Dupa miscarea "geniala" a puterii, asta cu neparticiparea la vot, constat o adevarata "democratie originala". De ce am mai votat uninominal? Vad ca toate partidele voteaza in bloc, sau nu voteaza, tot in bloc, sau chiulesc in bloc. Precedentul care se creeaza este foarte periculos. Avem practic 5 partide de sorginte comunista si un grup care se comporta la fel. In care opinia personala nu mai este permisa.

Doar in partidele extremiste cine nu era de acord cu linia partidului era eliminat, la Hitler sau Stalin era la modul propriu. La noi inceputul, in ultima vreme, l-a facut PNL.

Ce se intampla acum este un simulacru de democratie. Am exact acelasi sentiment din vremea lui Ceausescu dar cu mai putina speranta. Atunci exista speranta democratiei, care e speranta acum?

S-a furat votul la legea pensiilor, s-a votat aiurea, s-au cumparat parlamentari, nu se respecta regulamentul, se voteaza cu bilele la vedere, este supravegheat votul, nu se stie ce se voteaza, exista voturi multiple, s-au cumparat voturi. Zeci de astfel de exemple.

Parlamentul, simbolul democratiei, la noi este doar o adunare de grupuri de interese formate din persoane de o mediocritate infioratoare, de un servilism jegos si de o moralitate cel putin dubioasa. Daca maine nu se va vota motiunea, indiferent de rezultat, de cat mai multi parlamentari inseamna ca avem o clasa politica falimentara, maine este declarat falimentul democratiei. Ne facem de ras.

Motiunea n-o sa treaca dar nu despre asta e vorba.

PS Varujan Pambuccian, te votez de la intrarea ta in Parlament. Du-te si voteaza cum vrei dar voteaza. Esti acolo si datorita mie si ma reprezinti. Iar eu iti cer sa votezi. Dupa propria ta constinta pusa in slujba interesului national. Altfel esti la fel ca ei.

Comenteaza pe blogul Romania obiectiva.