Solicitare adresata Presedintelui si Guvernului Romaniei: 'Un singur salar’, pentru orice bugetar!

de Stefan Vlaston     HotNews.ro
Marţi, 18 mai 2010, 13:39 Actualitate | Opinii


Stefan Vlaston
Foto: Arhiva personala
Stimate domnule presedinte Traian Basescu, masurile anuntate in seara zilei de 6 mai 2010 sunt necesare pentru a evita dezastrul de tip Grecia si a stopa ceea ce Asociatia Edu Cer numeste «Marele Jaf Bugetar». Pana la punerea lor in aplicare, care va duce la concedieri si salarii diminuate in sectorul bugetar, consideram insa ca este absolut necesar, legal si moral, adoptarea de urgenta a principiului «un singur salariu pentru orice bugetar», campanie pe care am declansat-o inca din luna martie 2010.

Asociatia Profesionala pentru Educatie si Cercetare Edu Cer solicita adoptarea imediata de catre Guvernul Roman a urmatoarelor decizii, care dincolo de moralitate tin de respectarea legilor statului roman: Directiva 2003/88/CE si Articolul 111 din Codul Muncii asa cum a fost modificat de OUG nr. 65/2005 pe care le vom cita mai jos.

In anexe expunem pe larg toate studiile noastre cu exemple concrete prin care demonstram cum este devalizat bugetul de stat de persoane care ajung sa cumuleze ilegal, de la bugetul de stat (universitati, institute de cercetare, Parlament, Agentii Guvernentale, Curtea Consitutionala, etc), salarii de peste 5000-6000 Euro net pe luna.

Explicit solicitam Guvernului Roman adoptarea pana la 1 iunie 2010 prin Ordonata de Urgenta a urmatoarelor decizii :
 
1)      Interzicerea imediata, incepind cu 1 iulie 2010 a cumulului de venituri salariale (chiar daca se numesc salarii, indemnizatii, indemnizatii de merit, salarii de merit pe viata etc) de la doua institutii bugetare diferite, pentru una si aceeasi persoana,  pentru a respecta articolul 111 din Codul muncii si Directiva 2003/88/CE. Cerem ca pana la aceeasi data fiecare institutie bugetara sa introduca in mod obligatoriu pentru fiecare angajat al sau « Contractul de Fidelitate » fata de institutia la care este angajat cu norma de baza  prin care salariatul sa se angajeze ca nu va presta la alta institutie si nu va fi retribuit mai mult de 8 ore de munca suplimentar saptaminal asa cum prevad cele doua acte normative mentionate mai sus.
 
2)      Solicitam returnarea integrala catre bugetul de stat a tuturor veniturilor salariale obtinute de catre persoanele care au obtinut salarii prin cumul ce au depasit 8 ore de munca suplimentara pe saptamina dupa intrarea in vigoare a OUG nr. 65/2005, avind in vedere ca acestea s-au obtinut in mod ilegal si fraudulos.
 
3)      Solicitam pensionarea imediata din toate universitatile si institutele de cercetare bugetare a tuturor angajatilor care au depasit virsta legala de pensionare (65 de ani). Statul roman cheluie lunar peste 85 de milioane de lei, incluzind aici salariu brut si contributiile aferente, pentru plata salariului unui profesor universitar sau cercetator stiintific principal pensionabil dintr-un institut de cercetare. Este nesimtire si jaf bugetar  demonstrat prin cazuri concrete pe care Asociatia noastra le detine de profesori universitari care dupa ce au fost pensionati de statul german, turc, etc au fost anjagati dupa virsta de 65 de ani cercetatori in Institutele Academiei Romane. Acestia primesc pe linga pensia oferita de statul german si salarii de peste 50 milioane net pe luna de la statul roman in conditiile in care tinerii debutanti in sistemul de invatamant si cercetare nu au slujbe si sunt lasati someri.

Intr-un mod si mai cinic sunt angajati in Institute ale Academiei Romane zeci de persoane care sunt de peste 10-15 ani profesori titulari in universitati americane. Prin decizie recenta a Academie Romane sunt mentinuti titulari in Institutele de Cercetare persoane care au depasit varsta de 70 de ani! Aceaste decizii sunt batjocoritoare fata de tinerii someri din tara si profund imorale in conditiile crizei severe pe care o traversam.
 
4)      Eliminarea finantarii de la bugetul de stat prin salarii, indemnizatii lunare (care in momentul de fata sunt intre 20 si 40 de milioane de lei lunar) sau orice alte forme de finantare prin lege a celor peste 1200 de membri din cele 5 „Academii” din Romania, inclusiv pentru membrii Academiei Romane. Titlul de academician este unul de onoare, nu unul pentru care sa primesti bani de la stat. Sigurul ajutor moral, (pentru cei care nu au fost turnatorii ai securitatii), care se poate acorda, este cel adresat  pensionarilor Academiei Romane care nu au alta sursa de venit decat  pensia, sub forma de bursa lunara acordata din fondurile proprii ale Academiei Romane si nu din bugetul de stat.
 
In drept invocam urmatoarele acte normative:
 
·        Articolul 6 din Directiva 2003/88/CE privind anumite aspecte ale organizarii timpul de lucru maxim saptamanal din care citam :

Statele membre iau masurile necesare pentru ca:
(a) timpul de lucru saptamanal sa fie limitat prin acte cu putere de lege si acte administrative sau prin conventii colective sau acorduri incheiate intre partenerii sociali;
(b) timpul mediu de lucru pentru fiecare perioada de sapte zile, inclusiv orele suplimentare, sa nu depaseasca 48 de ore.
 
Dupa ce Romania a devenit membru cu drepturi depline a Uniunii Europene prin OUG nr. 65/2005 s-a modificat articolul 111 din Codul Muncii astfel :
 
·        Codul Muncii, Art. 111:

(a)   Durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.

(b)   Prin excepţie, durata timpului de muncă, ce include şi orele suplimentare, poate fi prelungită peste 48 de ore pe săptămână, cu condiţia ca media orelor de muncă, calculată pe o perioadă de referinţă de 3 luni calendaristice, să nu depăşească 48 de ore pe săptămână.
 
Modul de fraudare a bugetului de stat (ne vom referi doar la domeniul pe care il cunoastem foarte bine: educatia si cercetarea). „Metoda” si „tehnica” devalizarii bugetului de stat a fost bine pusa la punct in ultimii 20 de ani si functioneaza astfel: profesori din universitati de stat, sunt angajati pe posturi prin cumul de functii si salarii, cercetatori stiintifici in institute de cercetare, in alte universitati de stat sau institutii ale statului (Parlament, Institutii ale Guvernului, Curtea Constitutionala, etc.).

Un profesor universitar, ca orice angajat cu norma intreaga la stat, are norma de munca prin contractul de munca de 40 de ore pe saptamina (8 ore pe zi). Acesta nu poate cumula o jumatate de norma (adica alte 20 de ore pe staptaminal) sau mai mult, la o alta institutie a statului decit prin violarea grava a legilor mentionate mai sus. In studiile noastre estimam ca anual peste 600 de milioane de euro se scurg direct in mod ilegal de la bugetul de stat in buzunarele profitorilor din sistemul academic: este ceea ce numim „Marele Jaf Academic”!

