Tarile bogate cumpara pamant in cele sarace pentru a-si asigura hrana. Pamantul arabil este obiectul noii "goane dupa aur". Pamantul arabil a devenit un subiect geopolitic. Securitatea mondiala este pusa in pericol de foamete. Suntem pe locul 12 in lume ca vulnerabilitate in fata foametei. Printre tarile Africii.

In Timis terenul agricol e deja in mainile italienilor. Ce face Guvernul? Prin glasul incredibilului Secretar de Stat, Adrian Radulescu, aflam faptul ca o sa impuna un impozit suplimentar de 400 de lei pentru fiecare hectar nelucrat.

Lasam la o parte violarea dreptului de proprietate. Vorba lui Iliescu, "un moft". E pamantul meu, atata vreme cat platesc impozit pe el fac ce vreau cu el.

Pentru batranii care nu-si mai pot lucra pamantul o sa fie o singura iesire. Sa-l vanda. Cine o sa-l cumpere? Cine cumpara de peste tot. Cine are bani. Cine are capital.

Daca tot are de gand sa faca o asemenea actiune, aceasta ar trebui completata cu o lege prin care terenul agricol sa nu poata fi vandut strainilor. Nu ne lasa UE. Cand toti baietii destepti cumpara, noi vindem. Cand pretul e cel mai jos.

Si ca asta e o teama reala priviti ce spun japonezii cand s-au vandut 556 de hectare la ei. Nu 400.000 ca la noi.

"At the national level, Prime Minister Naoto Kan indicated in October the possibility of restricting foreign ownership of land where it could jeopardize national security."

PS Multumesc lui Theophyle si Lucian pentru date.

Citeste si comenteaza pe blogul lui Dan Selaru.