zici sunt și acum dar nu se pot comercializa masiv...Nu rezistă la transport,sunt perisabile,după două zile sunt bulion...
   Mai găsești la particularii care ies cu găleată în fața porții...
 • -4 (4 voturi)    
  rosii tuguiate (Luni, 10 iunie 2019, 14:07)

  gubini gheorghe [anonim]

  Social : mancati rosii romanesti! Inutil!!! Le afecteaza fondul de ten!!!
  Formulari jicnitoare: (pe tema rosiilor tuguiate) - rosia tuguiata are rolul de a atenua prostia!! Se recoamda doza zilnica de rosii!! tuguiul este obligatoariu in functie de dispozitie !!
  Rosii: rosia care nu are seminte este gogonea si este toxica!! - se recomanda folosirea gogonelei numai in stare murata, cu multa friptura!! in combinatie cu costita prajita este mortala!!!
 • 0 (2 voturi)    
  plumb (Luni, 10 iunie 2019, 14:13)

  gubini gheorghe [anonim]

  Plumb intreaba daca il va vizita pe Dragnea la puscarie!?
  Daca va fi refuzat, pleaca glont!!
 • -3 (7 voturi)    
  steju (Luni, 10 iunie 2019, 14:22)

  stejarel ionescu [anonim]

  rosia tuguiata, este o rosie modificata genetic cu substante chimice cancerigene care distrug organismul incet si sigur
 • +2 (6 voturi)    
  rosii contrafacute (Luni, 10 iunie 2019, 15:37)

  dragos [anonim]

  Bunica punea in gradina, in orasul Giurgiu, in fiecare primavara, rasaduri de rosii din piata centrala.
  Era ca la ruleta: nu stiai ce fel de rosii o sa iasa; prunisoare, normale, portocalii, dar TOATE ERAU EXCELENTE, si NU AVEAU CODITA.
  Azi toate rosiile au codita si sunt deci, DUBIOASE. Oare e posibil ca taranii sa foloseasca toti aceleasi soiuri de seminte, care fac rosii cu codita ? Acum, cand e piata libera ?
  Mi-am cumparat rosii BULGARESTI, sunt cele mai apropiate de rosiile bunicii......
  • +1 (1 vot)    
   or fi facute in china ? (Luni, 10 iunie 2019, 18:02)

   muscha mbanana [utilizator] i-a raspuns lui dragos

   huawey face si rosii romanesti contrafacute ?! ce intrebare prosteasca ! lasati tastaturile si apucati-va de tenis , haleapa nu prea mai da rezultate !
  • 0 (0 voturi)    
   codita.. (Marţi, 11 iunie 2019, 0:07)

   baimarean [utilizator] i-a raspuns lui dragos

   nu e garantia :)))
 • -1 (1 vot)    
  rosilor-rosiilor (Luni, 10 iunie 2019, 17:15)

  narcis [anonim]

  "4. De unde stiu eu istoria rosilor?".... "Si stiu istoria rosilor si de la bunica mea..." (corect: rosiilor)
  De cine vorbiti? De comunisti? Halal scriitor....
 • 0 (10 voturi)    
  Rosiile tuguiate si respectul fata de cititor (Luni, 10 iunie 2019, 17:29)

  Zanfir Adrian [anonim]

  Domnule scriitor de articole, crezi ca esti mai interesant daca iti faci cititorii in toate felurile? Sau crezi ca esti mai destept? Eventual mai nesimtit! Faptul ca unii au cazut in capcana si au crezut una sau alta nu iti da dreptul sa fii mitocan! Eu unu' n-am sa mai citesc elucubratiile tale cu iz de atoatecunoscator!
 • -3 (11 voturi)    
  Istodore, esti de la Sputnik? (Luni, 10 iunie 2019, 19:30)

  neagoe [utilizator]

  Istodor, ce zici asta stie ce spune?

  https://agrointel.ro/57477/adevarul-despre-rosiile-cu-mot-dr-ing-costel-vanatoru-dezvaluie-cum-se-produc-tomatele-cu-tugui/

  Citez:

