"Guvernul Tariceanu sfideaza din nou in maniera dictatoriala, si sunt atent la ce spun, dictatoriala legile tarii, Parlamentul Romaniei, Curtea Constitutionala, institutia prezidentiala. In democratie Guvernul raspunde politic in fata Parlamentului. Asa spune si in Constitutia Romaniei in art. 109. Guvernul raspunde politic in fata Parlamentului. In consecinta un Guvern ori aplica o lege adoptata de Parlament, ori isi da demisia si pleaca acasa.

Numai in Romania un Guvern in loc sa fie practic executantul legilor Parlamentului, se transforma in stapanul Parlamentului si da lectii de macroeconomie prin prim ministru. Nu avem nevoie de un prim ministru care sa sfideze legile tarii. Avem nevoie de un prim ministru care sa execute legile votate de Parlament. Daca poate ramane, daca nu pleaca acasa. Cel ce spunea foarte clar intr-un alt context ca numai cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit, nimeni nu detine monopolul adevarului. Un Guvern ori aplica legea, si repet, ori pleaca acasa.

Ceea ce li s-a intamplat acum profesorilor li se poate intampla maine medicilor, functionarilor publici. Daca lasam un Guvern abuziv sa ne umileasca si sa ne sfideze. Motiunea de cenzura este o revolta impotriva abuzului de putere al unui Guvern iresponsabil care sfideaza institutiile statului de drept. Un Guvern care sfideaza, repet, legea trebuie sa plece acasa. Alta alternativa nu exista. Nu te incapatanezi, ramai pe scaun si incerci sa mai dai si lectii."

Sursa

Acum nu se mai respecta nici hotarari judecatoresti definitive, nici legi, nimic. Si mai esti dat in judecata si de 175.000 de profesori.

Citeste mai mult si comenteaza pe blogul lui Dan Selaru.