Dupa cum evolueaza lucrurile, de la ora la ora, este posibil ca miercuri sa avem un vot asupra motiunii de cenzura in strada, nu in parlament.

Principalul promotor al acestei "alternative" este Victor Ponta, cel care se alinta cu numele Che Ponta, in amintirea celebrului revolutionar, Che Guevara. A si anuntat ca va participa la demonstratia mamut, de 80.000 de manifestanti, care va paraliza traficul in Bucuresti.

Agentiile de stiri relateaza cum primarii PSD din toata tara inchiriaza autobuze, mobilizeaza oameni, ii aprovizioneaza cu mancare si apa, pentru a rezista la drumul lung pana la Bucuresti. Cei din Timisoara si Satul Mare au si plecat spre Bucuresti.

Sa fie vorba de o "mineriada" a anului 2010? Doar PSD stie cum se organizeaza astfel de manifestari!

Ingrata este situatia sindicatelor, care devin instrumente ale luptei politice. Pana la urma, mitingul de miercuri este unul sindical sau unul politic? Nu cumva Che Ponta confisca lupta sindicala pentru a-si atinge obiectivele politice? Iar sefii de sindicat nu fac niciun secret din obiectivul lor pentru mitingul de miercuri, care, coincidenta, este acelasi cu al PSD-ului: daramarea guvernului Boc!

Grav este insa derapajul de la procesul democratic. Este foarte normal ca opozitia sa-si doreasca caderea guvernului, sa depuna motiune dupa motiune, sa incerce sa convinga parlamentari (mai lipsesc 4, 3 negri mititei), pentru ca motiunea sa treaca.

Citeste tot articolul si comenteaza pe Contributors.ro