In ultima vreme Ponta se detaseaza de liberali si construieste un discurs de stanga care-l obliga pe Antonescu, lipsit de argumente si demagogic, sa adopte un discurs de dreapta. In timp ce PSD-ul, sub obladuirea lui Iliescu, revine la un discurs doctrinar, liberalii incearca sa inteleaga ce au de facut, scrie Dan Selaru, pe blogul lui.

Ponta are un traseu surprinzator, e mult mai intransigent decat putea fi banuit la "incoronarea" lui ca urmas al lui Geoana. E mai sigur pe el si, in ciuda baronilor, nu face concesii nici liberalilor, nici Puterii.

Antonescu, reaparut din neant, tine discursuri lipsite de consistenta, de subiect si predicat. Obsesia Basescu pare a nu-l fi parasit. Acum este vremea pentru partid, pentru alegerea oamenilor competenti, pentru un Guvern din umbra care la fiecare miscare a Guvernului sa aiba o replica bazata pe analize si cifre. A aparea la televizor brambura si a striga ca nu e bine e pierdere de vreme.

Din acest punct de vedere Ponta si-a pus o tinta, toamna, cand o sa vina cu un program complet. Doar faptul ca are un plan e de salutat. Antonescu nu are niciun plan. Daca nu vine cu unul serios, la primele alegeri, PSD o sa treaca de 50 de procente. Este absolut necesara reformarea PNL, chiar prin eliminarea lui Antonescu pentru a mai ramane o urma de politica de dreapta.

La PDL deruta e atat de mare incat nimeni nu stie daca, nu cumva, luptele intestine o sa-l duca langa PNT. E necesara eliminarea lui Boc, o doctrina pe care s-o urmeze, cateva minti luminate care sa urmeze doctrina in cauza. Daca-mi spune cineva ca PDL se comporta ca un partid de dreapta e clar ca nu traieste in Romania.

Viitorul lider al PDL pare Elena Udrea, o oferta mai buna decat Boc dar nu suficienta, cel putin acum. Are capacitatea sa conduca partidul dar nu mai mult. Tupeul nu tine loc de competenta.

Tragica este aparitia personajelor precum Dan Diaconescu, populismul extremist care poate convinge un segment al populatiei, needucat, disperat, confuz. Cine-l neglijeaza greseste. Iar Tribunul e gata oricand sa reintre in Parlament. In vremuri de criza extremismul e in floare.

Ponta reformeaza partidul, Antonescu vorbeste, PDL se zbate precum o gaina decapitata, extremistii infloresc. Sinistru tablou.

PS UDMR guverneaza.

Comenteaza pe Romania Obiectiva.