Răzbunarea României ignorante. Forța fake-news-urilor, a bazaconilor cu dacii, cu extratereștrii, cu antivaccinul vine din propria ta prostie. Dana Jalobeanu la Cabinetul de Perspektive VIDEO

de Eugen Istodor     HotNews.ro
Marţi, 19 februarie 2019, 8:54 Actualitate | PERSPEKTIVA


Dana Jalobeanu
Foto: Arhiva personala
Eu când mă duc peste un om mă duc curios. Știu ce știe omul și știu ce nu știu eu. Și de aia n-am cum să mă dau mare și tare. Mă duc să pricep ce-i cu mine pe lumea asta, nu să-i închid gura Celuilalt. Așa a fost și-n întâlnirea cu Dana Jalobeanu - CLICK pe CV-ul ei. Vroiam să știu de ce-s prizonierul dacopatiei, partizanilor antivaccin, fakenews-urilor.

Tot interviul este aici. Dă cu CLICK / Vezi VIDEO. Pune căști și ascultă cea mai mișto aventură pentru o minte ca a ta.Întâi m-am jucat cu Dana Jalobeanu de-a bazaconile.
Ea m-a uimit cu “Efectul de piramidă”, piramida din Pitești - piramida construită pe principiile celei din Keops. Ea dă energie algelor, dar și capetelor, dacă o pui pe creștet.
Eu: dacii energetici, care sapă tunele în Carpați.
Ea: Parapsihologia, cum pot să-l manipulez la distanță pe Celălalt, invenție sovietică.
Eu: Pământul e plat
Ea: Extratereștrii
Eu: Antivacciniștii
Ea: Asta vine din teoriile conspirației. Și continuă: “fusiunea la rece”, o bazaconie tipic românească a cercetătorilor.

(UITE, aici pe VICE interviuri cu căteva site-uri de bazaconii, de fake news)

Bun, Dana Jalobeanu. Suntem bogați, zic, dar de unde vine nevoia aceasta de bazaconie?

Nu-i simplu, pare să mă avertizeze Dana Jalobeanu, privindu-mă critic. Ești sigur că vrei să-ți spun? - așa m-am simțit. Ești, adică, destul de treaz la minte ca să-nțelegi ce se întâmplă în creierul multora, dar și al tău? CLICK pentru inițierea în creierul uman.

Căutăm explicații, suntem curioși, nu? Căutăm explicații simplificatoare la lumea complicată în care trăim. Suntem curioși dar ne saturăm repede de curiozitate. Explicațiile căutate sunt pe cât de simple, pe cât de simpli suntem mobilați pe dinăuntru.

Lipsa de educație, profesorii, manualele, părinții. Da, e simplu. Te-ai gândit cine ți-a umplut capul cu prostii? E un prim pas să-ți pui întrebări.

Al doilea motiv: o Românie care-și execută mediul-dialogul academic, valorile, gândirea critică. Că avem impostori cu doctorate, parcă ai aflat.

De la Teodorovici, la Vâlcov, de la Ponta la Oprea. Uite, niște nume de care ai auzit. Eh, acum, ce-o fi, omule cu gândirea asta critică? Să vezi sursa, să vezi ce “joc” face sursa, pe cine citează, cum prezintă lucrurile.Greu, nu? Dana Jalobeanu explică aici. Dă CLICK că mult îți mai place click-ul .

Uite, în acest sens o dovadă de ieri, adusă de Vlad Mixich. Bagă ochiul, mărește poza vezi cum Puterea politică anulează prezența academică, gândirea critică în mass media:O altă cauză este lumea proastă pe care ne-am construit-o. “Citirea și judecata literală”.

Adică, nu suntem în stare să citim semnificații, nu vedem dincolo de aparențe. Este secolul în care ne-am falimentat parte din creier, nevoia de ficțiune, de interpretare alegorică.

Să vin cu exemplu: niște băieți naturiști și bio stau într-o peșteră. Dorm, mănâncă, treaba lor. Pe pereții peșterii umbre. Încep să vadă dușmani, frică. Și, dacă mai stau mult izolați, se și devoră între ei.

