Primarul Romei propune guvernului de la Bucuresti repatrierea voluntara a 3400 de romani care traiesc in conditii marginalizate la periferia Romei - stirea in detaliu am citit-o pe HotNews.ro.

Ideea e nastrusnica, fiindca iata ce are primarul de gand:

* administratia italiana se ofera sa ii formeze profesional

* sa le gaseasca un loc de munca la firmele italiene din Romania

* sa suporte 200 de euro lunarpentru o perioada de un a si jumatate de la repatriere, adaugati la salariul pe care l-ar da firma italiana angajatoare

Ai zice: ce idee generoasa! Dar apar o serie de intrebari, cand te gandesti la categoria de romani vizata, intrucat romanii astia traiesc in conditii defavorizate si nu au o situatie locativa decenta.

Si care sunt acesti romani? Aceia care locuiesc in taberele alea de tigani de la periferia Romei, cei din locuri precum acela in care statea si Mailat?

La ce formare profesionala se gandeste primarul? Ce firma italiana ar angaja personal atat de slab calificat, in ciuda celor 200 de euro primiti de la statul italian pentru un an si jumatate. Ce munca ar putea face acesti oameni? Toate astea nu par sa se sustina.

Din 3400, oare cate zeci si sute intr-adevar vor putea fi integrati aici, daca nu s-au integrat nici acolo. Oamenii care traiesc in acele conditii nu au gasit sau nu au vrut sa gaseasca un job care sa le ofere posibilitatea unui trai mai decent. Nu sunt rasista, dar nici sa nu ne ascundem dupa deget.

Citeste restul materialului si comenteaza pe Menaru.