​Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi că Guvernul va aproba prelungirea valabilității polițelor Euroins cu încă 3 luni, adică până pe 8 decembrie.

Supraveghere trafic autoFoto: AGERPRES
  • „Motivul acestei modificări cred că este legitim. Sunt încă în vigoare peste 1,8 milioane de polițe RCA emise de Euroins, iar dacă s-ar păstra termenul actual de expirare de 8 septembrie este evident că ar exista un real pericol de scădere a gradului de cuprindere in asigurarea obligatorie RCA a unui segment urias din parcul auto național.”, a declarat premierul.

Amintim că toate contractele de asigurare emise de Euroins, asigurător în faliment, vor expira automat în data de 8 septembrie 2023.

Șoferii nu au prea fost interesați să denunțe polițele RCA la Euroins, pentru a-și face altele noi cel mai probabil mai scumpe, așa că ASF a propus prelungirea termenului cu 3 luni, iar Ministerul Finanțelor a scos în dezbatere în 18 august un proiect de Ordonanță de urgență în acest sens.

Brokerii în asigurări au trimis luni o adresă către Guvern, în atenția premierului Ciolacu, în care avertizează că amânarea pentru săptămâna viitoare a proiectului de Ordonanță de urgență privind prelungirea valabilității polițelor RCA ale Euroins riscă să blocheze sistemele operaționale și să crească masiv numărul mașinilor fără RCA în trafic.