Pentru detalierea argumentarilor noastre anexam la memoriu prezent urmatoarele studii ale Asociatiei Edu Cer din ultimele doua luni prin care demonstram cu exemple de nume concrete persoane din mediu universitar care ajung ca castige lunar, in mod ilegal, salarii de peste 5000-6000 de Euro net pe luna de la stat. Ele nu sunt cazuri izolate, din pacate, ci un fenomen extins.

1)      Impostura academica romaneasca si devalizarea bugetului de stat, 14 martie 2010

2)      Marele Jaf Academic: Salarii lunare de la stat de sute de milioane de lei pentru „baietii destepti” din universitati si academii, 11 aprile 2010

3)      Profitorii sistemului educational isi apara averile si salariile ilegale, 21 aprilie 2010. 

Campania Edu Cer: Un singur salar’, pentru orice bugetar!
 
Salariul lunar net al presedintelui Romaniei  este de aproximativ 6.400 lei. In documentul  de mai jos oferim contribuabilului roman nume de „baieti destepti” din sistemul universitar si academic care primesc de la statul roman, incalcand Codul Muncii, salarii lunare nete de 4-5 ori mai mare  decat seful statului (peste 25.000 lei pe luna).

Nu exista nici un membru al Academiei Franceze sau Engleze, cele mai prestigioase Academii de Stiinte din lume, care sa primeasca un salariu de la stat mai mare decat salariul presedintelui Frantei sau al primului ministru britanic. Nu intamplator, cei peste 70 de rectori din Consiliul National al Rectorilor s-au opus in unanimitate noului proiect al Legii Educatiei Nationale, pentru ca  le afecteaza singurele interese care conteaza cu adevarat pentru domniile lor,  puterea si banii.

Cei care se opun noului proiect de lege a Educatiei Nationale sunt exact profitorii “sistemului” academic actual: unul pur clientelar, macinat de clanuri, coruptie, impostura si dorinta de imbogatire a sefilor de gasca.

Apreciem ca fenomenul de masa al multiplelor cumuluri ilegale de salarii bugetare din mediul universitar si de cercetare face ca anual sute de milioane de euro sa se scurga din bugetul de stat direct in buzunarele clanurilor si gastilor oligarhiei academice post decembriste, in cardasie cu clasa politica. Toate acestea anomalii sunt posibile  datorita complicitatii institutiilor statului : Guvernul Roman, Fiscul, Curtea de Conturi si nu in ultimul rand  rectorilor universitatilor sau conducerii Academiei Romane care tolereaza si incurajeaza astfel de angajati.

In fapt, multe dintre personajele de mai jos, unii dintre ei  impostori in stiinta autentica, primesc de la statul roman salarii lunare mai mari chiar decat laureati ai premiului Nobel!  Acest lucru se intampla intr-un moment de mare criza economica pentru tara, cand profesorii din Buzau nu isi primesc salariile de saptamani intregi iar tinerii sunt mentinuti someri si li se refuza intrarea in sistemul academic pe motiv de „blocare a posturilor”.

Grav este faptul ca angajatorii incalca cu buna stiinta prevederi clare ale Codului Muncii, care stipuleaza ca “durata maxima a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana” (art. 111).

Legislatia incalcata in mod flagrant: 

Codul Muncii, Art. 111. [durata maximă a timpului de muncă]
(1) Durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.

(2) Prin excepţie, durata timpului de muncă, ce include şi orele suplimentare, poate fi prelungită peste 48 de ore pe săptămână, cu condiţia ca media orelor de muncă, calculată pe o perioadă de referinţă de 3 luni calendaristice, să nu depăşească 48 de ore pe săptămână.

Explicit: un profesor universitar incadrat cu carte de munca la o universitate are, conform legii, 40 ore saptamanal de lucru incluse in norma de munca la universitatea respectiva, incluzand pe langa norma de predare efectiva si timpul necesar pregatirii cursurilor si seminariilor, pregatirea metodico-stiintifica, consultatii, indrumarea studentilor si tot ce tine de o cariera didactica si de cercetare. Raman doar alte 8 ore suplimentare, in cazul nostru la "plata cu ora", la alte universitati sau institute.

Acest lucru este in mod grosolan incalcat, cu acordul angajatorilor datori sa respecte legea, dupa cum se vede in exemplele de mai jos. Mentionam de la bun inceput ca ele nu sunt exemple izolate ci reprezinta un fenomen extins la scara nationala.

Nu suntem pentru o salarizare egalitarista, expresie a unui populism revolut. Se pot castiga salarii oricat de mari in sistemul privat, daca sunt si legal impozitate. In sistemul bugetar insa, sa castigi, ilegal, salarii de 3-4 ori mai mari decat salariul sefului statului, ni se pare in afara oricarei logici  si a bunului simt.

Cerem Guvernului Romaniei sa verifice legalitatea situatiilor prezentate si sa ia  masuri pentru curmarea lor prin adoptarea de urgenta a principiului « Un singur salar’, pentru orice bugetar ». Mai precis, solicitam Guvernului interzicerea explicita a cumulului de venituri salariale (chiar daca se numesc salarii, indemnizatii, indemnizatii de merit etc) de la doua institutii bugetare diferite, pentru una si aceiasi persoana.

Cerem Curtii de Conturi sa verifice cum au respectat conducerile insitutiilor publice mentionate mai jos Codul Muncii, care prevede ca o persoana nu poate munci mai mult de 8 ore pe saptamana, la plata cu ora, in afara celor 40 de ore pe care trebuie sa le efectueze la institutia unde are cartea de munca.

Cerem Agentiei Nationale de Integritate sa se sesizeze din oficiu pentru nerespectarea legii privind declaratiile de avere si sa verifice legalitatea veniturilor mentionate in continuare.

Miliardari: cazuri concrete de salarii ilegale

1) Prof. dr. Catalin Zamfir, profesor, director, cercetator, academician, etc. etc., a incasat in anul 2007 salarii totale de 350 312 Ron: adica un salariu mediu lunar de peste 290 milioane de lei (29 192 Ron/luna mai precis - deci aproximativ 7100 Euro net pe luna). De peste  4 ori mai mult decit salariu presedintelui statului. Nu stim sa existe multi laureati ai premiului Nobel care sa primeasca lunar un salariu net de peste 7000 Euro!

Domnul Catalin Zamfir este simultan profesor la Universitatea din Bucuresti (Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala) si director la Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii al Academiei Romane. Nu intelegem cum un angajat al unei universitati de stat, unde conform legii trebuie sa aiba in norma de munca, (nu cea de predare), 40 de ore saptamanal, poate fi si director la o alta institutie de stat in subordinea Academiei Romane in cele 8 ore pe saptamana ramase disponibile prin Codul Muncii. Sursele din care dr. Zamfir a castigat acest salariu este bugetul de stat prin urmatoarele cumuluri: profesor la Universitatea din Bucuresti, salariu de director la Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii al Academiei Romane, profesor la Universitatatea in Oradea, profesor la Universitatea din Pitesti, profesor la Institutul Adventist, indemnizatia de membru al Academiei Romane. Adica prin cumul a sase salarii bugetare!

