Am avut ceva rabdare, sa vad daca Videanu vorbeste serios despre controlul preturilor. Da, vorbeste serios.

Si da ca exemplu de eficienta Grecia, mare exemplu. Cate firme au disparut in urma unei asemenea aberatii? Cui ii pasa?

Mai vine apoi Fiscul si impune noi reguli birocratice pentru infiintarea firmelor. Iulian Comanescu explica pe intelesul tuturor de ce aceste reguli sunt aberante.

Ambele hotarari sunt dovada impotentei guvernamentale de a guverna. Reglementeaza tot in speranta unei indreptari, printr-o minune, a situatiei. Fiecare reglementare, cum a fost si impozitul forfetar, nu face decat sa distruga economia reala.

Nu ma astept la vreun moment de iluminare al Guvernului, n-o sa apara. O sa impuna reguli dupa reguli pana o sa se prabuseasca tot. Problema e simpla, ce e de facut?

Evaziune, rezerve, de la hrana la aur, cumpararea de mijloace de productie, de la ferastraie la turnatorii de otel, fiecare dupa posibilitati. Troc.

Cum FMI i-a lasat din brate pe unguri, pe dreapta masura, noi meritam lasati din brate si in decembrie anul trecut si in martie anul asta. Doar ca noi stim sa ne "descurcam" mai bine. Dar asta n-o sa ne foloseasca in realitate. Doar amanam momentul.

Toata tara sta acum sprijinita in rezerva BNR, imbecilii doresc s-o foloseasca pentru consum, aberatii. Guvernatorul recunoaste ca e mare dar asta nu inseamna ca o putem consuma. PNL si-a dat cu firma-n cap prin legea lui Ghise. Sper sa nu-l bage nimeni in seama.

Tot ce vedem este un crunt atac impotriva economiei si incercarea de a controla ceea ce nu poate fi controlat decat prin dictatura. Din fericire nici de asta nu sunt in stare.

Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu!

Citeste si comenteaza pe Romania obiectiva.