Nu stiu daca tineti minte, dar dupa ce a ajuns premier, onorabilul Boc Intaiul (Boc the First, pentru anglofili) a anuntat pentru 2009 o crestere economica de 2,5%. Statuse 6 ceasuri in discutii, participase o ora si actualul Prezident si toate pareau bune si frumoase. A fost crestere economica doar pentru unii, economia Romaniei cazand majestuos cu peste 7%. Am inteles atunci ca mostenirea grea a guvernului Tariceanu, ca criza a lovit pe din spate, ca… scrie Dan Popa pe blogul sau.

In 2009 mai spre final, acelasi onorabil Boc the Second a anuntat ca in 2010 iesim din criza si vom avea o crestere de 1,3%. Iesim pe naibii, tocmai a recunoscut, marturisind ca vom scadea mai mult decat se estimase.

Nu cred ca cer prea mult daca il rog pe premier sau pe ministrul de Finante sa iasa in public si sa ne explice unde se rupe firul. Ce naibii se intampla de mereu le crapa calculele si estimarile. Ce anume e gresit, pe ce au mizat si nu a mai fost sa fie conform calculelor Guvernului. Cred ca ar fi un moment de transparenta pe care romanii aia de li se taie salariile sau sunt pusi pe liber ca urmare a politicilor debile, il merita.

Nimeni nu spune ca se putea iesi in primavara din criza, sa fim intelesi. Dar cred ca niste explicatii meritam cu totii. Nu putem la infinit cautiona prostia si incompetenta doar pentru ca ea poarta cuvantul “ministru” in fata.

Asadar, ne spune si noua cineva de ce intrat in cate un an plin de optimism, mintim poporul ca vom creste economic, ca gata cu criza, dupa care pe la mijlocul anului le spunem ca e totusi posibil sa se intample miracole, iar catre final de an plangem ca nu ne-a iesit. Ce nu ne-a iesit si cum ar fi aratat planurile de redresare ale Guvernului?

PS. Nu sunt PSD-ist sau PNL-ist. Cred in continuare ca aberatiile propuse de Geoana in campania electorale ar fi ingropat Romania pe termen si mai lung decat o ingroapa astia. Cat despre PNL, mai bine ma abtin.

PS2 E o rusine sa organizam naibii un concurs international pentru postul de premier? Sa aducem naibii de afara un neamt sau un strain capabil, daca noi nu suntem in stare!

Comenteaza pe blogul lui Dan Popa.