2) Prof. Dr. Elena Zamfir (sotia celui de mai sus):  a incasat in anul 2007 salarii totale de 314 264 Ron: adica un salariu mediu lunar de peste 260 milioane de lei (26 188 Ron/luna mai precis). Sursa acestui salariu de peste 4 ori mai mare decat al presedintelui statului roman: Universitatea din Bucuresti, Universitatea de Stat din Oradea, Universitatea Emanuel din Oradea, Universitatea din Pitesti, Universitatea din Constanta, Universitatea Petre Andrei din Iasi si Universitatea Adventista din Cernica (!). Doamna Zamfir cumuleaza ilegal salarii de la 4 universitati de stat si 3 univerisati private. Averea familiei de universitari Zamfir mai numara 4 apartamente, doua masini (Volvo si VW) si conturi bancare de sute de mii de euro! Intelegem care este „calitatea vietii” familiei directorului Insitutului pentru Cercetarea Calitatii Vietii al Academiei Romane!

3) Prof. dr. Florian Popa, profesor, rector UMF-Bucuresti, deputat, academician, director, medic, etc.: a incasat in anul 2008 salarii totale de 314 449 lei, adica un salariu mediu lunar de 26 204 lei, de 4 ori mai mare decit salariu sefului statului. Sursa veniturilor: rector, deputat, academician, medic, director. In cele 8 ore saptamanal, la plata cu ora,  cand are timp domnul Popa sa faca toate aceste activitati, in afara functiei de rector?

4) Prof. dr. Ecaterina Andronescu, rector, profesor, senator: a incasat de la stat in anul 2008 salarii totale de 183 140 Ron, adica un salariu mediu lunar de la stat de 15 260 Ron, de 2,4 ori mai mare decit salariul sefului statului. Doamna Andronescu a incasat acest salariu prin cumul triplu de functii si salarii: profesor universitar, rector si parlamentar.

5) Prof. dr. Andrei Marga, rectorul UBB-Cluj, un alt mare contestatar a Legii Educatiei Nationale, si-a completat declaratia de avere in anul 2009 folosind o smecherie: isi ascunde veniturile salariale completand in mod ilegal declaratia de avere in dreptul salariului « conform fisei fiscale » ! La fel a procedat si sotia sa, dna Delia Marga : prin urmare nu putem retine decat cele 4 apartamente pe care familia de universitari Marga, ambii cu functii de conducere in aceiasi universitate de stat, le detin.

6) Prof. dr. Nicole Robu, rector la Universitatea Politehnica Timisoara si senator: a incasat de la stat in anul 2007 salarii totale de 191 012 Ron, adica un salariu mediu lunar de la stat de 15 917 Ron, de 2,4 ori mai mare decat salariul sefului statului. Ca si doamna Andronescu dl. Robu a incasat acest salariu prin cumul triplu de functii: profesor universitar, rector si parlamentar.

7) Prof. dr. Dan Balteanu si clanul geografilor multimiliardari: in luna aprilie 2009 toate agentiile de stiri din Romania prezentau o situatie “spectaculoasa”,  profesori de la Facultatea de Geografie a Universitatii din Bucuresti primeau salarii lunare catalogate ca „ocazionale” de sute de milioane de lei vechi. Mai precis: prof. dr. Erdeli George 36 842 lei, prof. dr. Ciulache Sterie 33 931 lei, prof. dr.  Ielenicz Mihai 28 204 lei, prof. dr. Grecu Floare 27 839 lei, etc., desi Universitatea din Bucuresti se apropia de faliment. Salarii de aproape 6 ori mai mari decat salariul sefului statului. Numele de mai sus fac parte din “echipa” academicianului Dan Balteanu. Desi in calitatea de director al unei institutii publice era obligat sa isi posteze declaratia de avere, acesta nu si-a facut-o publica si din pacate nu putem indica precis salariile pe care le primeste lunar domnul Balteanu. Putem doar intui ca au acelasi ordin de marime cu cele ale colegilor domniei sale.

Domnul Balteanu este simultan profesor la Universitatea din Bucuresti, profesor la Universitatea din Craiova (pana in 2005 a fost si profesor la Universitatea din Targoviste, unde isi « renegociaza » intoarcerea din toamna), Universitatea din Galati, director la Institutul Geografic al Academiei Romane, membru in conducerea Institutului Social Roman (Institutul fondat in perioda 2000-2004 de camarila universitara a lui Adrian Nastase si finantat de Ministerul Educatiei), primeste indemnizatie de academician, indemnizatie de merit pe viata, etc. etc. Toate acestea sunt salarii oferite din bugetul de stat.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5178 vizualizari

 • +4 (4 voturi)    
  Adevarat jaf! (Marţi, 18 mai 2010, 13:08)

  onest [anonim]

  Din pacate nu se va face nimic pentru ca exemplele date si multe altele, sunt cele ale unor oameni care sunt chemati sa legifereze sau au mare influenta in aceasta zona. Chiar crede cineva ca acestia isi vor taia singuri veniturile? Pura utopie!
 • +1 (1 vot)    
  Un singur salar (Marţi, 18 mai 2010, 13:27)

  gheorghe [anonim]

  Sunt de acord cu un singur salar pentru bugetari. La noi primarul are pensie de miner, a iesit la 45 ani la pensie a fost prin mai multe partide , acum e la PDL si toata lumea o duce bine. In primarie abia mai au loc in birouri. Cei mai multi angajati au cate doua venituri. Si pensie si salar. Asta e problema in tara nu in Invatamant sau Sanatate. La firmele subornonate primariei la fel, la gospodarie comunala sunt 3 juristi etc.
 • +2 (2 voturi)    
  Bravo! (Marţi, 18 mai 2010, 13:27)

  avocatu' [anonim]

  Asa e ! Excelent ! Academia Romana e o cloaca de stors bani de la Stat. Ati auzit de vreo lucrare, inventie venita de la Academie in ultimii 20 de ani ? Osa vedeti cum se dau proiecte de miliarde de lei pe diverse clanuri. Hotnews ar fi bine sa faci un reportaj acolo si sa intrebi cum de a fost posibil ca Insititutul de Fizica Atomica sa fie leader la un proiect MEC de zeci de miliarde ce avea tema ceva de genul "Studiul satului romanesc" ...
 • +3 (3 voturi)    
  In sfirsit (Marţi, 18 mai 2010, 13:33)

  un pasunist [anonim]

  O PERSOANA CARE-SI ASUMA LIBERTATEA
  sa vedem citi mai sunt dispusi sa-si asume libertatea si sa le spuna celor de linga ei (cu riscul izolarii) cit sunt de gaunosi
  ma inchin!
 • +1 (1 vot)    
  magistral (Marţi, 18 mai 2010, 13:34)

  nico [anonim]

