Situatia a devenit emotionala. Cine crede ca pensionarii s-au salvat se inseala. Deja cursul a luat-o la vale, si BNR l-a lasat, devalorizarea e planul B. O sa-l lase pana la un prag suportabil, cu victime in randul datornicilor in Euro.

E nevoie de reactie rapida, indiferent care e reactia. Intarzierea incredibila intre 6 mai si 1 iunie, cat s-a gandit Guvernul, a fost fatala. Eu as da afara Guvernul actual, l-as pune pe Stolojan, nu mi-as baga nasul in ce face si as da acatiste, scrie Dan Selaru pe blog.

Relatia cu FMI era compromisa deja, acum e oficial compromisa. Tinta de deficit bugetar devine iluzorie. Scaderea deficitului in noua situatie se poate face prin doua solutii. Prima, sa dea afara 200.000 de bugetari. A doua, inflatia. Pierderea transei de la FMI nu este un cap de tara dpdv financiar dar este un dezastru ca imagine.

Taierea salariilor nu se poate face. Atata vreme cat exista articole neconstitutionale nu se aplica legea. Daca veneau cu 3 legi scaderea salariilor era posibila. Asa, s-a ales praful de tot. Nu poti pune in practica o jumatate de lege.

Suntem intr-o situatie imposibila, nu am mai avut niciodata niste legi pe care Guvernul si-a asumat raspunderea si care au fost declarate neconstitutionale, nu avem procedura.

De data asta nu mai e de joaca, s-au jucat deja un an si jumatate. E nevoie de oameni seriosi, de la PDL, daca au, din Opozitie, daca exista, de oriunde, daca vrea Traian Basescu.

Si aici nu vorbim de Negoita sau Croitoru, e nevoie de un om care sa fie capabil sa comunice coerent cu populatia. E nevoie de incredere si de comunicare reala, nu de lozinci.

Sa ne pastram calmul, e esential. Si sa fim pregatiti pentru vremuri grele. Sa speram ca in al 12-lea ceas le vine mintea la cap. Sa luam acum planul lui Varujan Pambuccian, e singurul care exista. Situatia nu e atat de grava. Dar se agraveaza daca iar se incearca rezolvarea prin lozinci sau minciuni.

PS Daca tot au dat cu mucii in fasole, sa mareasca TVA si sa scada cota unica. Daca fac invers e nasol.