Sunt in Parlament, chiar in sala, undeva in ultimele randuri. De la tribuna se vorbeste despre buget. Boc anunta crestere economica si iesiri din criza. Se exagereaza in unele aspecte. Opozitia nu se lasa nici ea mai prejos. Se denunta, absolut caragialesc, minciuna Guvernului. Fiecare parte e inflamata de patriotism si invoca tara, poporul, scrie Dan Popa.

In sala, parlamentarii sunt ocupati cu alte alea. Chiar in fata mea, Toader Paleologu citeste despre superioritatea lui Antonius. O fi fost vreun ordonator de credite si Antonius ala, imi zic. Langa el, Sever Voinescu citeste pe laptop. In sala sunt cam 35 de laptopuri deschise, semn ca avem un Parlament cult. Alti 17 parlamentari vorbesc la telefon (e ora 18,13). Trei mananca. Scuze, sunt patru. Al patrulea o face insa, discret. Ion Vasile, in geaca lui maron, discuta cu vecinul. Rad amandoi. Antrenorul national Anghel Iordanescu e pe hol si discuta despre tenis, pensie si alte lucruri cu subtile legaturi cu bugetul de stat. Stiu sigur ca odata am sa inteleg aceasta legatura.

Am vazut ca deputatul PDL Constantin Dascalu statea singur si m-am pus langa el. Il stiu, e membru in Comisia de Finante Banci a Camerei. Are un baiat plin de credite luate de la banci. Dascalu fusese printre dintre cei mai vocali impotriva aplicarii OUG 50 la stocul de credite. Azi mi-a facut apologia aplicarii retroactive a Ordonantei. Dar parca acum doua luni imi spunea contrariul, zic. Ei, zice zambind Dascalu, aia era atunci. Intre timp am mai discutat- in fond din negocieri iese progresul, nu? Asa o fi, zic, a naibii treaba si progresul asta. Ma intorc la locul meu.

In dreapta, Sergiu "Un fleac, m-au ciuruit" Nicolaescu scrie ceva. Pambuccian a plecat din sala. Sase parlamentari se plimba prin plen. Prigoana tocmai a iesit si el. Nici premierul Boc nu mai e. Ministrul Finantelor priveste in gol (ca in plin nu are cum, cred).

E un sentiment general ca nimanui nu-i pasa cu adevarat de miza acestui buget. Nu stiu ce se vede la televizor, dar in sala e ca in pauza din curtea scolii. Sau mai exact ca la serbarea de la gradinita, cand fiecare era interesat numai de momentul in care trebuia sa recite pozia lui. Atat.

Ce-ar fi daca li s-ar taia ziua de azi din salariu parlamentarilor platiti sa dezbata bugetul, dar care nu sunt in sala sau daca sunt, se uita la poze sexy pe laptop? Ceilalti 5% ori par atenti, ori se joaca de-a statuile.

Cred ca ma duc sa vad ce scrie Sergiu Nicolaescu. Mi-e ca se naste un nou scenariu...

P.S. Roberta Anastase a anuntat ca dezbaterile vor dura pana la ora doua noaptea. Unii parlamentari au ras si au zis "Siguuuur ca da, Roberta". Ultimul care si-a luat paltonul si a plecat e Madalin Voicu. E 18,34. Pana la doua noaptea sigur se va intoarce.

(N.R.-Colegul nostru este pentru prima data in Parlament. Ii uram multa "tarie", de caracter :))