Hei, ai citit alegoria Peșterii a lui Platon.

Ce face o minte care vede dincolo de aparențe? își amintește de Platon, de alegoria lui Platon (a citit-o sau a auzit-o din mediul informat în care trăiește - păi, chestiile mișto circulă chiar și-n lumea asta citită).

Bun, ce zice Platon? Dacă stai ca boul în peștera ta/gugălitul/faisbucul tău nu trăiești decât în cerc vicios, în umbre, în conspirații, dacă ieși din peșteră, vezi că umbrele sunt înșelătoare. Apoi, te lovește lumina, e greu, e nasol. Nu te baza pe simțuri, însă, sunt înșelătoare și astea. Treci de simțuri, caută-cunoaște lumea din jur, lumea luminoasă. Ai Rațiunea.

Hai, vino aici pentru Dialogul cu Dana Jalobeanu:Eu tare multe întrebări n-am pus. Și Dana Jalobeanu mi-a spus: gata, eu nu-ți ofer certitudini. Du-te și caută singur. Rătăcește-te!

CINE ESTE conferențiar dr. DANA JALOBEANU, Facultatea de Filosofie-București

"Am studiat fizică și filosofie la Universitatea Babeş Bolyai, Cluj Napoca și am obținut un doctorat în filosofia științei la Universitatea din București. Apoi, am trecut printr-o serie de specializări post-universitare la Oxford University (Balliol College), New Europe College (Bucureşti), Warburg Istitute (University of London), Princeton University și Max Planck Institute for History of Science, Berlin. Din 2001 sunt director de programe la centrul de cercetare Fundamentele Modernităţii Europene, Universitatea Bucureşti (www.modernthought.unibuc.ro ) şi co-organizator al Bucharest-Princeton seminar in early modern philosophy. Din 2009 sunt membru al Centrului de logica, istoria şi filosofia ştiinţei CELFIS, Facultatea de Filosofie, Universitatea Bucureşti, și organizez seminarul săptămânal al CELFIS (miercuri seara, de la ora 18). Din 2014, sunt director al sectiei umaniste a Institutului de Cercetare al Universitatii din Bucuresti (ICUB). Specializare: Francis Bacon, Isaac Newton, istoria si filosofia stiintei (in special early modern science and early modern thought) Domenii de competenta: filosofia stiintei, istoria filosofiei moderne, filosofia fizicii, cosmologie filosofică Cursuri Gândire critică și teoria argumentării Filosofia stiintei Filosofia naturala si nasterea stiintei moderne World-makers: early modern philosophers and their cosmological projects De la filosofia naturala la stiinta moderna: spatiu, timp si legile naturii in secolele XVI-XVIII (curs de masterat) Conceptions of space in the Scientific Revolution (master course) World-makers: Research-based master course"


VEZI ȘI ALTE ÎNTÂLNIRI ALE CABINETULUI DE PERSPEKTIVE

Doina Ruști despre ce-i cu talentul și ficțiunea

Caius Dobrescu despre social media și violența simbolică


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

15152 vizualizari

 • -2 (28 voturi)    
  comentariu (Marţi, 19 februarie 2019, 9:12)

  marius [anonim]

  Tema acestui articol este una foarte buna, dar continutul e praf. Nu are o desfasurare liniara a ideilor. Te ameteste si nu ramai cu nimic. Domnule....mai incearca....
  • -3 (15 voturi)    
   Fuziunea la rece bazaconie romanească?!! (Marţi, 19 februarie 2019, 17:47)

   simplex1 [utilizator] i-a raspuns lui marius

   Nu știam ca Stanley Pons și Martin Fleischmann, care în 1989 au pretins descoperirea fuziunii la rece, erau romani. Unul era american altul englez. (Vezi: https://en.wikipedia.org/wiki/Stanley_Pons)

   Articolul lui E. Istodor este o bazaconie.

