​​​Gașca de la "Starea Nației" are hazul ei. Are poveste și punctează, uneori de place și dușmanilor. Azi, Starea este, ca umor, peste Badea și Banciu. La Antena 3 și la B1TV, aceștia au decăzut din ringul ironiei, în lumea ștampilelor. Ăsta-i prost, și ăla la fel. Io-s deștept! Cam așa arată stand-up-urile lor. Starea Nației a impus și puțintică morală. O conduită morală pe piața televiziunii românești. Badea și Banciu au încremenit în proiecte. Aparițiile lor garantează imoralitatea patronilor. Voiculescu și Păunescu. "Starea Nației" a schimbat doi finanțatori (nu e de laudă). I-a schimbat când aceștia le-au pus băieților pumnu-n gură.TVR.DIGI 24 și temătorul Prelipceanu. Astăzi situația-i albastră. Doina Gradea, șefa TVR a fost înregistrată făcându-și albie de porci subordonații și slujindu-și stăpânul, Puterea politică.Pătraru, cel care a înregistrat dejecțiile șefei TVR, pe blogul lui tace. Și ne vorbește, în interes public, despre capetele de porc din TVR. Da, asta înseamnă să ai etică în instalație, în mai 2018.

PatraruFoto: Hotnews

Umor fără un pic de morală nu există. Dacă nu ai o minimă morală, te transformi în cap de porc. Și, așa, adio glume.

Ai văzut glumele de la Starea nației? Acum ascultă un Pătraru în stare etică.

Aici este ceva de kamikaze. Aici este ceva ce puțini dintre noi suntem în stare să facem. Să faci public capetele de porc de toate felurile. Joc ce depășește orice imaginație. Urmează? Ura TVR-iștilor, tăiere contract, uși închise prin media mică românească. Clar patroni și șmecheri media zic: cu Pătraru nu-i de glumit! Sigur are pe cineva-n spate! - vor spune conspiratorii. Eu mizez pe umor. Umorul poate să-ți ia mințile. Împreună cu, repet, un pic de morală. Umor&morală te fac liber.

Cel mai tare însă este felul în care Gradea, șefa TVR, o să-și privească proprii subordonați. De acum încolo. I-a făcut albie de porci. Numite și susținute exclusiv politic, șefa și conducerea TVR sunt înlănțuițe în poftele politicienilor. Auziți judecățile de valoare ale lui Gradea și Dârvariu. Ei au dreptate: noi doi suntem fffffbuni, restul sunt angajați pe clanuri, pe porcie și nu putem scăpa de ei.

Cum credeți, repet, că se vor privi în ochi, cei care "fură ca-n codru" în TVR. Cu cei care vorbesc porcin despre profesionalism, corupție, slugărnicie? TVR-ul are însă o lungă istorie de șarpe boa ce înghite orice, se intoxică și merge mai departe năuc. Se numește omenească lașitate, nu? Salarii, nu, luate fără multă bătaie de cap. Fără criterii de competență, doar să meargă treaba.

Poate, de ce nu, discursul porcin al lui Gradea amintește de fiul lui Dragnea și ferma sa de porci. Analogia porcină e formula magică de înțelegere între Gradea-TVR și Dragnea PSD. Probabil, ne putem imagina, în acești termeni, și-a expus Gradea programul și competența, când PSD-ul a impus-o în funcția supremă, în ferma animalelor de la TVR(este vorba de aluzie la opera lui Orwell).

De aceea, nu?, Gradea își permite să vadă TVR ca pe o fermă. Ferma profesioniștilor și capetelor de porc.

Pătraru nu face decât să fie egal cu sine. Nimic mai mult. În 2018, luna lui mai. Și are nevoie de susținere acum, pentru ca de mâine, să nu fie singur, să nu ajungă să fure ca-n codru și el, iar capul lui să devină "cap de porc".

UPDATE:O reacție din interiorul TVR a apărut. De la redacția Știri. CLICK DETALII