Anul viitor o sa fie mult mai greu decat 2010. Asa cum oricarui roman cu scaun la cap ii e clar ca nici actuala Putere, nici actuala Opozitie nu au nicio idee despre ce se petrece economic, nu au nicio solutie reala si nici macar nu inteleg ca ne apropiem de dezastru, tot asa increderea in clasa politica de aici sau aiurea o sa se prabuseasca, scrie Dan Selaru pe blogul sau.

Anul viitor o sa fie anul prabusirilor economice rasunatoare. O sa se prabuseasca State sau banci sau o combinatie a acestora. Si o sa traga dupa ele firme si cetateni. Razboiul monetar o sa continue asezonat cu bariere economice si protectionism. Ce a facut Franta si Germania cu noi e doar un mic amanunt in acest context.

Anul viitor factura crizei o sa fie platita de contribuabili, noi taieri de venituri, alte taxe si impozite. Odiseea Ordonantei 50 este semnificativa, totul o sa ramana in spatele populatiei.

E evident ca ritmul violentei o sa creasca. In contextul slabirii Statului numarul infractiunilor o sa creasca exponential. Raspunsul o sa fie o limitare a drepturilor cetatenesti. Sa nu uitam ca pentru taierea salariilor s-a folosit starea de urgenta.

Citeste si comenteaza pe blogul lui Dan Selaru.