   Citat:
   "Asta vine din teoriile conspirației. Și continuă: “fusiunea la rece”, o bazaconie tipic românească a cercetătorilor."
  • -5 (9 voturi)    
   hahahahaha (Miercuri, 20 februarie 2019, 5:45)

   john70 [utilizator] i-a raspuns lui marius

   Uita sa mentzioneze cea mai mare bazaconie mondiala: incalzirea globala.
   • 0 (2 voturi)    
    bazaconie?? (Miercuri, 20 februarie 2019, 9:31)

    Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui john70

    Prietene, aici la IASI, in 1988, canicula vara era cca. 30 grade - de vreo 15 ani canicula este cam 40 grade - se pune?
 • +22 (30 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 19 februarie 2019, 9:40)

  [anonim]

  • -11 (13 voturi)    
   200 de dovezi... (Marţi, 19 februarie 2019, 11:56)

   compendium [anonim] i-a raspuns lui

   Recomand CURAJOSILOR capabili sa se confrunte cu "prostia" o proba de meditatie libera: https://www.youtube.com/watch?v=ez1Ym_y432o
   Îi rezistati? Si daca da, cum îi raspundeti?
   • +7 (9 voturi)    
    Cel mai bun raspuns care imi vine in minte: :D (Marţi, 19 februarie 2019, 16:59)

    N-am [anonim] i-a raspuns lui compendium

    https://www.youtube.com/watch?v=MjNh_JpxJac#t=2m26s
   • -7 (9 voturi)    
    Dar frații Wright cu 160 zboruri în 1904-1905?! (Marţi, 19 februarie 2019, 18:17)

    simplex1 [utilizator] i-a raspuns lui compendium

    Vad ca autorul scrie doar de bazaconii imaginare romanești însa nu pomenește nimic de cele peste 160 zboruri cu motor din 1904-1905 efectuate de frații Wright lângă o stație de tramvai de la periferia orașului Dayton.

    Dacă citești articolele și scrisorile lui Amos Root, singurul martor independent și dezinteresat al celor doi, după cum pretindea Orville Wright, vezi ca acesta nu a văzut nici unul din zborurile menționate.

    Ca sa va convingeți citiți:
    "A. I. Root, the liar number four after the Wright Brothers and their mentor, Octave Chanute"
    Sursa: http://wright1903dec17.altervista.org/index.htm

    Scrisoare de mai jos demonstrează ca de-abia pe 23 Iulie 1908 frații au avut un motor de avion, și acela franțuzesc:

    1908-07-24, Hart O. Berg, “Letter to Orville Wright”, Paris, July 24, 1908.

    "Bariquand’s motors seem to be turning out alright. They ran one of them yesterday for 58 minutes. There was no heat, and they got as high as 1440 turns"

    (Hart O . Berg era un afacerist cu care lucrau cei doi inventatori. Dupa cum se vede acesta vorbește cu "motoarele Bariquand".)
   • +6 (6 voturi)    
    Zero dovezi (Marţi, 19 februarie 2019, 20:11)

    qbic [utilizator] i-a raspuns lui compendium

    https://www.youtube.com/watch?v=Uzc1tY1StvY
   • +6 (6 voturi)    
    Bah baiete, tu vorbesti serios!? (Marţi, 19 februarie 2019, 20:59)

    Fuscus [anonim] i-a raspuns lui compendium

    ne recomanzi pe bune cele 200 de dovezi sau e la misto!? ca daca chiar crezi... iti recomand un medic, baiete!
 • +19 (21 voturi)    
  Incomplet! (Marţi, 19 februarie 2019, 9:43)

  Sunt_nimic! [utilizator]

  Interesant, dar incomplet!