  ”Vedem pe tarabă aceste așa-zise roșii Prekos, dar care au un mucron foarte pronunțat și toate fructele de pe tarabă par ca scoase la tipar. Sunt semne că aceste tomate au fost tratate cu stimulenți de fecundare, de polenizare și de maturare a fructelor. Sunt mai multe tipuri de stimulenți, de regulă cei pentru polenizare care favorizează o formare mai rapidă a fructelor și stimulenții pentru maturare, care permit o coacere mai rapidă. Apariția acestui mucron pronunțat este cauzată de stimulenți chimici”, a explicat inginerul pentru Agrointeligența.
 • +7 (7 voturi)    
  Penibil ! (I) (Luni, 10 iunie 2019, 21:07)

  ticbis [utilizator]

  . Vad ca s-a nascut o intreaga isterie aici, pe tema rosiilor cu tugui sau nu.
  Ma abtin sa dau verdicte in polemica asta, insa va pot povesti ce inseamna o rosie pentru mine.

  Prin anii '70, adolescent de 9-13 ani fiind, parintii ma plantau in fiecare vacanta de vara, timp de minim doua luni, la niste rude de-ale lor de la tara; intr-un sat din creierii muntilor. Acolo aveam asigurate zilnic laptele si branza de vaca si de oaie, branza de burduf, painea coapta la cuptorul ancestral, mamaliga, smantana, slanina si ceapa, ciorba de fasole, tocana de cartofi, carnea de porc extrasa din borcanul cu untura, ouale, ciulamaua de ciuperci culese din padure, copanele de gaina, pastravii pescuiti din raul ce curgea la poalele casei, merele si perele varatece, prunele uscate, dulceata de prune, de afine, de capsuni, de fragi sau de zmeura.
  Alte legume sau fructe nu se faceau acolo, la peste 1300 de metri altitudine.
 • +7 (7 voturi)    
  Penibil ! (II) (Luni, 10 iunie 2019, 21:15)

  ticbis [utilizator]

  Asa incat, parintii ma aprovizionau lunar cu cate 2-3 ladite de rosii, cu pepeni, ardei gras, lamai, portocale, masline, zahar, ulei, sare, condimente; plus cele absolut necesare traiului pe vremea aia: gaz lampant (nu exista atunci curent electric acolo), dulciuri, baterii pentru radio, carti de citit, sapun, cosmetice, detergenti, etc.
  Acuma, va spun sincer, cea mai mare placere a mea era sa cobor in pivnita, sa fur o rosie din ladite, si sa musc din ea ca dintr-un mar. Gustul era dumnezeisc; niciodata in ultimii 30 de ani n-am mai intalnit asa ceva!
  Si NU erau rosii cu tugui; erau normale, mai mici sau mai mari, insa rotunde sau chiar turtite bine! Cand muscam dintr-o astfel de rosie, cu sucul dulce scurgandu-mi-se pe barbie, aveam senzatia ca sorb din elixirul zeilor! Ce vremuri...!
 • +8 (8 voturi)    
  Sa fim seriosi! (Luni, 10 iunie 2019, 21:31)

  ticbis [utilizator]

  Ceea ce mancam noi acum si le numim rosii, ca sunt cu mot sau nu, e o gluma sinistra!
  Sunt putini cei care inca mai au perceptia reala a gustului unei rosii naturale si autentice!
  Daca vreti, e exact diferenta dintre savoarea unei tigari Kent sau Dunhill de acum 40 de ani si ceea ce se comercializeaza acum sub numele acelorasi branduri!
  Dap, se pare ca avem internet si facebook, dar nu mai avem rosii, cafea, cirese, struguri, mere sau prune! Nici macar o tigara Kent originala, de la mama ei, asa cum o facuse ea cu vreo 40-50 de ani in urma!:)
 • -5 (9 voturi)    
  Istodore (Luni, 10 iunie 2019, 22:00)

  utilizator1 [utilizator]

  Lasa-ne!!
 • -5 (9 voturi)    
  Eu ma uit pe HN (Luni, 10 iunie 2019, 22:03)

  utilizator1 [utilizator]

  la titlu. Dacă e neinteligbil știu cine e autorul și nici nu mai fac efortul sa dau Click.
  • -4 (8 voturi)    
   absolut corect (Marţi, 11 iunie 2019, 0:09)

   baimarean [utilizator] i-a raspuns lui utilizator1

   si recomandabil...asta poate taia din "revenue"-urile insusite de autori . Oare si din cele ale HN? Poate, dar trebuie sa se trezeasca!
 • +3 (13 voturi)    
  Zombie (Marţi, 11 iunie 2019, 9:14)

  bitex [utilizator]

  Cei care nu mai pricep metafora, cei care nu mai inteleg scriitura neconventionala, cei care atunci cand intalnesc altceva decat liniaritatea limbajului se pierd si citirea uni text cu multe volute devine un chin pentru ei.

