Sorin Ovidiu Vintu spunea ca vrea sa traiasca intr-o tara normala.

Cristian GhineaFoto: CRPE

In tarile normale, oamenii care mascheaza scheme Ponzi in diverse vehicule de investitii (Madoff) sau care fac din companii scheme Ponzi de facto prin inginerii financiare fac puscarie (Enron). S.O. Vintu nu face puscarie pentru FNI, justitia din Romania nu crede in conceptul de interpus.

Acum, S.O. Vintu este judecat pentru favorizarea infractorului si se tot da bolnav. Intr-o tara normala nu i-ar fi mers. Ii urez din tot sufletul domnului Vintu sa traiasca intr-o tara normala.

Din acelasi ciclu, domnul Tiriac junior da in judecata statul roman pentru ca a stat noua ore la arest. El declara ca vrea sa atraga atentia asupra neajunsurilor Ministerului Public. Frumoasa intentie.

Iata citeva neajunsuri, asa cum sunt eleperfect expuse de Liviu Avram in Adevarul:

1) Tiriac senior merge la Cotroceni ca sa vorbeasca cu presedintele tarii despre dosarului fiului. Intr-o tara normala, Tiriac sr. ar fi trebuit umflat pentru trafic de influenta. Primul neajuns.

2) Ion Iliescu suna la procurorul sef Botos, sa aiba grija de copil. Intr-o tara normala, Iliescu ar fi trebuit umflat pentru trafic de influenta. Al doilea neajuns.

3) Procurorii de caz sunt schimbati de catre Botos. Al treilea neajuns (pe vremea aia se putea fara justificare). (Apropo, din cite stiu Ion Amarie are o pensie de 17.000 de lei, despre Botos ce mai stim?).

4) Noii procurori impart dosarul de trafic de cocaina al lui Tiriac jr. in mai multe, iar vina e aruncata pe aia mai mici. Al patrulea neajuns.

5) Procurorul Muscalu spune la tv numele unui martor protejat. Al cincilea neajuns.

6) Martorii astfel intimidati isi schimba declaratiile in instanta. Al saselea neajuns.

Deci, pe scurt, Tiriac sr. apasa pe butoane si fiul scapa de puscarie, in citiva pasi si sase neajunsuri.

Ii urez si lui Tiriac jr., tot din tot sufletul, sa traiasca intr-o tara fara atitea neajunsuri.

Citeste si comenteaza pe Contributors.ro