Dupa 20 de ani de la mineriada sinistra din iunie 1990 vad tot felul de personaje care folosesc acele evenimente in mod politic. De la folosirea evenimentelor ca instrument ideologic la gasirea de falsi vinovati pentru discreditarea vocilor acestora si continuarea sciziunii intre parti ale populatiei, scrie Dan Selaru, pe blogul lui.

Si atunci, ca si acum, reprezentanti ai Securitatii, de rit vechi sau nou, arunca o vina colectiva asupra unui grup social sau altul care, pe post de vinovat, este responsabil de greselile politice pe care reprezentantii politici ai Securitatii le-au facut sau au de gand sa le faca in mod constient.

Se cauta tapi ispasitori.

Eram pe 14 iunie 90 in Piata Universitatii cand un miner a luat o fetita tiganca de par, a invartit-o de doua ori in aer si a aruncat-o cu capul de pamant. A ramas acolo, pe caldaram, nu stiu ce s-a intamplat cu ea.

Exact asa se intampla si acum, sunt aratati oameni si in mod isteric, se striga o vina imaginara a acestora. Mai avem inca pana la momentul cand o sa fie dati cu capul de caldaram. Dar ne apropiem periculos de el.

Citeste restul articolului si comenteaza pe Romania Obiectiva.