Sute de mii de porci sacrificați, mâine-poimâine. Fahrenheit în plină caniculă. Combinate de creștere a porcilor devenite crematorii. Veterinarii deveniți cioclii. Jumătate de Românie cuprinsă de pesta porcină africană. Acum, pe bune, spune-mi, ție îți mai arde să pui limba pe o ceafă de porc, pe o scăricică, pe un ciolan, pe un crenvurști, pe un cârnăcior? Domle, tu ce faci? Mănânci - ți-e scârbă? Nu mănânci - rămâi frustrat?

Pesta porcinaFoto: Hotnews

Vara fără grătar? Cine a mai auzit. Nu se concepe grătar fără o ceafă, o fudulie, franjuri de ciolan, o scăricică, un țambal. Nu mai zic de parizer, de crenvuști la micul dejun.

Ori vara asta oi face tu grătar, nu zic. Dar cum îți vine să știi că porcul în România agonizează, România porcilor suferă? Cum să pui limba pe ceafă la grătar, cînd mintea a procesat-rumegat zilnic veștile despre săracii purtători de șorici?

Mintea nu-i la asta bună?

Să știe din news despre soarta porcului și să comande porc la orice supermarket ori restaurant. Aici nu este vorba dacă pățești sau nu ceva de mănânci porc cu pestă.

Aici e vorba de conștiință.

Când vezi cât suferă porcul, îți mai vine să mănânci porc?

Ce-o să faci?

Nu mănânci că ți-e scârbă, greață de porcul în suferință. Problema este însă alta: poți să-nduri frustrarea verii? Să nu mănânci tu o rumenă ceafă de porc? Să nu o stingi tu c-o berică rece sau un șprițuleț? Să pierzi tu o ceafă c-o berică rece și un țânțar, CLICK, care să te muște?

Deci? Cine câștigă vara asta? Scârba sau frustrarea?

CLICK pe titluri, de vrei istoria porcului mușcat de pestă africană:

Avertismente de venire a pestei în România au apărut de vreun an. Autoritățile trebuiau să construiască un gard ca mistreții să nu treacă în România.

Despre teritoriul pestei africane, porci incinerați și îmbolnăvita industrie de mezeluri.

Pesta nu se dă la om, dar omul o poate transporta cu mașina, pe haine, prin buzunare

Ultima oră! Și cum porcii români au luat pesta de la străini și sălbatici, iată vânătoarea sălbăticiunilor în Dobrogea. Mistreți, lupi, ciori vor suferi alături de porcul domisticit

Revolta dintr-un sat împotriva autorităților

Gafă porcească: comparația incinerării porcului cu cea a evreilor. Autor Petre Daea, fanul oii:

"Singura metoda este sacrificarea. Porcii toti se incinereaza, e o munca extraordinara, acolo este ca la Auschwitz, dom'ne".