  Este magistral d-le Stefan Vlaston. Felicitari si curaj. Eu provin tot din mediul academic, plecat in '99 din cauza "elefantilor", cum i-am denumit intr-un articol la un ziar (care mai au si obiceiul de a cere, oficial - neoficial comisioane, cand se iesea afara mai ales pe programe Tempus). Nu pot estima care este nr. profesorilor universitari in RO (multi facuti sub d-na Andronescu cu o lucrare la Mamaia si una la Tataia si un curs scos la o editura locala, a unui student eventual), dar este clar ca numai o minoritate se pot numi profesori. Ceilalti sunt cel mult lectori din carti scrise de altii si povestitori de definitii. Nu sunt nici la nivelul unui asistent de aici din Vest, habar n-au limbi straine, deci cum sa citeasca (scrie) lucrari pt journals internationale. Veniturile unora sunt colosale. Am mijlocit o vizita de schimb de experienta in 2006 a unui grup de 3 pers de la ASE Buc, un prof si 2 lectori. Proful om simpatic de altfel, cu salariu numai de 10000 roni/luna (mai mult ca mine aici in Vest atunci), apoi o sumedenie de alte functii de director, etc, cu o viluta langa Becali (nu tb spus), nu stia nici engleza, nici franceza, nici germana, cand sa vorbeasca ceva (numai rusa). Dar sunt multi altii cu nspe norme in nspe locuri. Aici in DK nu ai voie mai mult de 1,5 norme (37h/sapt este timpul de lucru), iar eu fiind in invatamant nici nu ar fi timp, dupa ce ai proiecte, granturi, phd, cursurile din norma, network cu altii din ramura, etc
 • +2 (2 voturi)    
  asta da JAF!!!! (Marţi, 18 mai 2010, 13:42)

  nenea [anonim]

  imagineaza-ti ca in lumea asa zisa "academica" se intamplatoate acestea, insa cate or fi in lumea politica (sunt exemple date)?! directori la mai multe agebtii etc. cumulul de functii saraceste bugetul mai mult decat a facut'o patriciu cu datoria lui cu tot
 • +6 (6 voturi)    
  exemplu de urmat! (Marţi, 18 mai 2010, 13:55)

  gp [anonim]

  Navigand pe forumul MECT am fost aproape scarbita de cata politica se face pe acel forum!

  Initiativa d-voastra e bine venita cat si un pas mic, de bun simt, spre normalitate!
 • +7 (7 voturi)    
  primele reactii ale colegei mele de birou (Marţi, 18 mai 2010, 13:57)

  maryus315 [anonim]

  niste loaze, ordinarii dr..ului de parca mananca cu sapte guri. Nu va mai satura odata D-zeu

  ea e mai finuta decat mine...

  PS astia sunt ca Elena Ceausescu: Academicieni doctori ingineri multilateral dezvoltati
 • +8 (8 voturi)    
  De acord (Marţi, 18 mai 2010, 13:57)

  IoDac [anonim]

  Sunt total de acord cu cu aceasta solicitare. Prea multi fura de pe statul acesta si prea putini contribuie. Problema principala la noi este in primul rand Justitia si apoi aparatul de control al statului. Dupa revolutie am strigat toti jos securitatea, acuma nu ca securitatea era buna, dar un stat fara securitate este un stat terminat, adica hotii si "binevoitorii"din afara pot sa-si faca afacerile in ordine. La noi sistemul judiciar trebuia inca din 1990 reformat si curatat. Iar aparatul de control al statului sa- si faca datoria. In acest fel mare parte din hotiile si evaziunea fiscala generalizate ar putea fi curmate. Nu trebuie decat cateva exemple de condamanari exemplare definitive cu ani de inchisaoare (nu cu suspendare) pentru cativa ""baieti destepti"si restul turmei o sa-si revina.
 • +3 (3 voturi)    
  caruia ii pasa (Marţi, 18 mai 2010, 14:01)

  unu' [anonim]

  Cand vad un articol bine documentat cu exemple concrete, nu pot decat sa imi imaginez cam in ce hal se fura in tara asta daca profesorii universitari sunt partasi la un asemenea jaf national.
  Ce pretentii pot sa mai am de la un amarastean de profesor cu salariu de mizerie sa "inteleaga" situatia actuala si sa accepte diminuarea amaratului de salariu sau de la un batran sa accepte diminuarea pensiei ???
 • +3 (3 voturi)    
  Acesta este calea ...... (Marţi, 18 mai 2010, 14:04)

  CD [anonim]

  ...pe care trebuie sa o urmeze orice cetatean roman ,pentru ca numai asa poate fi oprit jaful !
  Inceputul este bun !
  Puneti-va problema ca in oricare din sectoarele de activitate si institutii , reteta jafului este aceeasi :clanul
  care praduiste averea realizata de ceilalti !
  Se invoca o mare competenta profesionala,in cazul profesorilor , dar in realitate este vorba de falsuri in acte publice si falsuri intelectuale prin care se jefuieste banul public ,de cei lipsti de onestitate si
  onaore si care pun banul mai presus de porpriul obraz !
  Felicitari pentru initiativa,Dle Prof.Stefan Vlaston !
 • +1 (1 vot)    
  cam asa (Marţi, 18 mai 2010, 14:12)

  andrei [anonim]

  doar ca nivelul acelui unic salariu nu vad de ce sa depinda de salariul presedintelui. pana una alta, presedinte ajungi pentru ca simti tu ca nu mai poti de grija tarii, cata vreme sa fi profesor universitar, director intr-un minister sau intr-o agentie ajungi pentru ca esti capabil sa iti construiesti o cariera de pe urma careia statul chiar beneficiaza. ma rog, faptul ca de mutle ori nu este asa tine de alte probleme ale sistemului, nu de principiu.
 • -1 (1 vot)    
  bugetari (Marţi, 18 mai 2010, 14:34)

  NC [anonim]

  Dar ca madam Popa de la Partidul Conservator are salariu de 15000 de euro nu vi se pare mult? Parca mai bine unui om de stiinta decat ....
 • +1 (1 vot)    
  si da si nu (Marţi, 18 mai 2010, 14:42)

  porkus balkanikus [anonim]

  o mica obiectie: referitor la varsta de 65 de ani pentru profesori, ce ne facem daca ii dam afara si nu are cine sa le ia locul? exista facultati unde o materie este sustinuta de un profesor la 300 de studenti, daca il zburam pe acela, cine ii mai preia? pentru ca nu facem din conferentiari profesori peste noapte, doar de dragul pensionarii rapide a batranilor. un profesor la 66 de ani in forma fizica si psihica buna, cu experienta din dotare, ar trebui sa poata fi de folos studentilor, mai ales in domeniile ingineresti, unde nu se vorbesc doar vorbe, ca sa nu mai vorbim de medicina...
  • +2 (2 voturi)    
   va inselati (Marţi, 18 mai 2010, 21:32)

   andrada [anonim] i-a raspuns lui porkus balkanikus

   In primul rand, nimeni nu este de neinlocuit! Daca nu are cine sa preia studentii, acel profesor trebuie dat afara pentru individualism, pentru ca nu si-a creat o echipa si urmasi. Iar numarul mare de studenti invocati se datoreaza politicii manageriale a universitatii - cursuri comune pentru reducerea salariilor si normelor didactice. O porcarie!
 • -1 (3 voturi)    
  chiar asa? (Marţi, 18 mai 2010, 14:47)

  portocala mecanica [anonim]

  "Nu stim sa existe multi laureati ai premiului Nobel care sa primeasca lunar un salariu net de peste 7000 Euro!"