  Despre bubuli si reptilieni, de ce nu ziceti nimic?!
 • +7 (11 voturi)    
  Iar dacă te-ai dus cum zici, (Marţi, 19 februarie 2019, 10:11)

  revelare [anonim]

  ai învățat că literar se zice „voiam” și nu „vroiam ” ?
 • -5 (31 voturi)    
  Prostul de ieri e desteptul de azi sau invers? (Marţi, 19 februarie 2019, 10:18)

  Compendium [anonim]

  O prima intrebare fundamentala ptr. un om cu pregatirea dnei Jalobeanu: prostul de ieri e desteptul de azi sau prostul de azi va fi desteptul de maine? Avem curajul sa incercam o plasare a noi insine in acest paradox?
  Îi recomand o lucrare excelenta, acreditata prin formarea exceptionala a autorului, cu studii aprofundate si serioase: Lucian George Costi, "Limba romana - nasterea ei si falsurile istorice".
  A doua intrebare: cum dispare un popor (dacii/getii) in 200 (douasute) de ani si limba lor?
  A treia intrebare: socratica asertiune "stiu ca nu stiu nimic" mai este valabila? Dansa nu are indoieli? Oare nu indoiala este una dintre conditiile ptr a fi OM DE STIINTA? Dansa nu are decat certitudini? Este sigura de acestea?
 • -5 (35 voturi)    
  Spiritul critic e mort in lumea occidentala (Marţi, 19 februarie 2019, 10:35)

  animatron [utilizator]

  A fost calcat in picioare de "corectitudinea politica", sunt o multitudine de subiecte considerate "tabu" sau "sensibile", subiecte despre care dna Jalobeanu, doctor in filosofie, nu ar indrazni sa-si dea cu parerea in public la vreo conferinta de teama unei ostracizari tacite din partea confratilor vestici.

  Lipsa unor dezbateri reale despre subiecte "sensibile" creeaza un excelent teren fertil pentru infatuarea ignorantei, pentru generalizarea confuziei intre "argument/fapt" si "opinie/impresie".

  "Grota" Facebook-ului romanesc e plina de atotstiutori PC conectati cu mandrie revolutionara la "adevaruri evidente" malaxate in campusurile universitare marxiste din Occident.

  Si daca tu, cel care vrei dialog socratic, indraznesti sa pui un semn de intrebare in dreptul sfintelor dogme ale post-modernismului, esti agresat, insultat, "banat" sau cenzurat sovietic de corporatii multinationale care controleaza fluxul de informatii pe planeta.

  Antivaccinismul macar pleaca de la un ditamai profesor universitar de premiu Nobel, francez de felul lui, nu-mi permit sa-mi dau eu cu parerea contra experientei sale de 30 de ani ca specialist. Are cine, colegii medici cu experienta si stiinta echivalenta.

  Iar "fakenews" a ajuns sa fie orice nu cadreaza cu nevoile propagandei oficiale (indiferent ca e rusa, americana, pro-UE, etc), cand de fapt trebuia ingradita doar distribuirea de "fapte" inexistente, nu a opiniilor deranjante.

  Cat despre daci si "civilizatia" lor, nu exista popor/etnie si stat national in Europa (nu ma refer la constructe artificiale create de mari puteri pt nevoi geostrategice de moment) care sa nu aiba un "mit fondator".

  De obicei, aceste mituri sunt tributare unui imaginar colectiv foarte bogat si dornic de miracole, de ceva care sa confirme o exceptionalitate.
  Francezii nici macar nu se sfiesc sa vorbeasca de "l'exception francaise", evreii se cred "popor ales", germanii au devastat Europa cu mitul "arienilor", britanicii considera ca au civilizat tot, etc
  • +9 (15 voturi)    
   Mdah, "e si la altii", "aia au facut-o mai lata" (Marţi, 19 februarie 2019, 10:59)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   Stim, dar asta nu exclude Prostia de acasa.
  • +9 (27 voturi)    
   O suita de falsuri (Marţi, 19 februarie 2019, 11:40)

   enache22 [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   In Occident spiritul critic e mai viu ca oricand, cu supramasura as zice, astfel incat a deraiat in fake news. Sa luam vaccinarea de exemplu, a pornit de la niste temeri legitime exprimate intr-o lucrare stiintifica care ulterior s-a dovedit a fi serios viciata. Apoi armate intregi de "oameni de bine" au raspanadit aceste informatii eronate. Orice tentativa de explicare a erorii a fost intampinata cu aversiune, o dovada a "cenzurii si a represiunii big pharma".

