CLICK AICI E ARTICOLUL
Repovestesc. O fată se conversează cu un coleg de facultate pe net. Banal. Ea îi trimite poze nud. Banal. Pentru a celebra? Nu. E ca și cum faci duș. El a luat-o ca o provocare. Animalic, doar e la vârsta aia, nu? Și urmează scene și urmează sex. Nimic neobișnuit nici aici. La 19-20 de ani e chiar penibilă virginitatea, nu?

De aici încolo însă urmează #toastedmonkey
Ea se desparte. Băiatul începe cu Facebookul, că-i la îndemână: conturi false și nudurile ei trimise rudelor.
#toastedmonkey = Apoi, nudurile ei sunt puse pe site-uri de escortă. #toastedmonkey = Facebookul e un robot, răspândește mesajele.


Conștiința? #toastedmonkey Remușcare? #toastedmonkey
Nu gândim astăzi chiar că răzbunarea este bună. De ce? Te face vedetă. #toastedmonkey
Poliției i se rupe de reclamații. E #toastedmonkey Un psiholog, chiar, spune că-i vina fetei. Poliția dă cică bugete importante pentru instruire, discuție cu reclamanții, "cu publicul". De pomană. Unul dintre polițiști face presiuni să-și retragă fata reclamația. În tot timpul ăsta colegul de facultate-agresor dezlănțuie Hyperapocalipsa #toastedmonkey.
E mândru de ce face! Tare mândru! Păi, are succes, nu?
Hai acum să gândim. Demult vina nu mai e a fetei. Fata, ca milioane ca ea, n-a gândit când și-a trimis nudurile. Nasol e să te iei după trenduri, nu? Dar fata n-a făcut o crimă.
"Maimuța prăjită" a preluat controlul.
Facebookul nu-i urmărește multiplele conturi. De ce ar face-o? E platformă liberă. Părinții au rămas cu sfaturile. Unui creier pe care nu l-ai educat la timp ce să-i mai spui? Propria morală-conștiință-remușcare = jocuri nule.
Altele sunt modele azi. La un click distanță doar senzația, emoția te face sensibil. De aia, stăpânește #toastedmonkey. Cine nu e violent în limbaj e disprețuit. Cine are mamă și tată pe social media e un penibil. Cine dă sfaturi e un moș care abia-și târâie murăturile.
Trăim o societate murată. Educația de acasă, din școală au intrat la apă. Tot așa e Academia care-i învață pe polițiști să uite cine-s.
Doar #toastedmonkey triumf! Are fani, este chiar imitată. Are multiple identități.
O să atace mereu. Așa face, își găsește altă obsesie. Gândești? #toastedmonkey e pe val, e viral.
Mult kkt pe internet. Stim asta.
Am pierdut 5 min din viata pentru #toastedmonkey.
Parere de rau ca am scris comentariul.
Maimuta prajita nu merita atentia mea.
As putea sa renunt, dar totusi il trimit.
Este important sa stim si noi sa ne protejam de rele, si sa ne si invatam copiii sa faca asta.
Nici in articolul acesta, nici in cel initial, nici in comentarii, nimeni nu identifica fenomenul. De parca e prima data in timp si primul loc din lume in care se intampla.
Singurul care da un indiciu este chiar agresorul, cu cuvintele lui. Dar nici el nu are precizie, pentru ca familia lui, cunoscutii lui, psihologii, politistii, victima si toti ceilalti implicati nu au cunostinta de fenomen pe un nume mai precis: Narcisism Malign.
Si apoi mai e ceva, violenta fizica si psihica e aerul pe care il respiram zilnic in societatea noastra, inca din interiorul familiilor. Prin urmare nu e de mirare ca cei mai multi nici nu o observa, ba chiar e standardul impus de figurile de autoritate. De aceea aceste figuri de autoritate din societatea noastra pactizeaza natural, la inceput cel putin, cu agresorii. Violenta este markerul unei societati nedezvoltate, animalice.
Sa fii o victima a unei asemenea societati, a agresorilor periculosi nascuti de ea, nu este un accident, este doar o chestiune de timp si de ne-sansa. Sa scapi de agresor relativ in scurt timp, in raport cu durata vietii tale, si cu rani relativ mici, este o noua sansa in viata. O noua sansa sa studiezi, sa inveti, sa intelegi, sa cresti, sa te intaresti, sa ajuti pe altii daca e posibil.
Agresorul in cauza este o persoana foarte periculoasa, in curs de a deveni una extrem de periculoasa. Desigur, asta cu acordul tacit al societatii.
Un punct de inceput:
https://en.wikipedia.org/wiki/Malignant_narcissism