  Tataie, nu esti decat un lingau portocaliu penibil. Un profesor universitar in Germania de ex poate castiga 10-12,000 euro pe luna. In America se poate castiga si mai mult. Profesorii universitari de varf din America castiga probabil sensibil mai mult decat Obama, si asa e si normal. Categorii precum profesori universitari, medici, magistrati etc trebuie platite bine pt ca e vorba totusi de niste profesii cu un nivel inalt de pregatire si responsabilitate.

  E adevarat ca se fac si mizerii in sistemul academic, si ca sunt personaje care ajung sa castige mult mai mult decat merita, prin tertipuri mai mult sau mai putin dubioase. Dar nu incerca sa atati prostimea impotriva intelectualitatii, mai lipseste sa lansezi si un "moarte intelectualilor", ca pe vremea lui Iliescu. Dincolo de cateva cazuri precum cele mentionate de dvs., salariile din mediul universitar din Romania sunt mizerabile. De 10 ori mai mici decat oriunde in Europa de Vest, si de 2-3 ori mai mici decat in tari mai sarace decat noi, gen Turcia, Bosnia sau Albania.
  • 0 (0 voturi)    
   ai dreptate in general (Marţi, 18 mai 2010, 18:57)

   crap [anonim] i-a raspuns lui portocala mecanica

   profesorii buni de la universitatile tari de afara sunt platiti foarte bine; poate putini peste obama, dar altfel foarte bine. e artificial sa faci comparatia cu salariul presedintelui, ca nu e vina nimanui ca la noi are a zecea parte din salariul lui obama.. viata insa nu e de 10 ori mai ieftina in niciun caz de acord ca anumiti dinozauri abuzeaza de influenta pe care o au, dar la fel de bine e o aberatie sa ceri pensionarea automata la 65 de ani. profesorilor foarte buni afara li se cere activitate si la 75+ de ani, tocmai ptr ca sint niste somitati si pot impune desfasurarea unor proiecte altfel mai greu de realizat. si afara exista cumulul de functii fara probleme; sunt unii care sunt profesori si mai au si una-doua firme pe care le-au intemeiat si care prospera din cercetarile pe care le fac ei in universitati. asta e vazuta ca o modalitate de a incuraja transferul noilor tehnologii in practica - daca un profesor (mai antreprenor de felul lui) nu stie cum sa faca o firma competitiva dpdv al noilor tehnologii, nu stiu cine poate s-o faca. uitati-va, d'le vlaston, la modelele din nord america, cu profesori conducand firme private, si dupa aia cereti contract de 'fidelitate'.. auzi tampenie, contract de fidelitate! cere'le asta parlamentarilor, nu profesorilor, in randul carora trebuie sa domine competitia, ca nu's servitori..
   • +3 (3 voturi)    
    N-ati inteles (Marţi, 18 mai 2010, 23:11)

    Stefan Vlaston [anonim] i-a raspuns lui crap

    Se refera doar la institutii bugetare, sa muncesti 40 de ore la una singura. Ce face, in privat, dupa cele 40 de ore, e treaba individului.
  • +2 (2 voturi)    
   @portocala mecanica (Marţi, 18 mai 2010, 19:27)

   Madalina [anonim] i-a raspuns lui portocala mecanica

   Amice nu fii idiot. Omul nu se plange de venitul astora ci de faptul ca este obtinut prin cumularea mai multor salarii cand logica iti spune ca nici o persoana nu e capabila sa munceasca 4x40 de ore pe saptamana. Din sase salarii la unii din cei listati 4 sunt salarii de la buget si sunt oferite pe norma intreaga, dar omul ala nu poate (si nici nu-i legal) sa presteze patru norme. Nu-i vorba de valoare e vorba de furt.
   Daca exista o universitate capabila sa-i ofere 12000E pe luna pentru o norma de prof, ok nu zice nimeni nimic. Statul nu poate si nu-i corect sa-l fentezi.
   • -1 (1 vot)    
    corect? (Miercuri, 19 mai 2010, 13:15)

    Oltea [anonim] i-a raspuns lui Madalina

    Madalina, este adevarat ce spuneti, dar in afara de exemplele date cati mai sunt in aceasta situatie? credeti ca toti universitarii si cercetatorii au asemenea salarii?
    Bineinteles ca nu-i normal sa ai 3 norme, dar daca cineva vrea sa faca niste ore suplimentare la alta universitate trebuie sa aiba acest drept. Daca cineva cu o valoare indiscutabila este platit pentru munca sa si de un alt institut, nu vad ce-i rau in asta. Articolul este tendentios si incorect la adresa majoritatii universitarilor. Exemplele date sunt scandaloase dar nu trebuie generalizat.
    Chiar nu vad de ce un cercetator, de ex, nu ar putea sa tina niste cursuri la universitate, ceea ce se intampla in toata lumea, si sa fie platit din ambele locuri?
 • +1 (1 vot)    
  Hai la demonstratie! (Marţi, 18 mai 2010, 14:50)

  viorica [anonim]

  Fenomenal! Aici sunt banii dumneavoastra! Sa organizam si noi un miting cu acest scop: sa se opreasca cu care cheltuie banul public! Dar fara "sprijinul" sindicatelor si al partidelor din opozitie!
 • +2 (2 voturi)    
  S-au trezit in sfarsit (Marţi, 18 mai 2010, 14:59)

  DanBruma [anonim]

  Peste tot in lume statul nu poate plati decat un singur salariu unui bugetar. In plus il obliga la "fidelitate" cum spune textul de mai sus, se considera ca nu poti fi productiv pe doua posturi.
 • -3 (3 voturi)    
  Degeaba... (Marţi, 18 mai 2010, 15:01)

  Andrei [anonim]

  Desi scrie dese si lungi epistole mai ales aici, ceea ce iese prea mult in evidenta este imensa frustrare a d-lui Vlaston ca nu a reusit in viata sa ajunga mai mult decat este, un simplu profesor la un grup scolar industrial unde, dupa cate am aflat, nici nu este cotat printre cei mai buni. Urmarea fireasca este lipsa de credibilitate, desi, uneori, spune lucruri valabile. Imi pare rau pentru el dar nimeni nu este de vina pentru insuccesele sale: nici comunistii, nici mogulii, nici academicienii (de "academita" se pare ca sufera cel mai tare). Mai folositor pentru el ar fi sa isi canalizeze energiile pentru a fii un model pentru actualii lui elevi.
  • +1 (1 vot)    
   Nu stiti ce scrieti (Marţi, 18 mai 2010, 23:15)

   Stefan Vlaston [anonim] i-a raspuns lui Andrei

   Intrebati elevii mei, actuali si fosti, dupa aceea comentati. Sunt foarte multumit pentru ca am reusit sa fac pentru ei. Daca ar fi sa o iau de la inceput, tot profesor m-as face.