   Facebook e raiul conspiratinistilor, gasesti aciuati acolo flat eartheri, antivaxxeri sau antiglobalisti feroce care mustesc de ura impotriva establishmentului. Culmea e ca asta e dovada liberei exprimari si nu a cenzurii.

   Platformele social media sunt folosite mai bine de catre postaci, trolli si conspirationsti decat de adeptii adevarului. O minciuna odata pusa in circulatie poate fi cu greu contracarata, nici zece adevaruri nu o mai infrang. Departe de a fi intr-un univers dominat de cenzura, de fapt suntem intr-un univers dominat de stiri false, ceea ce necesita reglementari mai stricte in privinta continutului de pe aceste platforme.
   • +7 (7 voturi)    
    Orice Prost isi da cu parerea pe Net (Marţi, 19 februarie 2019, 12:33)

    Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui enache22

    95% din populatia lumii is idioti utili. Tinand cont ca Brainwashing-ul prinde pana si la oameni mai rasariti intellectual, iti dai seama ce effect are in cazul idiotilor.
 • -2 (6 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 19 februarie 2019, 10:36)

  [anonim]

 • -10 (20 voturi)    
  si totusi (Marţi, 19 februarie 2019, 11:36)

  brianduffy [anonim]

  Cred ca ar trebui o reintoarcere la origini si textele primare, la reanalizarea probelor...sunt absolut sigur ca aproape nimeni nu mai citeste biblia (sau orice carte de la care s-a pornit construirea sistemului de valori stiintifice, sociale etc aprobat oficial astazi) pornind de la textul original cu mintea de acum a omenirii. In scoala suntem invatati diverse spicuiri si ne sunt prezentate drept adevaruri, exista un curent, o retorica oficiala care ni se baga in cap de mici, dar oare care este adevarul?
  Cat din istoria oficiala de exemplu este adevarata? Se stie bine ca istoria e scrisa de invingatori. Se stie si nu ni se spune de exemplu de bancherii care au sprijinit revolutia bolsevica cu bani, de trenul in care se afla Lenin care a strabatut toata Europa in plin razboi, din Elvetia (parca) si pana-n Rusia si pe care nu l-a oprit nimeni. Si exemplele pot continua. Deci unde rezida adevarul? In textele care interpreteaza si compileaza tot ce se stie oficial si care se predau pe la toate universitatile lumii sau in cercetarea independenta, chiar si a fenomenelor inexplicabile, care de alfel sunt excluse din vreo pozitie oficiala.
  Ma opresc aici, chiar daca discutia poate fi nesfarsita
 • -7 (15 voturi)    
  fake-news ?! (Marţi, 19 februarie 2019, 11:42)

  Gabi [anonim]

  Cea mai mare piedică în calea progresului științei este refuzul unor oameni, incluzând și savanți, de a crede că lucruri ce par imposibile se pot întâmpla și în realitate.

  George S. Trimble, director la NASA
  • +1 (1 vot)    
   de exemplu ce? (Miercuri, 20 februarie 2019, 12:08)

   Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui Gabi

   Sa te vindeci de infectia cu Clostridium band zeama de spanz si rostopasca?
 • +2 (4 voturi)    
  Bazaconie (Marţi, 19 februarie 2019, 12:00)

  Vasile [anonim]

  ... bazaconia, bazaconiei
  ... bazaconii, bazaconiile, bazaconiilor
 • +8 (18 voturi)    
  Cica Einstein s-a inselat (Marţi, 19 februarie 2019, 12:50)

  rapidz [utilizator]

  Exista un lucru care calatoreste cu o viteza mai mare decat lumina - prostia omeneasca. Sa ai la dispozitie resursele internetului si tu sa le foloseti pentru dacopatie, homeopatie sau bioenergie inseamna sa inviti prostia la tine in cap.
  • -7 (21 voturi)    
   O dovada ca ai dreptate: ai primit.-o? (Marţi, 19 februarie 2019, 13:13)

