Rezervă un loc pe eugen.istodor@hotnews.ro.Mircea Florian va fi miercuri la FotoCabinet, la întâlnirile Cabinetului de Perspektive. Copil fiind, l-am considerat un ciudat care mă bântuie. Apoi, omul-experiment fără de care viața n-are sens. Acum un monstru-sacru al parcursului meu muzical. Cunoscut prin avatarurile sale: M.A.N., Florian din Transilvania, FloriMan, Tralalart, Ceata Melopoică. Acum este Profesor, știind rostul zbârnâielii în artă. Și nevoia salvării Tulnicului de la uitare.Pentru Fotocabinet.Vezi LIVE pe Facebook Perspektiva 2.0 confruntarea cu omul experimentelor muzicale.

Mircea FlorianFoto: Hotnews

Împreună totul e frumos, împreună vântul e pufos.

E o șmecherie! M-am prins. Mircea Florian e cel mai șmecher dintre muzicienii noștri. Din generația Phonix, Dan Andrei Aldea. Nimic nu e frumos, nimic nu e ușor. Domle, așa m-am lăsat sedus și eu de Mircea Florian că e simplu, că e... cine nu știe Podul de Piatră?

Cântec de copil. Dar ascultă să vezi, nu-i nimic de copil. Monotonia, letargia te lovesc peste minte. Cum să fie? E povestea orbirii, mecanicii noastre cotidiene. Mircea Florian te-nvârte în taina simplității și deodată te îngroapă în vârtej.

Mircea Florian e un joc, un joc cu apele tulburi ale subconștientului. E un Freud, dar lucrează cu, șerpește, cântec. Vino să-l auzi, să-l vezi pe artistul care s-a jucat cu mintea unei generații. Vino să-l vezi pe cel care astăzi salvează tulnicul și continuă cu lupta antiinerție.

Va vorbi despre rolul major al Zbârnâielii în Artă.Totul va fi la FOTOCABINETUL lui Eugen Ciocan, miercuri, ora 19,30. rezervă locul tău de zbârnâială pe eugen.istodor@hotnews.ro. Vezi LIVE pe Facebook Perspektiva 2.0 confruntarea cu omul experimentelor muzicale.