   Am fost si director, 18 ani. Vizitati liceul meu si spuneti-mi dupa aceea cum arata.

   Sunt presedintele EDU CER de 5 ani si am realizat multe lucruri. (www.educer.eu)

   Va puteti lauda, cel putin, cu aceleasi rezultate?

   Am fost
 • 0 (0 voturi)    
  MASURI IN COMPLETARE (Marţi, 18 mai 2010, 15:22)

  Titi [anonim]

  Domnule Stefan Vlaston, aveti perfecta dreptate si imi permit ca sa va sugerez si alte masuri cum sunt:
  1 - desfintarea sporurilor care, printr-o practica nelegala se acorda de mult timp tuturor bugetarilor in afara salariului si pe care il depasesc de 6-7 ori. Daca doriti sa aflati in ce constau aceste sporuri care reprezinta foarte multe miliarde la nivelul tarii, Va rog sa accesati pe Google site-ul: "SPORURI SALARIALE CIUDATE". In mod tacit, ele sunt aprobate si platite atat de ordonatorii de balante cat si de Ministerul de Finante, in afara legii si a contrectelor de munca, iar in alocutiunile lui, Basescu s-a referit mai intai la "reducerea salariilor", pentru ca apoi sa se corecteze si sa precizeze: " a veniturilor"; oare, intelegea astfel ca sa includa si sporurile in suma de 25% ? Nu se stie, dar ele nu numai ca sunt ilegale, dar sunt si de-a dreptul batjocoritoare: spor de zambet, spor de munca jenanta, spor de refacere dupa concediu, spor de haine luxoase, etc. etc.
  2 - sa fie desfiintate numeroasele agentii, oficii, institute si alte asemenea structuri infiintate pe langa Guvern ori ministere asigurate cu numerosi angajati dar care, in afara cheltuielilor mari pe care le necesita de la buget, nu au absolut nici un rost decat acela de a "gazdui" partizanii politici ai lui Basescu. Daca arf fi necesara realizarea motivului formal al infiintarii lor, acesta ar putea fi asigurat cu mare usurinta doar de un simplu salariat al ministerului in subordinea caruia ele functioneaza (ex. Institutul Cultural Roman care functioneaza pe langa Ministerul Culturii si care, de cand exista, a organizat tot pe banii bugetului de stat, o singura expozitie la New York prin care a batjocorit Romania !)
  3 - sa fie redus numarul ministerelor incepand cu cel al Turismului care, in mid absurd, raspunde si coordoneaza ca minister de o activitate exclusiv privata folosindu-se de cei 860 salariati (ramasi dupa recenta restructurare), plus 40 de "consilieri europeni ?!"
 • 0 (0 voturi)    
  bugetari (Marţi, 18 mai 2010, 16:17)

  Geo [anonim]

  Perfect de acord cu propunerile. Cunosc indeaprope doua instiute in care care au in structura
  6 directori la un numar de cca.40 de cercetatori.Intre altele toti acesti directori sunt si cadre universitare ( cel mai de jos e lector).
  Prezenta medie in institut este de 16 ore pe saptamina desi primesc salariu pentru 40 de ore.
  Dar cine poate controla oare un director decit el ininsusi. Daca trec si orele de la universitatea privata pur si simplu nu au cind sa doarma. Astia fac parte din mica clientela politica de toate culorile.
  Numarul lor creste odata cu numarul de guverne pentru ca printr-o lege timpa nu pot fi dati afara (codul muncii).CURATENIE si printe asa-zisele genii gen Marga sau Andronescu.
 • 0 (0 voturi)    
  o initiativa binevenita (Marţi, 18 mai 2010, 17:07)

  Nicolae Mihai [anonim]

  Ceea ce spune dl Vlaston este un lucru de bun simt. Din propria experienta intr-un institut al Academiei ii confirm cele spuse. Am prieten cu doctorat terminat, in conditii prestigioase,la EHESS si care a iesit din sistem, in schimb sunt coleg cu fost militian, profesor de drept, mare filosof mai recent, cumul la Universitatea din Craiova, Spiru Haret si institut nostru. Si culmea nesimtirii, individul ne rade in nas ca el nu va pleca, in ciuda varstei.
 • -1 (1 vot)    
  Ridicol (Marţi, 18 mai 2010, 17:38)

  0rt0d0x.wordpress.com [anonim]

  Tot timpul, si peste tot, se iteste cate-un nene savant care se crede in posesia formulei magice pentru "salvarea Romaniei"...

  De parca uni-salarizarea ar fi marea sansa, biletul castigator... Sau de parca ar avea vreo sansa sa se aplice !

  Maturizati-va odata, oameni buni.
  • -1 (1 vot)    
   da (Marţi, 18 mai 2010, 23:17)

   Stefan Vlaston [anonim] i-a raspuns lui 0rt0d0x.wordpress.com

   Reducerile preconizate trebuie acompaniate de doua lucruri: solidaritate si dreptate sociala. Altfel nu vor reusi. Acesta-i sensul acestui demers.
 • 0 (0 voturi)    
  Uraa! Problema s-a rezolvat! (Marţi, 18 mai 2010, 20:56)

  Alina [anonim]

  Domnule Vlaston,
  Datele problemei dvs. sunt: a) se pensioneaza toti cei care au peste 65; b) nu se mai dau ore la plata cu ora mai mult de 8 pe saptamana; c) nu se mai permite apelarea la profesori de la alte universitati de stat sau sectoare bugetare; d) posturile didactice sunt blocate.
  In problema se cere: gasiti solutia de acoperire a orelor didactice care vor ramane prin pensionarea celor care au depasit 65 si prin restrictionarea numarului de ore la plata cu ora.
  O solutie ar fi marirea normelor didactice, o alta reducerea numarului de studenti, iar a treia aducerea de specialisti din sectorul privat. Reducerea numarului de studenti nu se poate face de la 1 iulie pentru ca ei sunt studenti la universitatile noastre si nu-i putem da afara din iulie sau sa-i dam? Cred ca sunteti de acord ca nici specialisti din sectorul privat nu putem gasi pana in iulie, ca nu poti aduce pe oricine sa predea mecanica cuantica sau istoria religiilor de exemplu. Asadar, ramane o singura solutie aplicabila din iulie si anume marirea normelor didactice. In concluzie, pe hartie demersul dvs. e foarte frumos si laudabil, insa in acest moment, "pe teren" el se poate implementa numai prin marirea normelor didactice, care sa survina pe fondul reducerii salariului cu 25%. Cred ca toti colegii mei, unii din ei foarte amarati, vor fi incantati si li se va parea ca s-a facut in sfarsit dreptate. Cand vor avea 30 de ore pe saptamana, la un salariu cu 25% mai mic, se vor consola cu gandul ca fac acest sacrificiu pentru ca Andronescu si Robu sa nu-i mai "jefuiasca".
  • 0 (0 voturi)    
   Exista (Marţi, 18 mai 2010, 23:18)

