Daca esti nemultumit de soselele de la noi, te iau sa conduci o saptamana prin Sumatra. Sau o zi. Sau o ora. Dupa ce te vei fi dat jos de la volan - in cazul in care esti inca viu si nu ti-ai pierdut mintile - vei multumi Cerului ca te-ai nascut in Romania. Nimic nu te va mai enerva, surprinde sau inspaimanta. Poti sa te inrolezi in Legiunea Straina. Poti sa te muti in Drumul Taberei. Poti sa-ti renovezi apartamentul, scrie Bradut Florescu.

AmazingRace.roFoto: Hotnews

Ca sa trec eu insumi prin aceasta metamorfoza, aveam nevoie o masina. Singurul rezultat utilizabil al cautarii Medan rent a car a fost site-ul Medan rent a car. Oamenii au raspuns la mailuri rapid si in engleza. Am ales o Toyota Avanza - un mini MPV produs local sub licenta japoneza. A ramas ca masina sa-mi fie livrata la hotel a doua zi la 8 dimineata. Aveam drum lung de facut si voiam sa plec devreme.

O intalnesc pe Azuria

La 8 si jumatate nu venise nimeni. Dau SMS. Sori, sir, I'm on way. 5 minit. Trafic, trafic. Acelasi raspuns la 8.45, 9, 9 si un sfert. Incep sa miros o teapa. Ma duc la receptie si intreb de o alta firma care inchiriaza masini. "Stiu una, dar e departe de aici, nu cunosc numarul de telefon si oricum nu lucreaza, ca e sambata". La 9.30 primesc un SMS. I am at parking. Pleas, come inspection car.

Toata partea stanga infundata si zgariata. Zgarieturi si in spate. Geamul electric se inchidea doar tinut cu mana. Antena era rupta, casetofonul blocat. Roata de rezerva, tocita ca o guma de sters, era prinsa sub masina intr-un suport improvizat. Cele 4 cauciucuri, tocite si ele, ar fi cerut translator ca sa se inteleaga intre ele: un Michelin, un Pirelli, un Continental si un Radial, marca locala, pe dreapta fata. Masinuta avea 3 ani vechime si batuse deja 120.000 de kilometri. Dupa standardele indoneziene, era abia scoasa din fabrica.

Ce rost avea sa-mi amintesc de Opelul Corsa pe care l-am inchiriat de la Madrid cu 800 de kilometri la bord sau de Renault-ul Clio caruia i-am dublat kilometrajul in 3 zile plimbandu-ma prin Provence?

- Aveti alta masina?

- Nu, domnule. Avem doar masina asta.

- Pai ce firma de rent a car sunteti voi?

- E masina fratelui meu. O inchiriem la turisti. Doar pe asta o avem.

In orice alta situatie, m-as fi fortat, as fi ridicat masina si i-as fi dat baiatului cu ea in cap. Nu si in situatia asta. Era deja 10 dimineata, mai aveam 8 ore de lumina si un drum foarte lung inainte, nu existau alternative si ma mancau picioarele sa plec odata din Medan. In plus, masina era draguta, vopseaua ei azurie se asorta cu culorile din mintea mea, iar sigla de pe radiator imi inspira incredere. Da-o incolo, e o Toyota, n-o sa ma lase in drum. Am botezat-o Azuria.

Citeste tot articolul pe AmazingRace.ro