Incet, dar sigur, parti substantiale ale electoratului incep sa devina “orfani” politici. Din punct de vedere al electoratului, acest lucru nu poate fi o problema prea mare, problema ar trebui sa fie a partidelor. Din nefericire pentru corifeii politichiei dambovitene, majoritatea se asemana generalilor care se pregatesc pentru bataliile trecutului, care exact ca in istorie vor fi diferite in viitor. Intr-un cuvant, au capatat orbul-gainilor. Este adevarat ca nu in fiecare zi omul de rand se intreaba cu cine va vota in 2012 sau in 2014, dar asta nu-l deranjeaza de a injura cotidian pe cei pe care i-a sustinut si care-l “pocnesc” tot timpul cu opacitatea lor si cu bisnita politica cotidiana.

Pentru politicieni trecerea vremii aduce numai beneficii: o masina mai noua, un calculator mai performant, niste comisioane din ceva bisnita si vesnicele aranjamente pe sub masa pentru mai multa putere si mai mare vizibilitate. Asa vad politicienii activitatea politica; ei au luptat pentru aceste beneficii si doresc acum sa aiba placerea de a le folosi.

Pentru cetatenii care devin electorat cu cateva luni inaintea alegerilor si redevin contibuabili dupa lucrurile stau complet diferit

Citeste tot articolul si comenteaza pe Contributors.ro