   compendium [anonim] i-a raspuns lui rapidz

   Daca pretinzi ca homeopatia sau bioenergia sunt prostii, atunci este firesc ca dacologia sa fie o prostie. Dacopatia ar putea fi o boala - daca i te dedici in exclusivitate, deci faci un exces, dar care nu doare dupa cum nu te doare mana cu care ai scris textul caruia eu îi raspund acum -, ca si prostita de care sufera unii care combat homeopatia ori bionergia (cea din urma testata, printre altele si printre primele metode, prin fotografia Kirlian). Daca tu nu ai aflat despre ele, inseamna ca restul sunt prosti sau doar ca esti neinformat si avand, deci, carente de curiozitate (curiozitatea este semnul omului inteligent!)? Mai informeaza-te, mai, antiEinstein!
   • +4 (12 voturi)    
    Zero dovezi pentru bioenergie, homeopatie (Marţi, 19 februarie 2019, 13:52)

    qbic [utilizator] i-a raspuns lui compendium

    Dar unul ca tine care crede ca pamantul e plat crede orice gogomanie pe care o citeste pe net.
    • -5 (9 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Marţi, 19 februarie 2019, 17:37)

     [anonim] i-a raspuns lui qbic

   • +5 (11 voturi)    
    De ce nu încercați (Marţi, 19 februarie 2019, 17:11)

    hohoho [utilizator] i-a raspuns lui compendium

    să vă informați despre fenomenul fizic care are loc în cazul fotografiei Kirlian? Vă recomand situri care au extensia .edu, sau tutoriale de fizică, începând cu nivelul gimnazial și până unde vă țin puterile, despre electricitate și magnetism.
    Ați constata singur că "aura energetică" e o descărcare electrică, între un obiect conectat la un potențial electric mare și mediul (gazul) înconjurător.
    Ați afla că și o lamă de ras sau o monedă au "aură".
    BIOenergia linguriței v-ar fi, așadar, la fel de folositoare ca cea primită de la orice șarlatan care pretinde că are puteri speciale. Și, apropo, când obiectul fotografiat e plasat în vid, dispare și aura.
    Căutați pe Google "corona discharge" și sunt sigur că veți începe să fiți ceva mai circumspect, atunci când veți fi tentat să dați replici arogante pe subiecte pe care nu le înțelegeți.
   • -6 (10 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 19 februarie 2019, 17:34)

    [anonim] i-a raspuns lui compendium

  • +1 (1 vot)    
   cei cu homeopatia (Miercuri, 20 februarie 2019, 12:06)

   Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui rapidz

   Homeopatia e o sarlatanie, dar cei care apeleaza la ea sunt de multe ori oameni bolnavi si disperati, satui de medici-canalii. Deci nu musai "prosti".
 • +7 (9 voturi)    
  USANA suplimente si medicamente (Marţi, 19 februarie 2019, 17:03)

  K-man [anonim]

  sunteti de acord sa cumparati suplimente si medicamente de la reprezentanti de vanzari care va bat la usa? Oameni fara nici o pregatire medicala care va prezinta ca niste papagali proprietatile unor medica,ente? Inteleg sa vanda oale si tigai oricine dar nu medicamente!
  • +5 (5 voturi)    
   Oricine, da. (Marţi, 19 februarie 2019, 20:08)

   VOX [anonim] i-a raspuns lui K-man

   Dar nu orice. Oalele si tigaile trebuie sa respecte standardele UE!
 • -6 (10 voturi)    
  Aforisme + Bazaconii (Marţi, 19 februarie 2019, 20:54)

  AT [anonim]

