Mircia Giurgiu, deputat PDL, vrea o lege impotriva camatariei. Inca o masura socialista, banii sunt o marfa, nu poti sa spui care e pretul lor, adica dobanda.

Sa revenim in realitate, cum ar fi sa existe o lege care sa spuna ca dobanda la eurobondurile Greciei este de cel mult 5 procente. Cine, Doamne iarta-ma, i-ar imprumuta pe greci? Nimeni. Pentru Grecia banii sunt mai scumpi decat pentru un prieten al meu care vrea sa-si faca o casa.

Nu apar niciun imprumut dat in conditii ilegale, cine face o ilegalitate sa plateasca. Dar a spune ca anumite imprumuturi sunt ilegale datorita dobanzii este o aberatie. Ne spune un comentator ca prin camata se intelege capitalizarea dobanzii pe perioade mai scurte de un an. Cica scrie in Codul Penal. N-am reusit sa gasesc. Adica nu poti sa iei dobanda la dobanda pe perioade mai scurte de un an.

O prostie. Exista conturi curente cu capitalizarea dobanzii la o luna. De la banci. Asa ca a impune ca tu client al bancii sa poti capitaliza dobanda la o luna dar banca sau altcineva nu e pur si simplu discriminare.

Citeste restul materialului si comenteaza pe Romania obiectiva.