Apropierea alegerilor mid-term pentru Senatul si Camera Reprezentantilor din 2 noiembrie a.c. implica pentru prima oara dupa aproape un secol doua miscari populare formate in ultimul timp. Ambele miscari sunt “nascute si moşite” de noile retele sociale internetice Facebook si Twitter.

Tea Party (Ceaiul) s-a format la inceputul anului 2009 si poarta numele vestitului “Ceai din Boston” (Boston Tea Party), când la 16 decembrie 1773 un grup de oameni deghizati în indieni a aruncat în apele oceanului încărcătura de ceai de pe trei vase englezesti si a declansat evenimentele care au generat razboiul de independenta al statelor Americane impotriva Imperiului Britanic.

Majoritatea membrilor miscarii “Tea Party” sunt membrii sau simpatizanti ai aripei conservatoare a partidului Republican din Statele Unite. Detinand opinii libertariene, membrii miscarii s-au revoltat impotriva legislatiei de relansare sustinuta de administratia Obama si militeaza impotriva risipei guvernamentale, dificitul federal, si in general impotriva asa numitelor masuri de relansare economice care nu prea reusesc sa relanseze economia americana.

Citeste tot articolul si comenteaza pe Contributors.ro