Sunt de acord. Acesta a fost un scenariu rar, care nu se intampla de obicei. Deci, este cineva care poate garanta ca acest lucru nu se va intampla din nou in orice moment? Pentru mine bunul simt este sa protejez vietile noastre 100% si nu "speranta ca ceva este ceva rar care nu se va intampla din nou", scrie Ilias Papageorgiadis pe blogul sau.

"Sunt sigur ca japonezii isi iubesc tara si fac ceea ce este posibil pentru a controla situatia"

Si eu la fel. Ei sunt incredibili si faptul ca am scris din nou despre asta, exprima respectul meu imens. Dar acest lucru nu este suficient pentru a controla o problema nucleara...

"Romania nu este o zona cu riscuri atat de ridicate de producere a unui cutremur, cum ar fi Japonia".

Corect, nu este. Dar aceasta este o zona unde un cutremur major a avut loc in urma cu 35 de ani. Acesta nu este un joc de posibilitati, ci doar o abordare simpla a realitatii.

"Energia verde este mai scumpa decat cea nucleara"

Desigur, dar cea nucleara ne poate ucide, in timp ce "energia verde" este inofensiva. In plus momentul in care investitiile in "energia verde" vor continua, costurile vor continua sa scada.

"Nu este o problema mare la Fukushima, lucrurile sunt sub control"

Sunt fericit sa citesc acest lucru. Apoi, daca va ofer maine o proprietate in valoare de 10 milioane de dolari in Fukushima, veti merge sa traiti acolo? Veti avea curajul? Ve veti simti in siguranta sa va luati familia si copiii Dumneavoastra acolo? Sau pur si simplu veti gasi o scuza pentru a refuza?

"Energia nucleara este o solutie sigura pentru Romania"

Eu nu sunt atat de sigur de acest lucru. In cazul in care tara cea mai disciplinata a acestei lumi nu poate controla un accident nuclear, de ce ne-am astepta sa ne ocupam noi mai bine de o potentiala problema, daca se intampla?

De notat:

* Ma intristeaza ceea ce se intampla in Japonia.

* Am fost socat de comportamentul unor japonezi curajosi, curajul lor este incredibil.

* Analiza mea nu se axeaza pe motivele care au stat la baza incidentului. Rezultatele sunt mai importante, deoarece acestea vor schimba viata noastra pentru totdeauna.

* Voi fi fericit sa va citesc opiniile diferite, bazate pe argumente puternice.

Comenteaza peblogul lui Ilias Papageorgiadis.