  Ce m-as bucura daca toate acele aforisme s-ar aplica uniform, tuturor! Din pacate, in practica se aplica intotdeauna "alora", nu noua, savantilor.
  Invatatii nostri predica din zorii modernitatii impotriva dogmatismului si virtutile scepticismului, iar acum se mira ca omul de rand a ajuns sceptic. Cand noua casta a preotilor stiintei a ajuns la putere, scepticismul fata de versiunile oficiale nu mai e bun. Hai sa fim onesti, omul de rand nu are capacitatea intelectuala de a cantari si evalua argumente stiintifice complexe, asa ca alegerea cu care se confrunta e simpla: sa fie sceptic sau sa se increada ca oamenii de stiinta care ii dirijeaza viata isi desfasoara activitatea total dezinteresat, tocmai cand universitatile au adoptat in mod deschis un rol declarat de varfuri de lance pentru schimbari sociale. Recomand cercetarile lui Jonathan Haidth.
  Ridiculizati cat doriti, dar mi-e teama ca ceea ce se doreste e ca o autoritate sa intervina cu masuri de cenzura, fie statul, fie Facebook ori Google. Cand cineva vrea sa cenzureze o idee, asta e un argument in favoarea acelei idei. Liberalii spuneau pana de curand ca solutia la exprimarea unor idei incorecte este exprimarea ideilor corecte. Asta pana si-au data seama ca sa convingi cu exprimarea ideilor e munca grea, sa obligi cu statul e usor.

  "Revista Nature este credibila"
  Nature (#1 ranked science journal): there is "no foundation in science" to say "whether someone is male or female based on the genitals they are born with"

  "Atitudinea fireasca a celui care cauta informatie este a nu crede nimic din ce citeste."
  Cat de lamentabil au esuat aici mass media, tocmai cei la care ne ducem pentru fact check, in ultimele scandaluri in SUA cu Jussie Smollett, Covington boys si tot restul de hoax crimes

  https://twitter.com/MrAndyNgo/status/1097020092791934976

  "Nu te opri niciodata la suprafata lucrurilor" - 9/11

  Daca ceva e sustinut de mai multa lume are mari sanse sa fie fals - evolutionismul
  • +4 (8 voturi)    
   ce delir! (Marţi, 19 februarie 2019, 23:17)

   treos [utilizator] i-a raspuns lui AT

   evolutionismul e fals...casta preotilor stiintei...sceptic inseamna sa crezi toate conspiratiile...mai buimacilor de unde tot apareti?
   • -3 (5 voturi)    
    "Nu te opri niciodata la suprafata lucrurilor." (Miercuri, 20 februarie 2019, 3:03)

    AT [anonim] i-a raspuns lui treos

    Cercetatorii critica inadecvarea teoriei evolutiei in voie pe la conferinte. Discutiile alea sunt pentru initiati. Noi, prostimea, trebuie sa marturisim increderea nezdruncinata in capacitatea mecanismelor mutatiilor si selectiei naturale de a genera toata diversitatea pe care o vedem astazi in natura, desi n-a fost observata experimental niciodata.

    Gerd Mueller, biolog, Universitatea din Viena: "The explanatory deficits of the modern Synthesis"

    https://evolutionnews.org/2016/12/why_the_royal_s/

    “current evolutionary theory…largely avoids the question of how the complex organizations of organismal structure, physiology, development or behavior…actually arise in evolution.”

    https://evolutionnews.org/2017/08/evolutionary-theorist-concedes-evolution-largely-avoids-biggest-questions-of-biological-origins/

    "neo-darwinism has no theory of the generative"
    Origination of Organismal Form, MIT Press

    https://www.sagu.edu/thoughthub/thoughthub

    James Shapiro, Biolog, University of Chicago: "What is wrong with “dancing in the DMZ” between intelligent design... and neo-Darwinism? Are these two positions the only alternatives? I doubt it."

    https://evolutionnews.org/2012/01/is_james_shapir_1/

    Denis Noble, fiziolog, Oxford: "At the end of the Interview I proposed that neo-Darwinism is not enough for 10 reasons."

    https://thebestschools.org/dialogues/evolution-denis-noble-major-statement/

    Eva Jablonka, geneticiana, Universitatea din Tel Aviv: "Starting with a historical account of Lamarck's ideas and the reasons they have fallen in disrepute, the authors go on to challenge the prevailing assumption that all heritable variation is random and the result of variation in DNA base sequences."

    https://www.amazon.com/Epigenetic-Inheritance-Evolution-Lamarckian-Dimension/dp/0198540639
    • +5 (5 voturi)    
     citesti dar nu intelegi (Miercuri, 20 februarie 2019, 9:47)

     treos [utilizator] i-a raspuns lui AT

     nici unul dintre autorii de mai sus nu neaga evolutionismul si nici nu sustin vreo nazbatie precum intelligent design. Sunt adeptii unei teorii mai extinse si cuprinzatoare a teoriei evolutiei numite extended evolutionary synthesis, care cred ei ca explica mai bine evolutia decat actuala teorie modern synthesis, care la randul ei este o completare a teoriei lui Darwin.

