După ce s-a terminat mini-campionatul din play-out, la finalul acestei săptămâni ia sfârșit și play-off-ul. Podiumul este bătut în cuie înaintea rundei. Titlul a ajuns, pentru a 5-a oară la rând, la CFR Cluj, iar FCSB și CS Universitatea Craiova vor ocupa, în această ordine, următoarele două poziții.

Pontul zileiFoto: Profimedia

În etapa a 10-a, în Bănie se luptă Craiova și Farul, vineri, 20 mai, de la ora 20:30, iar gazdele nu se mișcă de pe locul 3, indiferent de rezultat.

Oltenii au pierdut totul, în decurs de câteva zile. Echipa lui Reghe a cedat acasă și cu FCSB (0-1), în Liga 1, dar și cu Sepsi (0-1), în returul semifinalelor Cupei României. Iar etapa trecută n-a suflat în Gruia (1-2), băgând titlul în buzunarul CFR-ului.

Mai există, totuși, o miză pentru trupa din Bănie. Craiova se pregătește să susțină barajul pentru calificarea în preliminariile Conference League.

Dacă va rata și acest obiectiv, antrenorul Laurențiu Reghecampf își poate face bagajele. La ușă stă fostul selecționer Mirel Rădoi, dorit cu insistență, se spune, de patronul Mihai Rotaru, cel care l-a cooptat în staff-ul administrativ pe Marian Copilu, personaj alungat din Gruia.

Farul termină un campionat cenușiu, fără realizări. Formația de la malul mării s-a calificat cu emoții în play-off, unde n-a contat la nivel de rezultate. Dobrogenii nu au primit din partea FRF licența pentru a juca în cupele europene, după ce și-au schimbat numele din Viitorul în Farul, și au decis să-și caute dreptatea la TAS.

Obiectivul lui Hagi rămâne constant: să facă o echipă bună cu investiții minime, promovând juniori din propria academie. A fost anunțată și ținta pentru sezonul viitor. Este una mai îndrăzneață, titlu, însă nu este cert dacă că „Regele” se va afla pe bancă, fiind tentat să dea curs unei propuneri din exterior, cea mai atrăgătoarea fiind cea de la Galatasaray Istanbul.

Universitatea și Farul sunt două cluburi „înfrățite”. Viitorul a fost pepinieră și pentru Craiova, nu doar pentru FCSB. Mijlocașii Alexandru Mitriță și Alexandru Cicâldău sunt exemple de jucători de pe urma cărora „juveții” au făcut bani, în urma vânzării lor în străinătate, ambii fiind produse ale Centrului de Copii și Juniori de la Ovidiu.

Sunt două echipe care nu se zgârcesc la goluri. Farul este pe locul 5, cu 32 de puncte, la fel ca și FC Voluntari, implicată joi în finala Cupei.

Superbet propune cota 1.42 pentru 1-3 total goluri în meci.

CS Universitatea Craiova vs Farul Constanța
Cotă
1-3 total goluri în meci 1.42

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol