*La noi, remanierea se face batand din palme. Se constata ca ministrul A nu a dat un gust bun ciorbei guvernamentale si se scoate din oala. Se ia apoi cetateanul B si se aseaza usor pe fundul oalei, sperand ca va da un gust mai bun. Ciorba fierbe cat fierbe, dar la gust ramane aceeasi. Dupa o vreme, se procedeaza similar cu ministrul B sau C sau D¬Se cheama ca am remaniat Guvernul. Asta nu e remaniere. Degeaba pui un ministru nou, cat sistemul e prost. Ma uitam cum fac olandezii, scrie Dan Popa.

Cand vor sa numeasca un nou ministru, sau chiar atunci cand formeaza un nou cabinet, Regele desemneaza un ¬preformator¬. Un tip care sta de vorba cu seful fiecarui partid si analizeaza cea mai buna varianta posibila. Incearca pe cat posibil sa ajunga la un echilibru optim in sens Pareto, cum ar zice unii.

De ce nu ar fi posibil si la noi? Vrei sa-l schimbi pe X? Foarte bine. Vezi dumneata Boc care sunt variantele de incuitor, pe ce oameni se poate baza si care ar fi imbunatatirile pe care le-ar putea aduce fata de actualul ministru. Asigura-te ca nu vorbeste amproasta si ca dupa ce va fi instalat, o sa fie invins de sistem. Fa-ti o lista scurta si cere-le proiecte concrete. Cel cu proiectul cel mai bun sa castige.

*A propos de frunza brandului turistic. Nici acum nu am inteles de ce nu a fost lansat un concurs national cu juriu international avand ca premiu jumatatae din bugetul alocat, la care creativii romani sa vina cu idei. S-a preferat o porcarie internationala cu juriu romanesc si s-a ajuns unde s-a ajuns. Pe cat pariem ca daca se mergea cinstit si cu bun simt, rezultatele ar fi fost mai ok ?

*Nu poti sa vii la peste doi ani de la declansarea crizei si sa promiti iar ca nesimtitul ca vom avea crestere economica la anul. Ai facut-o de cateva ori pana acum si s-a dovedit ca esti mincinos, prost si inutil plasat in functie.. Cat tupeu ai sa mai ceri sacrificii numai pentru ca tu esti prostsi nu stii sa iti faci treaba?

*Cand in toata lumea se aplica o masura buna, Romania vine si spune ca noi vom face ceva original si ca nimeni nu ne obliga sa mestecam mancarea altora. Asta in cazul in care nu ni se arunca doct in fata ca la noi nu ar fi posibila aplicarea respectivei masuri. Cand te obliga altii sa o aplici, o dregi din mers si spui ca nu ai avut incotro si ca aia era totusi solutia optima. Intrucat masurile inventate prosteste de tine (de cate un creier cu ochelari de cal troian) se dovedesc niste balarii, dai vina pe conjunctura internationala. Esti rugat sa te uiti in curtea vecinului si sa vezi cum i-a murit si lui capra. Numai ca vecinul are, pe langa capra, si un porc si o vaca. Noi avem cel mult un bou.

*In mai toate deciziile luate, lipseste bunul simt si mai ales, determinarea de a le aplica. Ne laudam cu masuri europene, dar cei care le incalca, te sfideaza. Justitia e la pamant, de Politie nu mai vorbesc¬

*O marturisire a unui prieten patron, calcat de un control de la o institutie de stat. ¬M-au chemat deoparte si mi-au spus ca trebuie sa ma amendeze, ca au ordin intern sa dea amenzi, in functie de cifra de afaceri¬. Asta e Romania.

Citeste si comenteaza