Nick Cave & The Bad Seeds cântă în această seară la ROMEXPO, în cadrul festivalului „Rock the City 2018“. Toate persoanele care au un bilet valid, abonament / o invitaţie la concert sunt rugate să citească următorul regulament de acces, conduită și scurtă rătăcire, pentru care Perspektiva își asumă întreaga responsabilitate.

Nick caveFoto: Hotnews

1. Tristețea nu este obligatorie, ci înțelegerea cuvintelor, intrarea în ritmul care se aude din peștera lui Cave.

2. Povestea peșterii lui Cave a fost postată acum câteva secole pe wall-ul lor, de către Socrate și Platon. Acolo scrie că Nick, la spectacol, ține în întuneric spectatorii și că îi seduce prin cântecul lui tărăgănat, le arată ceva ce numește “lumină”, “spirit”. Obișnuiți cu prejudecățile și tâmpiți de întuneric spectatorii rămân dezorientați pe viață.

REVENIM > Avertisment: măsurile sunt luate pentru siguranţa tuturor participanţilor la concert.@Perspektiva își asumă întreaga responsabilitate. Deci:

3. Concertul ar trebui să se încheie în jurul orei 23.30. Nu s-au anunțat bis-uri, astfel încât e posibil să plecați cum ați venit: dezorientat, cu tramvaiul, taxiul, mașina personală.

4. Binevenit ar fi s-o luați desculți pe jos până acasă. Dacă stați în Drumul Taberei și vă veți trezi în Berceni mâine dimineață, Cave nu consideră de datoria lui să vă aducă pe drumul cel bun.

5. Cave lovește cu un cuvânt crud în cușca ta personală: minte, suflet, corporație, SRL, daimon. “Crud”, adică, bio, nat, cuvânt folosit de industria muzicii. Trecut, dar pus de Nick în combinații slow food.

Are cuvinte care ating, că-s în povești violente, de dragoste, de incertitudine. De aici, căderile în abis, numite popular, anxietăți.

6. Cave nu este Cohen. Leo era îngăduitor, Nick este necruțător. Are brișcă! Dă la lingurică, fără avertisment.

7. Cave are relații adecvate cu Dumnezeu, Buddha și toți Mohammezii de pe pământ. Nu i-a văzut în viața vieților lui, dar nici nu vrea să-i vadă.

Omul îi tot ia la întreabări, nu dă în cap la oameni.

8. Iubirea la Cave este diversionistă. Nu-i dă de mâncare ca să-l terorizeze. Stă în “lumea” ei.

E ca un chiuretaj:

9. A tras pe nas, în venă, a băut de-a spart. Dar astea nu-s virale de Youtube. Sunt doar niște The Doors spre căutări mereu și mereu, fără capăt.

Și după a suta mie de dependență s-a trezit și-n România plină de gropi și virali, și ură. Cu un Ford 1957 lovit de experiențe punk, rock, infinite. Viața lui însăși, vitală, nu? “te prinde”.

10. Nu uitați că ați fost informați! LIKE ȘI SHARE ca să fiți culeși, totuși, de vreun suflet, ceva, din București/ localitățile riverane, într-un târziu.