N-am avut alta treaba si am rasfoit motiunea de cenzura avand in cap intrebarea: as vota-o sau nu? Dincolo de sarcinile de partid, de apartenenta la un grup parlamentar, daca as fi singur in cabina, doar cu propria constiinta.

Mai intai, o chestiune de principiu. Partidele, aflate la guvernare sau in opozitie, folosesc situatia actuala a tarii, destinul cetatenilor, pentru administrarea de lovituri (sub centura sau nu, aproape nu conteaza), adversarilor politici. Adica suntem luati ostatici in lupta oarba politica. In care se sconteaza pe exterminarea adversarului, nu pe intelegerea in scopul promovarii binelui comun. Nici nu se aduce in discutia politica acest subiect. Doar “moarte adversarului”! “Sa dispara din scena politica partidul x sau y!” “Ne luptam pentru eliminarea raului primordial, presedintele tarii!” “Sa omoram ursul si vedem noi ce facem cu blana, dupa aceea!”

Autorii motiunii se erijeaza in purtatorii de cuvant ai unei majoritati de 91%! De unde pana unde? Din 2-3 sondaje de opinie, platite de opozitie. Dar sa trecem mai departe.

Citeste intreg articolul si comenteaza pe Contributors.ro