In aceste zile se duce o lupta surda intre guvern si sindicatele din invatamant: pe de o parte il avem pe dl Funeriu, ministrul care da impresia ca incearca prin orice mijloace (inclusiv prin amenintari si presiuni) sa organizeze in bune conditii examenul de bacalaureat, iar de cealalta parte sunt sindicatele, a caror intentie clara este aceea de a sabota actiunile guvernului, scrie Cristian Orgonas pe blogul sau.

In aceste conditii, oricata simpatie ai avea pentru profesori si pentru actiunile lor de protest, nu poti sa il acuzi pe ministrul Funeriu de nimic – singurul sau interes este ca elevii sa nu aiba de suferit de pe urma grevei, iar cei care incearca sa ii saboteze actiunile, nu lupta de fapt impotriva puterii, ci a elevilor.

Daca sindicalistii ar fi fost uniti, guvernului i-ar fi fost imposibil sa gaseasca profesori care sa accepte sa participe la bacalaureat. Insa, dl Funeriu a declarat ieri ca in 99% dintre centrele de examen organizarea este deja pusa la punct, ceea ce arata ca din diverse motive (bun simt, frica etc.), foarte multi profesori au trecut peste deciziile liderilor sindicali.

Citeste continuarea si comenteaza peblogul lui Cristian Orgonas.