  Comunismul a distrus creativitatea si urmarile se vad si acum. Ce atata aiureala, sa scrie omul normal pe intelesul poporului :)

  Sunt cei care nu citesc poezie pentru ca li se pare o prostie, dar se extaziaza instant la vederea unui personaj ca Trump care "le zice pe bune", adica simplu, popular pana la vulgaritate, pe intelesul lor.

  Orice arcuire a exprimarii ii arunca din zona de confort cu care au fost obisnuiti si considera ca textul e prost, nu ca ei sunt incapabili sa-l inteleaga.
  • -2 (4 voturi)    
   Chiar asa (Marţi, 11 iunie 2019, 16:02)

   dana_s [anonim] i-a raspuns lui bitex

   Chiar asta face autorul aici, "popular pana la vulgaritate". Penibil.
  • +1 (1 vot)    
   maître, (Vineri, 14 iunie 2019, 20:17)

   persuasiv [utilizator] i-a raspuns lui bitex

   confunzi Hot News cu Biblioteca Academiei Romane.
 • -2 (8 voturi)    
  Ce vrea de fapt sa transmita autorul? (Marţi, 11 iunie 2019, 9:48)

  catalin [anonim]

  ...Printr-un limbaj "amuzant", monden, original, dar care nu reuseste decat sa fie incoerent, lipsit de logica si orice rigoare stiintifica, pe alocuri jignitor la adresa cititorului.

  Eu am inteles un singur lucru: ca trebuie sa evit astfel de articole si autori, pe viitor.
 • +1 (7 voturi)    
  Slab (Marţi, 11 iunie 2019, 10:09)

  lascar [utilizator]

  Un articol scris foarte prost, greu de urmarit si din cauza umorului fortat.

  Poate ar trebui sa va mai reciclati, domnule ziarist, daca vreti sa va mai citeasca cineva articolele.
 • +3 (3 voturi)    
  ba e toxica (Marţi, 11 iunie 2019, 11:12)

  Cristian [anonim]

  Problema nu e de la tugui. Problema e de la ce baga in ea sa iasa in perioada asta, sa puna mana pe banii din subventie.
  Ca intr-un banc mai vechi iti urez ''atunci bea incet, ca e rece''......
 • +5 (5 voturi)    
  Au dispărut ziariștii de investigație (Marţi, 11 iunie 2019, 14:32)

  nick24 [utilizator]

  Primele Roșiile cu țugui care ies pe piața sunt cele tucești, copiate de la români, care n-au gust.
  Exstă o mafie a legumelor, în cârdășie cu vama, de care nu se atinge niciun ziarist, bineînțeles nici alte organe.
  Orice mic producător român poate să primească tone de roșii turcești fără niciun act și apoi să sustină că sunt românești, emițând și factură, când le vinde pe la toate micile magazine din țară. Astfel devine din producâtor, intermediar, contribuind la piața neagră a importului de legume.
  Pt că nu poți cumpăra pe gustate, lumea NU mai cumpără roșii, decât în cantități f mici. Prețul lor s-a prăbușit, în special că ce există nu sunt roșii sănătoase, comestibile...( fără gust, fără miros, pesticide, fungicide, chimicale de coacere, de culoare, etc)
 • -2 (6 voturi)    
  Exprimare de A3 (Marţi, 11 iunie 2019, 16:30)

  IstoDoare? [anonim]

  Dupa ce ti-am citit istorioara am simtit nevoia sa te caut pe google, sa-ti vad fata. Nu stiu de ce...
 • 0 (0 voturi)    
  sdcq (Joi, 13 iunie 2019, 9:36)

  ethrel [anonim]

  ethrel cu kg
  https://romanialibera.ro/special/reportaje/video-uriasa-minciuna-a-rosiilor-romanesti-274326
 • +1 (1 vot)    
  Incoerent,ridicol, (Vineri, 14 iunie 2019, 14:30)

  persuasiv [utilizator]

  penibil.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by