Este prima oara cand doua persoane cu rang inalt in PDL sunt luate pe sus de procurorii DNA si DIICOT.

Stefan VlastonFoto: Arhiva personala

Senatorul Mircea Banias este viceliderul senatorilor PDL si secretar al Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala, iar Laurentiu Mironescu, secretar general al MAI, Ministerul Administratie si Internelor.

Prin natura functiilor, ambii demnitari aveau acces la informatii de prima mana, privind securitatea si ordinea publica, iar Laurentiu Mironescu la informatiile privind criminalitatea economica, evaziunea fiscala si asocierea in vederea savarsirii de infractiuni.

Cat de bogati sunt ambii demnitari se poate afla din declaratiile lor de avere. Sa mentionez doar ca Laurentiu Mironescu are cinci terenuri si cinci case, plus conturi in banci.

Altceva vreau sa analizez acum. Cum se fac numirile si promovarile in PDL. Daca senatorul Banias a fost ales uninominal, dar propus pe liste de PDL, dupa o cariera de director al Administratiei Porturilor Constanta, Laurentiu Mironescu a fost recomnadat doar de statutul de fost deputat PDL si de sef al filialei Constanta a PDL.

Intrebarea ar fi urmatoarea: la numiri in functii asa de importante, cum este aceea de la MAI, care iti ofera acces la cele mai secrete documente ale unui stat, serviciile de informatii nu trebuie sa dea un aviz? Din cate stiu eu raspunsul este da. Atunci una din doua: ori serviciile habar nu au ce se intampla in tara asta si papa degeaba banii contribuabililor, ori cei care au facut numirea, ministrul Igas si Emil Boc n-au tinut cont de avize si atunci trebuie sa raspunda. Inclusiv Traian Basescu, care ar fi cazul sa explice in ce-au constat avizele serviciilor.

PDL mai are un alt cartof fierbinte in maini. Iata la ce duce consacrarea prezumtiei de nevinovatie ca singur criteriu pentru „evaluarea” membrilor cu functii de conducere. Vasile Blaga tocmai ce il dadea exemplu de inocenta pe senatorul Mircea Banias, ce greseala mare ar fi facut partidul daca il sanctiona cand a mai fost in atentia DNA. Care, vezi Doamne, i-a dat NUP. Nu s-a gandit ca NUP-ul dat era, poate, o invitatie la continuarea infractiunilor. Uneori se mai fac si de astea…

citeste tot articolul si comenteaza pe Contributors.ro