Cabinetul de Perspektive se intruneste laFoto-Cabinet, ​pe Lipscani 41. Miercuri, 21 februarie, ora 19 jumatate. Invitata: Constanta Vintila Ghitulescu. Tema: De la Sfantul Valentin la Preacuviosul Divort. Istoria dragostei si casniciei romanesti. Din zilele noastre pana-n secolul al 16-lea. Stii procedura: te inscrii cu un email s-un cuvant inteligent la eugen.istodor@hotnews.ro. Primesti parola de intrare in Fotocabinet, pe 21 februarie, ora 19 jumatate.

Cabinet de PerspektiveFoto: Perspektiva

Sunt vreo 20 de zile de dragoste in Romania. De la sfantul Valentin, trecand prin Dragobete si-ajungand la 1 si 8 martie. Cum sa nu-ti fie inima indracita?

Despre duhul dragostei de astazi si altadata vorbeste Constanta Vintila Ghitulescu. Cu documente cercetate ani de zile in Arhive.

Intri in jocul Cabinetului de Perspektive?

Tine minte regulile:

- Pana marti, 20 februarie 2018, ora 14 trimite un email de intrare in jocul Cabinetului de Perspektive pe adresa eugen.istodor@hotnews.ro.

- Emailul acrediteaza intrarea unei singure persoane

- Emailui trebuie sa aiba ca subject un singur cuvant/o singura propozitie legata de tema: Dragoste&Divort. Fantezia si bunul simt sunt apreciate.

- Numar limitat! Primii doritori se vor califica in randul celor 15. Sunt doar 15 participanti la JOCUL Cabinetului de Perspektive.

- Pentru confirmare, cei 15 alesi vor primi pe email o parola care va trebui rostita la intrarea in Cabinetul de Perspektive.

- Ca temei al dialogului real, fiecare dintre cei prezenti ii vor pune cate o intrebare Constantei Vintila Ghitulescu, pe tema dezbatuta.

- Avertisment: conversatia va fi transmisa live pe facebook/perspektiva 2.0 si pe facebook/hotnews.

Constanta Vintila Ghitulescu este doctor în „istorie şi civilizaţie“ la Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, Paris (2004) şi doctor în sociologie la Facultatea de Sociologie a Universităţii Bucureşti (2012). Cercetător la Institutul de istorie „Nicolae Iorga“. Directorul proiectului european (ERC): Luxury, Fashion and Social Status in Early Modern South-Eastern Europe.

Scrieri: Evgheniţi, ciocoi, mojici. Despre obrazele primei modernităţi româneşti (1780-1860) , Humanitas, 2013; În şalvari şi cu işlic. Biserică, sexualitate, căsătorie şi divorţ în Ţara Românească a secolului al XVIII-lea (Editura Humanitas, 2004, reeditare în 2011), Focul amorului: despre dragoste şi sexualitate în societatea românească (1750–1830), Humanitas, (2006), Evgheniţii, Humanitas (2006); Mode et luxe aux Portes de l’Orient. Tradition et modernité dans la société roumaine, Iniciativa Mercurio, Valadolid, 2011.

IataFotoCabinetul, Salonul Bovary, va fi Cabinetul nostru de Perspektive.