     Adica suntem martorii demersului normal al stiintei care evolueaza permanent in intelegerea naturii prin completarea teoriilor sale.

     Ce legatura are asta cu "Nu te opri niciodata la suprafata lucrurilor" - 9/11? Tu pledezi pentru credulitate si teoria conspiratiei. Asta nu e scepticism e chiar opusul, ajungi sa crezi enormitati care starnesc zambete daca nu chiar ingrijorare.
     • -1 (1 vot)    
      Se putea altfel? (Miercuri, 20 februarie 2019, 15:50)

      Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui treos

      Noi suntem prosti, nu intelegem, voi sunteti sceptici inteligenti. Prostul de mine credeam ca teoria evolutiei inseamna mutatii + selectie naturala, cum am invatat la scoala, si cine are vreun dubiu ca mecanismele astea nu explica tot e negationist si young earth creationist. Cercetatorii care sunt sceptici fata de versiunea de manual participa la demersul normal al a stiintei, noi restul trebuie sa repetam papagaliceste: evolutionismul e teoria perfecta si de nezdruncinat. Pai daca e asa perfecta, mai ceva decat gravitatia, de ce trebuie actualizata in fiecare an, cu noi si noi nume? Citatele sunt clare: mecanismele principale nu explica ceea ce trebuie sa explice, de aceea se cauta noi explicatii.
      Ia, spune, de ce a cazut cladirea 7 de la WTC? Sper ca ai vazut inregistrarea, inainte sa-mi dai raspunsul oficial.
      Legatura e ca daca esti dogmatic fata de teoriile conspiratiei, nu vei identifica niciodata un false negative.
      • +2 (2 voturi)    
       stiinta nu da sentinte absolute ca religia (Miercuri, 20 februarie 2019, 17:20)

       treos [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

       nu exista teorii perfecte cum crezi tu, exista teorii pentru care s-a acumulat un volum suficient de informatii care sa satisfaca explicarea unui fenomen.

       Uneori teoriile sunt imbunatatite incremental, alteori dovezile noi schimba total modul de intelegere a unui fenomen. Din prima categorie face parte descoperirea bosonului Higgs, din a doua putem exemplifica cu identificarea H. Pylori ca adevarat cauza a celor mai multe ulcere si nu stresul.

       Daca un fenomen nu este explicat satisfacator nu se recurge la teorii fanteziste, fiinte supranaturale sau alte scorneli care nu pot fi dovedite si nici la teorii ale conspiratiei.

       Autorii citati nu cred in intelligent design, desi sunt folositi de adeptii acelei bazaconii pseudostiintifice. Cred in evolutionism si contribuie cu noi informatii la completarea acestei teorii.

       Despre WTC exista deja un raport
       www.nist.gov/customcf/get_pdf.cfm?pub_id=861610
 • -2 (8 voturi)    
  definitie (Miercuri, 20 februarie 2019, 8:47)

  Toni_Romania [utilizator]

  fakenews = orice articol de revolta care da in guverne si multinationale si banci si establishment (iar autorul este, evident, "in slujba rusilor")
 • -2 (4 voturi)    
  exemple de fake news "pe bune" (Miercuri, 20 februarie 2019, 9:34)

  Toni_Romania [utilizator]

  -Infectiile majore (gen Clostridium, Strepococ) se pot vindeca cu ierburi si usturoi
  -Copiii pot creste normali fara carne/sau fara carne si lapte
  -Ceausescu a fost lichidat de popor
  -Cannabisul face bine omului
 • +3 (3 voturi)    
  Idiocracy (Miercuri, 20 februarie 2019, 15:04)

  provest [anonim]

  Cam despre asta vorbeste doamna. SI se intampla deja.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by