Reacție provocată de ROM Autentic

Cum este să muști cu sete din Tricolor - #doartricolor

de Eugen Istodor     Perspektiva
Miercuri, 24 octombrie 2018, 10:02 Actualitate | PERSPEKTIVA


#doartricolor
Foto: Smile Media
Ieri seară am mușcat cu sete din nou din Uriașul meu Rom. Aseară însă am trăit mai mult. Romul mi-este în sânge, îmi recunosc plăcerea nevinovată că de când îl știu, mușc cel puțin cu sete o dată-n lună. De ce o dată-n lună? Ca gustul să nu se treacă, am grijă parcă de Romul frate. Nu te trece, te rog, nu pot să te mănânc zilnic, ca să fiu mereu ademenit de tine - parcă-i spun. 

Îmi place să tânjesc după el. Eh, nu vă plictisesc cu astfel de dialoguri imaginare cu deliciile personale. Deci, ce s-a întâmplat aseară? Merg la dugheana din colț și, ce văd, Romul mi-era îmbrăcat în Tricolor. M-am întrebat unde mi-era Romul, întâi. Am fost frustrat. Am vrut pe loc să protestez. Au dezbrăcat de caracter ciocolata mea? Nu se poate. Vânzătorul mă vede. Îmi spune: nu știi, omule, Romul este îmbrăcat în Tricolor. Atât mi-a trebuit. Mi-am luat doza de Rom. Și ce să vezi, ce mi s-a întâmplat? Acum, mărturisesc patriotic, am mușcat cu sete din Rom, am mușcat cu sete din Tricolor. 

Fiindcă lucrurile bune se unesc. Și-ți fac bine. Dau o stare de fapt. Uite cum. Tricolorul? Revoluție, nu? Simbol al momentelor de Unire și izbândă. Păi, cum să-i verifici izbânda, să vezi ce-i bun și pentru tine în atâtea trecute revoluții, în atâtea actuale revolte. Numai așa e bun Tricolorul dacă-i verifici gustul mereu și mereu. Dacă-ți explici, mereu și mereu, azi și acum, cum de e simbol și pentru tine. 

La ce-i de folos un Tricolor, dacă nu ai îndoieli, nu te călăuzește și pe tine în a te bucura, în a nu te teme. Da, și de ce nu, în "a mușca" din toate astea: îndoială, tradiție, un fel de a fi împreună, revoltă. De ce? Pentru a vedea că-n viața ta toate acestea-s bune, chiar voluptuoase.  

Context
În anul Centenarului, ROM face un gest simbolic și renunță la brandingul de pe ambalaj, devenind astfel batonul care poartă #doartricolor. Inițiativa face parte din campania "Pentru România, doar tricolor"


Citeste mai multe despre   
1352 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version