   Stefan Vlaston [anonim] i-a raspuns lui Alina

   Tineri, inclusiv din diaspora, care ar ocupa aceste locuri. Ca doar nu ramana lumea in loc.
   • 0 (0 voturi)    
    tinerii din diaspora... (Miercuri, 19 mai 2010, 1:27)

    iggyTT [anonim] i-a raspuns lui Stefan Vlaston

    domnule Vlaston. ma admir demersul si va respect curajul.

    la mijlocul anilor 90 am incercat "nebunia" sa intru in sistemul universitar dupa doi ani de "software engineering". de jos ca preparator si din pasiune. din pacate curand mi-am dat seama ca salariul era suficient doar pentru cartile de specialitate si pentru a plati intretinerea. si apoi sistemul "familist" din universitate m-a adus rapid la realitatea IT privata. in paralele toti colegii mei, dar toti au plecat. peste ani i-am tot intrebat daca s-ar intoarce. cei pe care-i cunosc...nu se vor mai intoarce in invatamantul romanesc niciodata din pacate. ai au ajuns sus unii chiar la gradul de "professor" la universitati din ivy league. cei mai modesti au integrat cel "colegii" care au biblioteci mai mari decat are Politehnica din Bucuresti.si colac peste pupaza de ani de zile au semnale exclusiv negative din tara:((
   • 0 (0 voturi)    
    nu (Miercuri, 19 mai 2010, 10:31)

    Loreta [anonim] i-a raspuns lui Stefan Vlaston

    Nu, nu exista. Sau foarte putini. Cei ce nu reusesc in alta parte. Daca ziceti ca exista aduceti argumente.
   • 0 (0 voturi)    
    Exista pe hartie/in imaginarul colectiv (Miercuri, 19 mai 2010, 11:27)

    mihai GT [anonim] i-a raspuns lui Stefan Vlaston

    Perfect, putem sa desfacem sampania si sa sarbatorim victoria.

    Oamenii din sectorul privat de la +600-700 E se vor inghesui in sistemul bugetar (invatamant de exemplu) pe jumate din salariul.

    Conform printipului "un singur salar, pentru orice bugetar".

    Imi place cum Internet-ul este sursa profetilor si a oamenilor ratati cu vocatii mesianice si in cautare de adepti.
 • 0 (0 voturi)    
  Va felicit Dle Vlaston ! (Miercuri, 19 mai 2010, 7:29)

  Relu [anonim]

  Ati punctat exact esenta jafului din sistemul bugetar.
  Vin din sectorul privat unde de 20 ani doar supravietiesc. Nu am inteles niciodata marele paradox al salarizarii in Romania. Salariul mediu din sectorul privat sa fie mai mic decat cel din sectorul bugetar.
 • 0 (0 voturi)    
  Felicitari! (Miercuri, 19 mai 2010, 9:34)

  Gabriel, Deva [anonim]

  O inițiativă clară, cu propuneri și exemple concrete.
  Vă felicit domnule Vlaston pentru curaj.
  Pe când vom vedea astfel de inițiative și în domeniul sănătății, justiției, apărării?
 • 0 (0 voturi)    
  remarci (Miercuri, 19 mai 2010, 10:28)

  Anton [anonim]

  Cateva remarci la acest articol:
  1) Nu se aminteste nimic despre salariul obtinut din granturi. Banii vin tot de la stat si nu se munceste in plus pentru ei. Rezultatele obtinute sunt declarate in aceeasi masura ca fiind rezultatele grantului si rezultatele profesorului universitar sau cercetatorului respectiv, ce este deja platit pentru asta.
  De ce? Exista interese in acest sens in organizatia dumneavoastra?
  2) Dati exemple de tineri someri cu adevarat valorosi, bineinteles din domeniul invatamantului universitar si cercetarii. Este bine sa se stiecine sunt. Daca sunt, bineinteles. Marturisesc ca sunt foaret curios, deoarece stiu ca cei mai buni pleaca din tara. Daca exista asemenea tineri talentati si sunt tinuti someri, daca stiti macar cateva exemple, corect pentru toata lumea ar fi sa le dati. Altfelse poate interpreta ca o minciuna.
  3) Prea multe greseli gramaticale pentru un text scris de oameni din invatamant. Este aboslut rusinos. Cautati o persoana educata sa va corecteze aceste greseli.
  Bieninteles fondul conteaza, nu forma, dar consider o minima decenta ca cineva care militeazapentru calitatea invatamantului sa fie capabil sa scrie corect un text oficial adresat presedintelui tarii.
  4) Se asteapta cu interes reactia celor solicitati. Succes.
  • 0 (0 voturi)    
   raspunsuri (Miercuri, 19 mai 2010, 21:43)

   Gigel Militaru [anonim] i-a raspuns lui Anton

   1. NU exista nici un interes. Sunt membru Edu Cer si cel care a avut initiativa acestei campanii "un singur salar'...". Sunt director de grant "Idei" si sunt primul care a spus public (pe blogul meu) ca membrii din granturi trebuie si ei sa respecte aceast principiu: sa fie platiti maxim 8 ore pe saptamina.

   2. Intrebati rectorul Panzaru de la UB ce sefi din promotie are UB si sunt someri ca va sti sigur sa va dea raspunsuri. Daca va minte, va abureste sau are limbaj demagogic contactati-ma pe mine privat si va spun. Va zic doar atit. Unul din ei are 5 articole ISI. De toti trei niste dinozauri ahtiati de bani si caractere mizerabile si-au batut joc de ei. Acum sunt someri in tara si nu le dau numele pentru ai proteja. Nu sunt singurii; fiecare facultate are sefi de promotie anual. Sa fi angjat de "sistem" trebuie sa fi lingaul unui feudal.

   3. Greselile gramaticale imi apartin si mi le asum. Datorita situatiei tensionate in care suntem totii nu am avut nici unul din noi timp si rabdare sa le corectam.

   Cred ca esenta mesajului conteaza.
   • 0 (0 voturi)    
    remarci (Joi, 20 mai 2010, 9:29)

