Rata la masina, rata la casa, rate colo, rate dincolo. Toata lumea scoate bani din buzunar, plateste la banci, dobanzile trebuie calculate, recalculate, DAE, alte calcule, matematica multa... Mai ca mi-as face o banca. Recesiunea economica, a naibii treaba, te pune pe ganduri.

Sa fii patron de banca, in schimb, nu prea ai cum sa pierzi. Dai credite, iei cu dobanda, iesi pe plus. Bani de inceput sa ai, ca faci banking. Daca as avea o banca, as da credite doar cui as vrea eu, eventual cu dobanzi preferentiale, as face pachete personalizate si pachete speciale pentru investitii, mai ales in online. Ca asa vreau eu, deh. Pe jumatate gluma, pe jumatate serios, cred ca mi-ar placea sa fiu bancher.

Intr-o perioada ca asta, sa stii ca esti pe profit, ca-ti intra bani constant, e mare lucru. Mi-as lua o casa pe o plaja din Barcelona si as da directive de acolo. Eventual, cu laptopu-n brate pe plaja privata. Directive si atat. Nu de alta, dar ca patron de banca, mi-as permite sa-mi angajez oameni capabili care sa munceasca in locul meu si care sa-mi permita sa stau cu burta la soare.

Si as face, probabil, cea mai inovativa banca, cel putin in Romania. Proceduri simplificate la maximum, perioada de asteptare cit mai redusa, contracte scrise suficient de bine cit sa le inteleaga toata lumea din prima, eventual cu mai putine pagini. Pe scurt, pe principiul legislatiei americane: scurt si la obiect. Banking serios, vreau sa zic. N-am timp sa scriu cite idei am.

Numai de-ar fi atat de simplu...

Citeste si comenteaza pe Subiectiv.