Despre ce vorbim? Despre bucurie, respect, mandrie? Putem sa batem campii ditirambic sau sa neglijam realitatea. Nu-mi doresc pentru Romania decat normalitate si banalitate. O sa fim normali cand clasa politica o sa ne spuna ce se petrece si o sa fim banali cand realitatea o sa confirme ce ne-au spus.

Ieri m-am vazut cu tot felul de oameni, pe unii i-am vazut pentru prima oara. Oameni normali, foarte normali, Bugetari, angajati in mediul privat, patroni, pensionari. Nu stiu cum se face dar ieri chiar am vorbit sau am vazut foarte multi oameni. Ce-am vazut eu nu reprezinta Romania, reprezinta felia mea de Romanie. Oamenii care ma inconjoara. Fiecare avem felia noastra.

Feliei mele de Romanie ii doresc sa fie sanatoasa si prospera, asa cum doresc fiecarui om din lumea asta. Vorbele mele nu au efect, sunt doar o figura de stil sau ceva politete. Dar, realmente, feliei mele de Romanie eu chiar doresc prosperitate si sanatate. Pentru ca daca ei o duc bine asa o sa o duc si eu.

Ca sa o ducem toti mai bine avem nevoie de incredere, unii in altii. Ce reprezinta increderea? Pai eu sa stiu ca Ileana, vecina mea, culege strugurii si face vinul si tuica, tanti Doina are grija de casa si nea Sardaru plateste la timp facturile. Ca vecinii mei au grija de casa si ei stiu ca eu o sa-mi platesc la timp toate darile fata de ei. Unde e Statul aici?

Fiecare dintre noi avem probleme. Dar a crede ca doar de unul singur, smulgand de la ceilalti, putem trece peste necazuri este o prostie. Desi multi cred ca este cea mai buna metoda, este de fapt cea mai proasta. Pe termen scurt poate ca merge, pe termen lung niciodata. Iar la noi a trecut prea mult timp.

Va urez sa fiti fericiti, unii au scris in Constitutie dreptul de a cauta fericirea. Si urez tuturor sa aiba o felie de Romanie cat mai mare. Va urez sanatate. Iar Romaniei sa nu mai fie o suma de felii.

La multi ani!

Citeste si comenteaza pe Romania obiectiva.