    Anton [anonim] i-a raspuns lui Gigel Militaru

    Multumesc pentru raspunsuri. Intrebarile erau adresate domnului Vlaston, pentru ca dansul semneaza materialul de mai sus si tot dansul a raspuns la unele intrebari anterioare. Sper ca este ocupat cu o carte de gramatica. Dvs cine sunteti de fapt? Purtatorul de cuvant?
    1)Inteleg, cei din organizatia dvs , inclusiv dvs v-ati platit doar 8 ore pe saptamana din granturi. Sau exista o lege care va obliga sa va dati salarii in valoare de un procent din grant, cred ca 40%? Puteti sa-mi aratati legea respectiva? Altfel nu se intelege decat ca si ei ca si dvs ati profitat de un al doilea salariu fara sa va oblige cineva.
    2) Daca exista sefi de promotie care sunt SOMERI, dupa cum sustineti, atunci numele lor trebuie cunoscute. Faceti o campanie in ziare , este spre binele lor, daca este adevarat ce sustineti. Cred ca toti cei ce au citit acest lucru isi pun intrebari asupra autenticitatii lui. Faptul ca nu vreti sa spuneti public da nastere la alte intrebari . Este stupid sa spui ca vrei sa-i protejezi: ei sunt SOMERI, ce rau ati putea sa le mai faceti? Va temeti ca-si vor pierde ajutorul de somaj? Deci, inteleg ca a fost un concurs si acesti tineri l-au pierdut, in fine, fiecare a pierdut concursul respectiv.
    Si nu putem afla despre ce si cine este vorba. Sunt foarte neplacut surprins de aceasta atitudine netransparenta.
    3) Este absolut rusinos ca profesori de orice nivel sa faca asa niste greseli gramaticale si sa militeze pentru calitatea invatamantului. Nu inteleg despre ce graba si tensiune vorbiti, materialul furnizat in artciolul de mai sus era deja facut, se spunea in articol ca este o campanie inceputa in luna martie. Si oricum, nimic nu scuza agramatismul unor profesori ce ar trebui sa fie un exemplu pentru tineri.
    Ne putem amuza cat vrem pe seama Ebei si a lui Vanghelie, iata ca este vorba de un fenomen generalizat.
    Mesajele transmise sunt mai multe: unul este acela ca am ajuns o biata tara cu profesori agramati.
    Pacat de aceasta campanie la care ader.
   • 0 (0 voturi)    
    fals (Joi, 20 mai 2010, 10:36)

    Dan T. [anonim] i-a raspuns lui Gigel Militaru

    "Sunt membru Edu Cer si cel care a avut initiativa acestei campanii "un singur salar'.."

    Este fals: nu dv ati avut initiativa acestei campanii ci un alt coleg. Dv doar v-ati insusit ideea si acum o prezentati ca si cum v-ar apartine. Pentru corectitudine ar fi trebuit sa mentionati cine a avut primul aceasta idee.
    Foarte urat!
    • 0 (0 voturi)    
     raspuns, ultimul. (Joi, 20 mai 2010, 17:13)

     Gigel Militaru [anonim] i-a raspuns lui Dan T.

     Nu stau sa intru in dezbateri inutile. Nu am timp.

     Pentru Anton: -- v-am spus sa intrebati rectorul UB cine sunt sefii de promotie pe care universitatea pe care o patroneaza i-a avut, care sunt someri si de care institutia sa si-a batut joc. Daca nu va raspunde rectorul Panzaru scrieti-mi mie pe mail si va dau eu numele -- daca va prezentati cu numele intreg.

     Pentru Dan T. -- mai jos este un mail pe care i l-am trimis in 2 aprilie 2010 lui Corneliu Craciunescu (si domnia sa a sustinut aceasta idee acum vreo 2 ani si ceva cred --- o discutasem si in FAR cind eram membru acolo in 2003... asa ca e veche rau --- si NU e a mea -- prima data a fost pusa la in anii 93 daca nu ma insel de cineva din Cluj).

     Edu Cer doar a readus-o in atentia opiniei publice intr-un moment de mare criza: si economica si morala.

     Iata mailulul meu catre Corneliu:

     ---
     Friday, April 2, 2010 10:57 AM
     From:
     "Gigel Militaru" <gmilitaru@.....>
     To:
     "Corneliu Craciunescu" <craciunescucm@....>, vlaston@....

     Salut Corneliu

     dupa Pasti dorim sa iesim cu o pozitie dura (exemple, ce sume primesc smecherii academici si ce opera au) care sa ceara "un sigur salar pentru orice bugetar".

     A fost una din ideeile pe care si tu le-ai sustinut si eu. Iti fac o propunere:

     ....

     Paste fericit!
     Gigel
     • 0 (0 voturi)    
      remarci (Joi, 20 mai 2010, 18:17)

      Anton [anonim] i-a raspuns lui Gigel Militaru

      Daca nu aveti timp de polemici nu trebuia sa va bagati in discutie, mai ales ca nu dvs. ma adresam.
      Consider ca cititorii au dreptul sa fie bine informati si afirmatiile facute sa fie argumentate; este un minim de respect. Altfel oricine poate afirma orice despre toata lumea.
      Credeam ca va doare sufletul de acesti tineri talentati ce sunt someri si intentionati sa faceti publica aceasta nedreptate aducand argumente si precizari. M-am inselat: vorbe in vant.
      Oare rectorul universitatii o sa-mi raspunda si la prima intrebare adresata, aceea daca ati avut sau nu doua salarii in ultima perioada? Vad ca ati evitat intrebarea. Inteleg sa faceti campania pe care o faceti si la care , am mai spus, ader, dar sa nu fiti in aceeasi situatie cu aceia pe care-i acuzati. Si tacerea este un raspuns. Multumesc pentru el.
 • 0 (0 voturi)    
  reactia pe care o asteptam (Miercuri, 19 mai 2010, 20:51)

  andreea [anonim]

  Felicitari pentru curaj! Am sperat ca va exista cineva care sa aiba o asemenea reactie. Sunt angajata unui institut al Academiei Romane, pe o functie de executie, cu un salariu de 870 lei. si probabil se va reduce cu 25%. In timp ce vad cum asa zisi cercetatori ridica salarii imense fata de umilul meu venit. Ca sunt directori, profesori universitari, sau doctoranti si toate in acelasi timp. Iar daca ar trebui sa se faca disponibilizari tot noi cei de jos suntem in pericol. Oare mai au capacitati intelectuale si randamentul fizic necesar la varste de 70-80 de ani?
  • 0 (0 voturi)    
   noi va multumim! (Miercuri, 19 mai 2010, 21:57)

   Gigel Militaru [anonim] i-a raspuns lui andreea

   Nu!
   Noi, "nebunii" de la Edu Cer, va multumim dumneovastra si tuturor celor care ati fost alaturi de noi si ne-ati sustinut: acum si pe intreaga campanie "Un sigur salar'...." pe care am declasat-o in luna martie. Nu este usor deloc avind in vedere ca atacam centrii mafiei politico-academice la virf care au mainile murdare pana la coate de citi bani au furat de la buget. Atacam si toata sleata de dinozauri, sefii de clanuri din sistem care taie si spinzura dupa bunul plac in institutiile pe care le conduc.

   Multumim si Hotnews pentru ajutorul constant pe care ni l-au dat. Azi Stefan a fost intru tur de forta fiind invitat la televiziuni (B1 Tv, Realitatea tv, Vox News) care au preluat stirea noastra si au mediatizat-o.

   Intr-o lume tensionata, cu sindicate si politicieni extrem de nervosi pozitia Edu Cer este una a ratiunii, a bunului simt si decentei. Una a echilibrului bugetar.

   Sa speram ca in pachetul de legi al guvernului vor figura toate aceste solicitari.

   Andreea sper sa nu fi victima a ticalosiei sefilor tai si sa treci cu bine peste perioada asta grea.

   toate cele bune
   prof. dr. Gigel Militaru
   Membru fondator Edu Cer


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by